چند روزی است که شهرداری منطقه ۱۰ تبریز دیوار موزه قاجار را برای احداث پارکینگ طبقاتی تخریب کرده و اکنون این موزه بدون حفاظ بوده و هرلحظه احتمال دست برد سارقان از این موزه میرود.
موزه قاجار در محل خانه امیرنظام گروسی قرارگرفته و یکی از بزرگترین و دیدنیترین موزههای تبریز به شمار می رود که در ایام مختلف سال پذیرای علاقهمندان به فرهنگ و تاریخ این کشور است. این موزه در دوطبقه با زیربنای ۱۵۰۰ مترمربع ساختهشده و ساختمان مشتمل بر دو حیاط اندرونی و بیرونی است که باغچهها و حوضها، زیبایی آن را دوچندان کرده است ولی صد افسوس که این موزه آنطور که باید و شاید محافظت نمیشود و ممکن است سارقان به آنکه آثاری به قدمت هویت آذربایجان دارد و گنجینهای ناب است، دستبرد بزنند.
بی توجهی به امنیت موزه قاجار
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی در این خصوص به مهر میگوید: شهرداری تبریز توجهی به امنیت موزه نمیکند و فقط به فکر پروژههای عمرانی شهر است درحالیکه این موزه گنجینه آذربایجان است و آثار باارزش زیادی را در خود جایداده است.
فرزین حقپرست با اشاره به احداث پارکینگ طبقاتی در مجاور این موزه میافزاید: با احداث پارکینگ مخالف هستیم، کار کردن لودر و ماشینآلات سنگین در کنار این موزه که ممکن است در دل خود و زیرزمین آثار گرانبها و باارزشی داشته باشد، اشتباه است و باید اصولی خاکبرداری انجام شود.
وی با بیان اینکه تأمین امنیت موزه قاجار در اثر چند تخریب همچون مدرسه فیوضات توسط شهرداری منطقه ۱۰ تبریز مشکل شده است، ادامه میدهد: باید به امنیت این موزه که آثار باارزشی از تاریخ آذربایجان در خود جایداده است، بیشتر از اینها توجه شود.
حقپرست همچنین به جزئیات تخریب دیوار این موزه اشاره میکند و میگوید: این کار شبانه اتفاق افتاد و به هشدارهای ما هم توجهی نشد و حتی بین چند مأمور شهرداری و یگان حفاظتی موزه هم درگیری اتفاق افتاد ولی بالاخره این دیوار تخریب شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی به مسئولیت این اداره کل در حفظ و تأمین امنیت موزههای استان اشاره کرد و گفت: باید جلوی تخریب غیراصولی محوطه موزه قاجار و محله ششگلآنکه یکی از محلات قدیمی تبریز است و در دوره قاجار عمارتهای بسیار زیبایی در این محله احداثشده است را گرفته شود.
حقپرست سپس به تاریخچه این موزه هم اشاره میکند و میگوید: خانه امیرنظام در سال ۱۳۷۰از سوی سازمان میراث فرهنگی خریداریشده و با توجه به آسیبهای جدی که به بنا رسیده بود با حفظ ویژگیهای معماری بنا و شاخصهای سنتی موردبازسازی قرارگرفته و در سال ۱۳۸۵ پس از اتمام عملیات ساختمانی بهعنوان موزه قاجار مورد بهرهبرداری قرارگرفته است.
رئیس شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این خصوص و اختلافهایی که بین شهرداری تبریز و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی وجود دارد به خبرنگار مهر میگوید: عملیات عمرانی در کنار آثار تاریخی تبریز باید با هماهنگی میراث فرهنگی انجام شود.
شهرام دبیری با تأکید بر ضرورت حفظ امنیت موزهها میافزاید: باید تمام امکانات لازم برای حفظ امنیت این موزه به کار گرفته شود و شورای شهر تبریز نیز در این خصوص میتواند پیگیر باشد.
وی سپس ادامه میدهد: برای این موضوع نامهای به شورای شهر نرسیده است که اگر مشکل حل نشود باید اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی به ما نامه بزنند و ما مشکل را حل و فصل کنیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب