وقتی مساله دختر یا پسر بودن است

اختلال هویت جنسی چیست؟

سلامت جنسی

اختلال انزال؛ از علت تا درمان

اختلالات جنسی شایع در مردان را می‌توان به سه دسته بزرگ تقسیم کرد‌ اختلال در میل جنسی، اختلال در نعوظ و اختلال در انزال. اختلال در انزال، پنج نوع شایع دارد که عبارتند از: انزال زودرس، انزال دیررس، ناتوانی در رسیدن به انزال، انزال دردناک و عدم انزال.
کد خبر: ۹۵۴۲۶۸
اختلال انزال؛ از علت تا درمان

به گزارش جام جم آنلاین ، فرآیند انزال در مردان تحت کنترل سیستم عصبی خودکار است. بنابراین یک مرد نمی‌تواند انزال خود را تحت کنترل در آورد. در این میان، انزال دیررس عبارت از تأخیر در انزال به میزانی است که سبب ناراحتی بیمار شود.

در بیش از 80 درصد مردان، فرآیند انزال طی دو تا پنج دقیقه اتفاق می‌افتد. در انزال دیررس، این زمان به مقدار زیاد مثلا به 45 تا 60 دقیقه یا بیشتر افزایش می‌یاید و این در حالی است که حدود 4 درصد مردان مبتلا به انزال دیررس هستند.

البته انزال دیررس، علل بسیار زیادی دارد ولی از مهم‌ترین آنها می‌توان به کاهش حس دستگاه تناسلی، رفلکس‌های عصبی تناسلی کند، تحریک تناسلی، افزایش سن، بیماری‌های مادرزادی، جراحی پروستات، جراحی گردن مثانه، دیابت، ام اس، کم کاری غدد جنسی، کم کاری تیروئید، آسیب به نخاع شوکی، برداشتن روده بزرگ، قطع زنجیره سمپاتیک، آنوریسم (گشاد شدن) آئورت شکمی، برداشتن غدد لنفاوی شکم توسط جراحی و مصرف بعضی داروها مثل روان گردان‌ها، بکلوفن و بعضی ضد افسردگی‌ها اشاره کرد. در این میان، یکی از علل انزال دیررس، تحریکات جنسی ناکافی است. مردانی که به صورت دائم در حال تحریک جنسی هستند، ممکن است دچار انزال دیررس یا عدم انزال شوند.

مردانی که همیشه یک نوع تحریک جنسی را تجربه می‌کنند (مثل خود ارضایی) ممکن است در مواجهه با یک تحریک جنسی متفاوت (رابطه زناشویی طبیعی) نتوانند به ارضای جنسی (ارگاسم) برسند. اگر این سیستم عصبی به هر دلیلی مختل شود، سبب تأخیر در انزال یا عدم انزال خواهد شد. همچنین از دهه سوم زندگی، فیبرهای عصبی که مخصوص هدایت سریع تحریکات عصبی هستند، رفته رفته کم می‌شوند. با افزایش سن نیز از حساسیت آلت تناسلی کاسته می‌شود و به این دلیل، معمولا مرد دچار تأخیر در انزال می‌شود.

با این حساب، مهم‌ترین عامل برای انزال طبیعی، وجود یک سیستم عصبی طبیعی است و هر نوع آسیب به سیستم عصبی سبب اختلال در انزال می‌شود که مهم‌ترین ‌آنها آسیب نخاعی است. هر قدر قسمت‌های پایین‌تر نخاع آسیب ببیند، احتمال اختلال در انزال بیشتر است. برای تشخیص انزال دیررس، ابتدا باید یک شرح‌حال دقیق از بیمار اخذ کرد و معاینات لازم را انجام داد و موقعیت اجتماعی و فرهنگی و حالات روحی و روانی بیمار را سنجید.

این بیماران نیاز به آزمایش‌های دقیق دارند که آزمایش خون از جمله آزمایش‌های هورمونی و قند خون، بررسی عملکرد سیستم عصبی خودکار، انجام تصویر‌برداری از نظر اختلالات مادرزادی و اکتسابی سیستم انزالی و سیستوسکوپی، روش‌های تشخیصی هستند. لازمه درمان صحیح نیز تشخیص دقیق علت انزال دیررس است. گاهی باید علت اصلی را برطرف کرد، ولی اکثر بیماران نیاز به دارودرمانی دارند. برخی مواقع هم لازم است دارویی که بیمار مصرف می‌کند، عوض شود و گاهی باید برای بیمار روش صحیح رابطه زناشویی را آموزش داد.

دکتر محمدرضا صفری‌نژاد

جراح و متخصص بیماری‌های کلیه و مجاری ادراری

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۳
قاسمی
-
۱۴:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۷
۰
۰
راجع به راه های افزایش میل جنسی هم مطلب بگذارید
قسمت سلامت جنسی سایتتون خیلی كم كاره با این كه موضوعات جالب و پر مخاطبی داره قبلا خیلی فعال تر بود این بخش ممنون
الماسی
-
۱۰:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
سلام.همینطور كاهش. ممنون
بی نام
-
۱۱:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۶
۰
۰
با سلام كسی كه انزال زود رس داره چكار باید كرد

نیازمندی ها