ریچارد میلز، مخترع انگلیسی راهی برای مقابله با برخی مشکلات ذاتی هنگام خواب پیدا کرده است. او یک قاب چهار گوش کوچک موسوم به SleepCogni ابداع کرده که در کنار تخت و بالای سر فرد قرار می گیرد و با ترکیبی از نور، صدا و حتی لرزشهای ملایم، حالتی از آرامش را در فرد ایجاد میکند. این ابزار شباهت زیادی به چراغ خواب دارد و دارای یک پایه نازک با قابلیت تنظیم ارتفاع است که از طریق پورت USB شارژ میشود. در سر انتهایی آن اسپیکر و لامپهای الایدی تعبیه شده است.
در اولین شب استفاده از دستگاه، ضربان قلب هنگام استراحت اندازهگیری میشود و از آن به بعد سیستم، استراتژی مشخصی برای کاهش ضربان قلب به 50 بار ضربان در دقیقه ارائه میکند. در این استراتژی نهتنها ضربان قلب، بلکه حالت فیزیولوژیکی، میزان دما، سر و صدا و نور اتاق خواب در نظر گرفته میشود.
چراغ بالای سر فرد ابتدا با فرکانسی تصادفی شروع به چشمکزدن کرده ، سپس این نور با شدت و فرکانسی کمتر با رنگهای مختلف غیرمحرک از سبز به رنگ کهربایی و سپس قرمز تغییر میکند.
اسپیکر الکترواستاتیکی هم برای پایین آوردن ضربان قلب از موسیقیهای مناسبی استفاده می کنند. این اسپیکرها بهطور مساوی اطراف قاب مستطیل شکل تعبیه شدهاند.
استفاده از نور و صدا برای تنظیم و مهار ساعت زیستی بدن، موضوعی است که قبلا در بسیاری از محصولات مانند فنهای متحرک، هدفنهای آرامشبخش و لامپهایی که نور خورشید را تقلید میکنند، شاهدش بودهایم. مخترع SleepCogni ادعا کرده دستگاه او علاوه بر نور و صدا، ارتعاشات ملایمی ایجاد میکند که با کاهش شدت و مدت زمان این ارتعاشات، فرد به آرامش بیشتری میرسد. این دستگاه با هدف قرار دادن سه حس انسان (بینایی، شنوایی و لامسه) باعث ایجاد یک خواب آرام شبانه خواهد شد. سازنده دستگاه عنوان کرده نتایج یک مطالعه آزمایشی کوچک در دانشگاه هالام شفیلد نشان میدهد کیفیت خواب 50 درصد از افراد تحت مطالعه افزایش یافته و طول مدت خواب 40 درصد دیگر بیشتر شده است. وقتی فرد خوابید بازوی چراغ به صورت خودکار به حالت قائم در میآید. این دستگاه را میتوان با یک برنامه کاربردی در گوشیهای هوشمند نیز کنترل کرد. به گونهای که دستگاه در یک زمان خاص در صبح شروع به کار کند و با افزایش نور طی یک بازه زمانی 30 دقیقهای حالت طلوع خورشید را تداعی و فرد را بیدار کرده یا بر عکس در شب حالتی از غروب خورشید را تداعی کند تا به فرد احساس خواب دست دهد.
میلز برای افزایش بودجه طرح خود، کمپینی در کیک استارتر راهاندازی کرده و در صورت موفقیت و افزایش سرمایه در ابتدای سال 2016 این دستگاه به بازار عرضه خواهد شد.
منبع: Gizmag
مترجم: آتنا حسنآبادی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد