ایده سفر انسان به مریخ و زندگی بر سطح این سیاره سرخ از سالها پیش مطرح شده است. ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت اِسپِیس ایکس، قصد دارد سفر انسان به مریخ را تا حداکثر 9 سال دیگر به مرحله اجرا درآورد. ناسا نیز اعلام کرده در دهه 1410 به این هدف رویایی دست خواهد یافت، اما فقط رسیدن پای انسان به سطح سیاره سرخ کافی نیست. اساسیترین پرسشی که مطرح میشود این است که وقتی به مریخ رسیدیم، دقیقا چه شکلی و کجا باید زندگی کنیم؟ هنوز هیچ دانشمندی به پاسخ قطعی این پرسش نرسیده است.
دکتر بهرخ خوشنویس، استاد مهندسی صنایع و سیستمها در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، از روشی موسوم به کانتور کرَفتینگ (Crafting Counter) سخن میگوید که به موجب پیادهسازی آن شاید بتوان در سطح سیارات دیگر اقدام به ساخت آسان سکونتگاههای انسانی کرد. در این روش، از مصالح ساختمانی ساخته شده با پرینترهای سهبعدی استفاده میشود و روند چیدمان مصالح نیز به کمک یک بازوی رباتیکی غولپیکر انجام میشود.
تاکنون، اساس ایدههای مطرح شده بر این بوده که مصالح ساختمانی از زمین به مریخ برده شوند و فقط مرحله ساخت بنا در مریخ انجام شود. انتقال مصالح ساختمانی از زمین به مریخ هزینهبردار است، در حالی که تهیه مصالح در خود مریخ تا حد زیادی از هزینههای ساخت سکونتگاههای انسانی در سیارات فرازمینی میکاهد. روش کانتور کرفتینگ، علاوه بر کاهش هزینهها، به دلیل بهرهگیری از رباتها و خودکارسازی فرآیند ساخت از سرعت بیشتری نیز برخوردار است.
این طرح اکنون در مرحله دوم برنامه مفاهیم پیشرفته و نوآورانه ناسا (NIAC) قرار دارد. به این معنی که بودجهای بالغ بر 500 هزار دلار به پیگیری طرح مذکور در دو سال آینده اختصاص یافته است، اما هنوز مشخص نیست روش پرینت سهبعدی منازل در فضا، چه زمانی بر سطح ماه به مرحله اجرا درخواهد آمد.
منبع: techinsider.io
مترجم: صدف دژآلود
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد