دهداری مرد اخلاق بود، کسی نمیتواند آن را انکار کند، او را حتی معلم اخلاق هم میدانند. در بررسی کلاس آموزش اخلاق دهداری، شاید برخی از شیوههای آموزشی آن را امروز نتوان هضم کرد، اما یادمان باشد که او در چه شرایط تاریخی مجبور بود به آن اصول سخت پایبند بماند، آن روزها شیوههای تربیتی، خشنتر از امروز بود، یادمان نرفته صفهای دوران مدرسه خودمان را که به تونل وحشت شبیهتر بود.
پرویز دهداری برای من هم معلم اخلاق است، حتی اگر فقط و فقط یک درس از او آموخته باشم. درس سکوت کردن را، درس عبور کردن را.. .یادم نمیرود داستان استعفا را، همان روز که به یکباره 14 نفر از تیم ملی جدا شدند و هر چه میجویم، یک مصاحبه از استاد پیدا نمیکنم علیه همه آنهایی که دستش را در پوست گردو گذاشتند، یادم نمیرود، آن تیتر را، آن سهنقطه میان تیتر، همان تیترِ«دهداری... تیم را رها کن»، جای خالی باید با «حیاکن» پر میشد تا خط و خط دهیها تکمیل شود.
یادم نرفته داستان گلوله برفی را که به او زدند؛ او در مقابل این همه سکوت کرد، نه حرفی، نه کلامی... انگار آن زمان هنوز «متلک انداختن» اختراع نشده بود و«افشاگری» مایه افتخار نبود.
سکوت دهداری ماندگارترین درسی بود که برای اخلاق میشد داد.او با سکوتش نشان داد که چگونه میتوان دلبسته به عنوانها نبود و فرهنگ «دیگی را که برای من نمیجوشد...» را شرمنده کرد.
خیلیها باید سر کلاس درس دهداری حاضر میشدند و این سکوت را یاد میگرفتند تا ادبیات فوتبال تا این حد نزول نکند؛ جای دهداری خالی است، راستی او کجاست، دقیقا کجاست؟
افشین خماند - دبیر گروه ورزش
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد