به گزارش Science Daily دکتر مانولیس کالیستریتوس دانشمند یونانی که با تیم همراهش در این باره تحقیق میکند گفته است «هرچند از قدیم تاکید شده است که در صبح فکر کنید، در ظهر عمل کنید، در عصر بخورید و بیاشامید و در شب استراحت کنید، اما به نظر میرسد که خواب نیمروزی اثرات مثبتی دارد. وینستون چرچیل، نخستوزیر سابق بریتانیا معتقد بود که بعضی اوقات باید بین ناهار و شام خوابید و همچنین مارگارت تاچر، نخستوزیر دیگر این کشور حدود ساعت 3 بعدازظهر نمیخواست کسی مزاحمش شود تا کمی بخوابد. این تحقیق نشان میدهد که آنها درست فکر میکردند و خواب بعدازظهر باعث کاهش فشار خون و احتمالا کاهش استفاده از داروهای ضد فشار میشود.»
هدف از این تحقیق که روی بیماران مبتلا به فشار خون انجام شد، تاثیر خواب نیمروز روی آنها و بیماریشان بود. این بررسی روی 386 بیمار میانسال مبتلا به فشار خون (200 مرد و 186 زن در سنین بین 61 تا 64 سال) انجام شد. همه این بیماران برای چند دقیقه در بعدازظهر میخوابیدند. پس از کنار گذاشتن دیگر عوامل در تحقیق که روی فشار خون تاثیر میگذارند مانند جنسیت، مصرف سیگار، نمک، الکل، قهوه و ورزش، وزن و قد، محققان به این نتیجه رسیدند کسانی که خواب بعد از ظهر داشتند، نسبت به افرادی که در تمام طول بعدازظهر نخوابیده بودند 5 درصد فشار خون کمتری داشتند.دکتر کالیستریتوس در این باره گفت: «اگرچه این تحقیق به این معنی است که بیماری فشار خون کاهش مییابد، اما باید گفت که این کاهشها کمتر از 2 میلیمتر جیوه بوده است و تنها میتواند بیش از 10 درصد خطرات قلبی را کاهش دهد.»
وی همچنین افزود، مطالعات وی و گروه همراهش نشان میدهد که نه تنها خواب بعدازظهر موجب کاهش فشار خون میشود، بلکه خوابهای طولانیتر سودمندتر هم هست. افرادی که خواب نیمروزی دارند، فشار خون کمتری در خواب شبانه دارند و نتایج بهتری در سلامت بدن خود به دست میآورند. همچنین بیماران مبتلا به فشار خون با خواب بعدازظهر کمتر دچار ناراحتی در سرخرگها و قلبشان میشوند.
منبع: Science Daily
مترجم : آزاده ارشدی
جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد