به گزارش
جام جم سرا به نقل از مهر ، بر اساس مطالعه اخیر، مادرانی که نیمه دوم بارداری خود را در تابستان میگذرانند، به دلیل قرار گرفتن بیشتر در معرض نور خورشید که منجر به افزایش ویتامین D در بدن جنین آنها میشود، کودکان سالمتری به دنیا میآورند. البته اینکه چه مکانیسمی سبب تاثیر الگوهای تولد در فصل تابستان، بر قد و وزن و زمان بلوغ کودک میشود هنوز روشن نیست.
نکته مهم این است که این مطالعه صرفا به یک ارتباط بین ماه تولد و برخی پیامدهای خاص سلامتی دست یافته و در واقع برای اثبات رابطه علت و معلولی ارتباط بین این عوامل طراحی نشده است.
این مطالعه روی ۴۵۰ هزار زن و مرد صورت گرفت و شامل اطلاعاتی در مورد ماه تولد آنها، وزن دوران تولد، شروع سن بلوغ و قد آنها در بزرگسالی بود.
بر اساس نتایج مطالعه، وزن کودکانی که در تابستان متولد شده بودند کمی بیشتر از وزن متولدین زمستان بود. در بزرگسالی نیز قد متولدین ماههای تیر، مرداد و شهریور از متولدین ماههای زمستان بلندتر بود.
زمان شروع بلوغ دختران متولد تابستان دیرتر از متولدین زمستان بود و البته روشن است که به طور کلی هر چه زمان بلوغ دیرتر شروع شود، فرد در بزرگسالی سالمتر خواهد بود.
زمان شکلگیری انسان و متولد شدن او، معمولا به حالت تصادفی رخ میدهد– که این موضوع عموما ربطی به طبقه اجتماعی، سن پدر و مادر و یا سلامتی آنها ندارد– بنابراین بررسی الگوهای مرتبط با ماه تولد فرد یک طرح مطالعاتی قدرتمند است که میتواند تاثیرات محیط زیست بر کودک را قبل از تولد او شناسایی کند.
برای اولین بار است که یک مطالعه ارتباط بین زمان بلوغ و عوامل فصلی را یافته است. نتایج نشان میدهد که ماه تولد، اثری قابل اندازهگیری در رشد و سلامتی فرد دارد اما هنوز به بررسیهای بیشتری برای درک مکانیسم این اثرات نیاز است.
پژوهشگران بر این باورند که قرار گرفتن در معرض نور خورشید در دوران بارداری و افزایش ویتامین D در بدن جنین، نقش بسیار مهمی در این مطالعه دارد و امیدوارند تا محققان دیگر نیز در بررسیها و مطالعات خود اثرات طولانیمدت ویتامین D در اوایل زندگی انسان بر شروع زمان بلوغ و سلامتی فرد را در نظر بگیرند.