به گزارش جام جم آنلاین، محمود حجتی در نشست خبری درباره رویکرد وزارت جهاد کشاورزی در قبال واردات غیرمجاز و توزیع گسترده میوههای خارجی در میدان مرکزی میوه و ترهبار تهران اظهارداشت: گاهی چیزهایی را میشنویم که غصهمان میگیرد، چرا که ایران کشوری است غنی در زمینه تولید انواع میوهها.
وی با بیان اینکه در هیچ کجای دنیا مزیتهای تولید ایران در این زمینه وجود ندارد، گفت: طعم، بو و کیفیت میوههای ایرانی را تولیدات هیچ کشوری ندارد، ضمن اینکه به شهادت آمار، هیچ کمبودی در کشور ما در این زمینه وجود ندارد.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: به عنوان مثال، طعم و کیفیتی که پسته ایرانی دارد، حتی در پسته کالیفرنیا هم وجود ندارد.
حجتی با بیان اینکه در حال حاضر پرتقال تولیدی کشور روی دست کشاورزان مانده است، تصریح کرد: ایران در تولید محصولات زیادی از جمله خرما، انار، زعفران، انگور، سیب و مرکبات رتبه اول تا دهم را بین ۲۰۰ کشور دنیا دارد. چرا باید کشوری که در تولید انگور رتبه هفتم یا هشتم را دارد، انگور وارد کند؟
وی با بیان اینکه ما باید ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن سیب از کشور صادر کنیم، افزود: وزارت کشاورزی طرحی را دنبال میکند که بر اساس آن، واردات سیب در ازای صادرات موز انجام شود و هر کسی بخواهد موز وارد کند، باید حتما سیب صادر کند.
وزیر جهادکشاورزی با اشاره به اینکه امسال یک کشاورز نخبه ایرانی ۱۷۰ تن سیب در هر هکتار تولید کرده است، گفت: چرا باید با این وجود اصرار به واردات داشته باشیم. ما بین ۴.۵ تا ۵ میلیون تن مرکبات در کشور تولید میکنیم در حالی که این میزان در دنیا ۱۰۰ میلیون تن است.
وی ادامه داد: جمعیت ایران حدود یک درصد جمعیت دنیاست و ما ۴ درصد تولید مرکبات جهان را داریم؛ بنابراین چه نیازی به واردات است.
عضو کابینه تدبیر و امید با تاکید بر اینکه وزارت جهادکشاورزی به هیچ عنوان موافق واردات میوه نیست، گفت: اگر سئوال میکنید چرا واردات انجام میشود، باید پاسخ بدهم مشکلاتی در این زمینه وجود دارد، البته همه مسئولان در حال تلاش هستند که این مسئله را کنترل کنند.
حجتی با بیان اینکه ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز متولی این موضوع است، گفت: این میوهها از کجا میآید، از آسمان یا مرزها؟ اگر از مرزها وارد میشود حتما آنجا مرزبان وجود دارد و شما به خوبی میدانید مسئول مرزبانی چه کسی است. چرا از من این سئوال را میکنید؟ من چه میتوانم در این زمینه بگویم.
وی با اشاره به اینکه باید جلوی این کار را بگیریم اما محدودیتهایی وجود دارد، گفت: بنده بیشتر نگران آفت و بیماریهای هستم که این محصولات با خود به کشور میآورند، بنابراین این موضوع از نظر فنی برای وزارت جهاد بسیار مهم و حساسیتبرانگیز است.
عضو کابینه تدبیر و امید با اشاره به اینکه در مدت ۱۰ سال همراه با واردات پرتقال، آفت مگس مدیترانهای و همراه با واردات زیتون، مگس زیتون وارد کشور شده است، تصریح کرد: این موضوع ما را بیشتر رنج میدهد، چرا که هزینه و خسارت زیادی را متوجه کشاورزان میکند و ما حدود ۱۰ میلیارد تومان برای مبارزه با مگس میوه زیتون هزینه کردیم، بنابراین از این جهت خیلی آسیب میبینیم.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: گاهی بنده میشنوم که قاچاق میوه سازمانیافته انجام میشود اما این مسئله هنوز برای ما مستند نیست.
وی با بیان اینکه شنیده میشود عدهای به شکل سازمانیافته و در کانتینرها این میوهها را وارد میکنند، ادامه داد: از دست من چه کاری ساخته است. ماموری نداریم که با آن مقابله کند، بنابراین دستگاههای مربوطه باید این مسئله را پیگیری کنند.
حجتی با اشاره به جلسه هفته قبل وزیر کشور در این رابطه ادامه داد: در این جلسه مسئولان دستگاههای مربوطه و همچنین مسئولانی از وزارت جهادکشاورزی حضور داشتند و درباره آن بحث کردند که در پی این جلسه، وزیر کشور به تمام وزارتخانهها و مبادی ذیربط مصوبات انجام شده را ابلاغ کرد.
وی با اشاره به اینکه گاهی واردات به صورت پیلهوری و محلی انجام میشود، گفت: در این زمینه خیلی نباید خرده گرفت، ضمن اینکه کسی هم نمیتواند کار چندانی انجام دهد اما در مواردی که مسئله سازمانیافته است، مثلا کسانی که میوهها را میآورند و در میدان مرکزی توزیع میکنند، دستگاههای مربوطه باید حتما این مسئله را پیگیری کنند، ضمن اینکه وزارت جهادکشاورزی در این زمینه با آنان همکاری خواهد کرد.
عضو کابینه تدبیر و امید با اشاره به اینکه از شورای شهر تهران درخواست کردیم که با این مسئله مقابله کند، افزود: بنده سهشنبه با مسئولان شورای شهر جلسهای دارم و حتما در آنجا نیز از آنها درخواست میکنم در این زمینه محدودیت ایجاد کنند. عرضه این میوهها نباید به صورت رسمی در کشور انجام شود و اگر در میادین نیز چنین میوهای وجود دارد باید جمعآوری شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد