در پژوهشی جدید به بررسی میزان تاثیر تنش های مختلف بر طول عمر مردان پرداخته است. در این مطالعه، دو نوع اصلی از عوامل تنش زا مورد بررسی قرار گرفتند. اولین نوع تنش ها، به استرس های جزئی ناشی از عجله داشتن در امور روزمره نظیر رفت و آمد یا جر و بحث با دوستان و خانواده مربوط می شد. دومین نوع تنش که به مراتب جدی تر بود، به خاطر اموری نظیر از دست دادن شغل و یا مرگ عزیزان بود.
به گزارش مهر، هر دو نوع این تنش ها برای سلامت مردان زیانبار است. همچنین نوع تاثیر هر یک از این عوامل تنش زا بر طول عمر مردان متفاوت است. به کلامی دیگر، نوع واکنش فرد در قبال تنش های موجود تعیین کننده است. در این مطالعه ۱۲۹۳ مرد سالمند بین سالهای ۱۹۸۹ تا ۲۰۰۵ مورد مطالعه قرار گرفتند و سپس این مطالعه تا سال ۲۰۱۰ ادامه یافت. حدود ۴۳ درصد از این افراد در طی این دوره زمانی فوت کردند.
حدود یک سوم از مردانی که زندگی خود را سرشار از تنش های جزئی می دانستند جان خود را از دست دادند. همچنین حدود نیمی از افرادی که رویدادهایی با تنش متوسط یا شدید در زندگی داشتند تا پایان دوره مطالعه جان سپردند. مردانی که زندگی خود را دارای کمترین میزان تنش روزمره و جزئی می دانستند تا ۲۸.۷ درصد مرگ و میر، کمترین میزان مرگ را در میان مجموع این افراد داشتند. همچنین نیمی از مردانی که تنش های جزئی با شدت متوسط داشتند و ۶۴.۳ درصد از مردانی که تنش های جزئی زیادی داشتند هم تا پایان مطالعه جان سپردند.
با اینکه تنش در زندگی همه ما جای دارد، اما این مطالعه مشخص کرد که مردانی که می توانستند رویکرد خوبی در برابر تنش های روزمره (نظیر گیر کردن در ترافیک و یا حضور در یک صف طولانی) داشته باشند، طول عمر بیشتری نیز داشتند.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد