به گزارش جام جم کلیک ، اکنون پزشک در عینک ضخیم سیاه، جمجمه بیمار را میشکافد، مناطق ناقص را پیدا میکند، راهی برای ورود ایجاد میکند، مشکل را رفع و خارج میشود. زمانی که اولین شکافها ایجاد شوند، تعجب کمتری برمیانگیزد.
این فناوری که تئاتر جراحی آن را SNAP مینامد، از اسکن ام آر آی موجود برای ایجاد مدل سهبعدی استفاده میکند که با واقعیت مجازی سازگاری دارند. گری و آویسار که هردو مهندس هستند SNAP را پس از کار زیاد بر روی شبیهساز پرواز ساختهاند.
آنها در اوایل ۲۰۰۰ متوجه شدند که مشکلات در جراحی مغز بسیار شبیه خلبانان است. گری میگوید “اولین اشتباهی که انجام دهید، کارتان تمام است.”
در سال ۲۰۰۵ این دو نفر سه سال را صرف ساخت یک اسکن MRI تخت و بیرنگ کرده بودند. در ۲۰۱۳ فناوری آنان مجوز FDA گرفت. اکنون با پیشرفت VR، پزشکان میتوانند بیمارانشان را با تفاسیر سهبعدی رنگی مشاهده کنند.
تحقیقات بسیار نشان میدهند اگر بیمار نقش فعالی در روند بر عهده داشته باشد احساس راحتی بیشتری در نتایج نهایی خواهد داشت. با SNAP پزشکان میتوانند عینک VR به بیماران بدهند تا پیش از جراحی روند کار را ببینند. ضمنا بیماران دوران نقاهت را سریعتر طی میکنند زیرا دیگر پزشکان نیازی ندارند برشهای اضافی ایجاد کنند.
تاکنون این دستگاه پیشرفتهای زیادی داشته است. در ابتدا میشد ساختار آناتومیک را دید. اکنون SNAP اجازه میدهد در مدل سهبعدی مسیر کاربردی را ببیند. برای مثال در یک تومور موجود پزشک راحتتر میتواند از ساختارهای مجاور که مربوط به فعالیتهایی مانند گفتار یا حرکت اجتناب کند. بدون SNAP این امر غیرممکن بود. شما نمیتوانید با چشم غیرمسلح این موارد را چک کنید.
سازنده این دستگاه میگوید “اولین باری که اتاق جراحی را دیدم بسیار تحت تاثیر قرار گرفتم. با خود فکر کردم چطور کار من از دستگاههای جنگی به دستگاههایی رسیده است که جان افراد را نجات میدهند.”
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد