این میتواند زمان خوبی برای امتحان نهایی این سیستمعامل قبل از عرضه رسمی گوشیهای آیفون 6اس و 6اس پلاس باشد؛ زیرا بعد از هر بهروزرسانی معمولا گزارشهایی از باگهایی که کاربران با آن دست و پنجه نرم میکنند به گوش میرسد.
چالش 16 گیگابایتی
یکی از مشکلات همیشگی کاربران آیدیوایسهای 16 گیگابایتی هنگام بهروزرسانی نداشتن حافظه کافی برای آن بوده است که کاربران را مجبور به حذف عکسها، اپلیکیشنها و خیلی از اطلاعات محبوبشان میکرد.
اینبار دیگر خبری از نیاز به چهار گیگابایت حافظه خالی نیست و از 800 تا 1.1 گیگابایت حافظه کفایت میکند.
از طرف دیگر اگر این بهروزرسانی از طریق آیتیونز و رایانه انجام شود نیازی به خالی کردن این حافظه هم نیست.
همچنین در مدلهای بالاتر مانند آیفون6 و 6پلاس، گوشی برای نصب شدن به شما پیشنهاد میکند تا برخی اپلیکیشنهای موجود در موبایلتان را پاک کرده و پس از نصب سیستمعامل، به طور خودکار آنها را نصب کنید.
ریزهکاریهای دوستداشتنی
آیاواس 9 پر از ویژگیهای کوچک کاربردی است. یکی از مهمترین تحولات این سیستمعامل به اپ نوت مربوط میشود.
از این پس نوت آیاواس دیگر یک صفحه یادداشت ساده نیست و میتوانید عکسها و ویدئوها را به یادداشتهای خود پیوند بزنید، برای آنها چک لیست درست کرده و حتی اسکچ به آن اضافه کنید.
مرورگر سافاری نیز با تغییراتی که در تبها و بوکمارکهایش به وجود آورده بهینهتر شده است. اپل بخش دوربین را نیز دستخوش تغییراتی کرده و با اضافه کردن قابلیت تایمر به دوربین جلو، سلفی گرفتن را برای کاربران راحتتر کرده است.
یکی دیگر از ویژگیهای اضافه شده امکان گذاشتن رمز شش رقمی به جای چهار رقمی روی گوشی است.
به این ترتیب اگر بخواهید رمز گوشی خود را تغییر دهید، به شما پیشنهاد داده میشود که یک رمز شش رقمی انتخاب کنید.
این رمز هرچند امنیت بیشتری دارد، اما زمان بیشتری برای باز شدن قفل دستگاه شما صرف میشود. البته در صورت تمایل میتوانید از همان رمز چهار رقمی استفاده کنید.
عمر باتری در دستان شما
شرکت اپل پس از آنکه به دلیل محدودیتهای سختافزاری قید بزرگ کردن باتریهای گوشیهایش را زد، تمام تمرکز خود را روی بهینهکردن مصرف باتری گذاشت.
از همینرو در سیستمعامل جدید، طول عمر شارژدهی باتری آیفون و آیپد به میزان یک ساعت افزایش یافته است.
این یک ساعت میتواند اهمیت فراوانی برای کاربران داشته باشد. همچنین اپل در قسمت تنظیمات بخشی را به باتری اختصاص داده است که گزینه Low Power Mode آن میتواند سه ساعت عمر باتری را افزایش دهد.
در صورت فعالسازی حالت Low Power، حسگرهای گوشی بهطور کامل خاموش میشوند، هشدارهای ایمیل و اپلیکیشنهای نهچندان ضروری غیرفعال شده و روشنایی صفحه نمایش نیز کاهش پیدا میکند.
گشت و گذار آسان
اولین تغییری که به چشم خود خواهید دید، بخش تسک منیجر این سیستمعامل است. نحوه نمایش اپلیکیشنهای باز تغییر کرده است و مانند ورقهای روی هم به نمایش در میآیند.
همچنین حرکت آنها نیز نرمتر شده است. اگر انگشت خود را روی صفحه اصلی به راست حرکت دهید، یک صفحه جستوجو به نمایش درمیآید که پیش از این با آن روبهرو نشدهاید.
Spotlight یا همان موتور جستوجو اپل بدون باز کردن مرورگر و انجام جستوجوی تحت وب به شما امکان تبدیل واحدها را نیز میدهد.
در این قسمت شما با فهرستی از اشخاصی که بیشتر با آنها تماس میگیرید و همچنین اپلیکیشنهای پرکاربردتان مواجه خواهید شد.
همچنین این پلتفرم حرکت بین اپلیکیشنهای مختلف را نیز آسان کرده است و وقتی از اپلکیشینی مانند call به اپلیکیشن massage میروید براحتی با فشار دادن گزینه back در بالا سمت چپ میتوانید به آن باز گردید.
وسوسه مولتیتسک
اضافه شدن قابلیت مولتی تسکینگ به آیپدهای سری جدید را میتوان بزرگترین تحول آیاواس 9 روی این دستگاه در نظر گرفت.
کاربران میتوانند از دو اپلیکیشن مجزا به صورت 70 به 30 یا 50 به 50 استفاده کنند. مولتیتسکینگ روی آیپدهای ایر میتواند انگیزهای قوی برای کسانی باشد که بخواهند آیپدهای قدیمی خود را با محصولات جدیدتر عوض کنند.
سیری گوش به زنگ و باهوش
همانطور که پیش از این هم اعلام شده بود، سیری اپل اینبار با قابلیت Proactive بسیار هوشمندتر از قبل عمل میکند و براساس اطلاعاتی مانند زمان، مکان و عادتهای کاربران پیشنهادهایی به شما میدهد. علاوهبر این، سیری دیگر همه جا گوش به زنگ است و بعد از شنیدن عبارت «!hey siri» به کمک شما خواهد آمد.
تازه واردها
تازهترین عضو نرمافزاری خانواده اپل در آیاواس9 اپلیکیشن News است که از این پس به صورت پیشفرض روی آیدیوایسها نصب خواهد شد.
همان طور که از اسم آن پیداست اپلیکیشن News تازهترین اخبار را به کاربر ارائه میکند و میتواند مطالب مورد علاقه شخص را بالاتر از خبرهای دیگر نشان دهد.
Wallet نیز دیگر عضو جدید خانواده اپل است که برای مدیریت بهتر کیف پول الکترونیک و کارتهای اعتباری استفاده میشود، اما هنوز به کار ما ایرانیها نمیآید.
iOS 1
اولین آیاواس سال 2007 ارائه شد و استیو جابز از آن با نام آیفون اواس که ادبیاتی جدید از اواسایکس محسوب میشد، یاد کرد.
آن زمان رمز موفقیت آیفون نسبت به دیگر تلفنهای همراه سیستمعاملی بود که امکاناتی مانند ایمیل، تقویم، عکس، ساعت، متن، سافاری، یادداشت، یوتیوب، ماشینحساب، نقشهها، تنظیمات، دوربین و تلفن را در خود جای داده بود.
iOS 2
بزرگترین اتفاق در دومین آیاواس، اضافه شدن فروشگاه نرمافزاری اپل بود. اپ استور همراه با آیاواس 2 سال 2008 منتشر شد و مفهوم «اپ» نیز اولینبار با بهروزرسانی دوم سیستمعامل موبایل اپل مطرح شد.
iOS 3
سومین عضو از خانواده آیاواس پر بود از ویژگیهای جدید که کار با این سیستمعامل را راحت میکرد. سال 2009 نوبت از راه رسیدن این نسخه از سیستمعامل بود.
اضافه شدن امکان کپی پیست، چسباندن متنها، پیشرفت چشمگیر جیپیاس و اضافه شدن قطبنما و قابلیت find my iphone از مهمترین تحولات این سیستمعامل بود.
همچنین این اولینبار بود که گوشیهای اپل از نسل سوم اینترنت همراه یا همان 3G پشتیبانی میکردند.
iOS 4
چهارمین آیاواس با دو عضو جدید برای خانواده اپهای آیفون از راه رسید. سال 2010 زمان بهروزرسانی این سیستمعامل به همراه فیستایم (اپلیکیشن چت تصویری) و آیبوکز بود.عملکرد مولتی تسکینگ نیز به کاربران این توانایی را میداد تا بین اپهای مختلف حرکت کنند.
GameCenter نیز از همان نسخه راه خود را به آیفون باز کرد.
iOS 5
بسیاری بهروزرسانی سال 2011 اپل را بزرگترین بهروزرسانی این سیستمعامل تا آن زمان میدانند.
اضافه شدن دستیار صوتی سیری به عنوان پر سر و صداترین تحول در کنار آیمسیج برای مدیریت اساماسها و ارسال پیامهای اختصاصی بین آیدیوایسها، قابلیت زوم دیجیتال، ادیت عکس و هماهنگسازی بیسیم (Wireless syncing) از اتفاقات بزرگ این سیستمعامل بود. همچنین حرکات لمسی یا همان جسجرها هم در این نسخه بسیار تکامل پیدا کرد.
iOS 6
آی او اس 6 سال 2012 با برخی از بزرگترین تغییرات همراه بود که اپل تا به حال روی آیفون اجرا کرده است. اپاستور در این نسخه با یک نگاه کاملا جدید دوباره طراحی شد.
نقشههای اپل نیز تغییرات زیادی یافت و سیستم ناوبری به آن اضافه شد.رابط کاربری نیز در این نسخه سر و شکل جدیدتری به خود گرفت.
iOS 7
قرار گرفتن جانی آیو در راس تیم طراحی یوآی یا همان رابط کاربری آیاواس به یک انقلاب طراحی در تاریخ این سیستمعامل منجر شد.
جانی آیو برای اولینبار سراغ نسل نوین طراحی گرافیکی تخت یا فلت دیزاین رفت و علاوه بر سیستمهای عامل اپل، زبان گرافیکی طراحی نرمافزاری موبایل را به طور کامل دستخوش تغییر کرد.
اپل همچنین از AirDrop بهعنوان یک راه مناسب برای به اشتراک گذاشتن فایلها رونمایی کرد. فناوری NFC دیگر قدم بزرگ اپل در این سیستمعامل محسوب میشد.
iOS 8
آیاواس 8 طی کنفرانس جهانی توسعهدهندگان اپل در سال 2014 معرفی شد و نقطه اوج هماهنگسازی دو سیستمعامل مک و آیدیوایسهای اپل بود.
یکپارچهسازی اپلیکیشنهایی مانند آیمسیج، فیستایم و سافاری که بر اساس آیکلود انجام شده بود، کمک زیادی به تکمیل اکوسیستم اپل کرد.
همچنین اضافه شدن قابلیتی به نام Extensibility (توسعهپذیری) باعث پیشرفت اپلیکیشنهای این پلتفرم شد. این ویژگی برای توسعهدهندگان امکان ارتباط با دیگر برنامهها را فراهم میآورد.
آرش جهانگیری -کلیک
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد