گاهی درباره فیلمهای سینمای ایران که با موضوع موادمخدر ساخته میشود، چنین بحثی مطرح میشود که به نظرم اتفاقا اغلب آنها نگاه و هدف آموزشی دارند. البته بشدت توصیه میکنم و خودم هم معتقدم که باید برخی از فیلمهای سینمایی با نظارت به نمایش درآید. بخشی از این مساله، روی دوش خود خانوادههاست و پدران و مادران باید حواسشان به این موضوع باشد و اجازه ندهند بچهها به تماشای هر فیلمی بروند یا این فیلم دیدنها با نظارت و با حضور خود آنها باشد تا اگر نیاز بود، توضیحی به بچهها بدهند.
به نظرم یک تنبلی عمومی دراین خصوص وجود دارد و خانوادهها باید توصیههایی در این زمینه داشته باشند. همه چیزها با بخشنامه حل نمیشود.
خوشبختانه سینمای شریفی داریم و عموم فیلمهای سینمایی ما وضعیت مناسبی دارند و بیشتر خانوادهها میتوانند بدون دغدغه و نگرانی به تماشای آن بنشینند.
یادمان نرود، در اروپا و آمریکا، فیلم دیدن و سینما رفتن در سبد خانوادهها قرار دارد و اعمال چنین قوانینی در آن ضربهای به سینما نمیزند، اما چون اینجا سینما رفتن در خانوادههای ما نهادینه نشده، نباید با بخشنامهها و اعمال قوانینی، همین میل اندک سینما رفتن را هم از میان برد. وقتی سینما در سبد خانواده باشد، خانواده شریک این تفکر و فرهنگسازی میشود و فیلم دیدن بچهها هم برای آنها اهمیت مییابد.
ضمن این که خود فیلمسازان هم باید این مساله را مورد توجه قرار داده و در ساخت فیلمها و بیان مضامین و محتوا، همسو با خانوادهها حرکت کنند تا شاهد سینمایی سالم و ایمن باشیم که دیگر نیازی به اعمال مسائلی مثل درجهبندیها نباشیم.
احمد نجفی
بازیگر و تهیهکننده
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد