به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، بهرام قاسمی در نشست هفتگی خود با خبرنگاران اظهار کرد: مسائل مختلفی از جمله در زمینه تکنولوژی، سرمایه، ایرانیان مقیم در اروپا و بسیاری از پارامترهایی که میتواند در روابط دو طرف مطرح باشد در این مذاکرات مطرح است و معاون وزیر خارجه سرپرستی این مذاکرات را بر عهده دارد.
حقوق بشر یکی از مسائلی که در مذاکرات با اروپا مطرح میشود
وی همچنین در رابطه با موضوع حقوق بشر و طرح آن در این مذاکرات گفت: موضوع حقوق بشر میتواند یکی از مسائلی باشد که در این مذاکرات مطرح میشود اما الزاما این مذاکرات حول محور حقوق بشر نیست، ما مسائل زیادی را با طرف اروپایی داریم.
وی خاطر نشان کرد: ما در بحث حقوق بشر، دیدگاهها و نگاههای خود را بر اساس دین اسلام و نیز قانون اساسی داریم و آنها هم نگاه خود را دارند که میتوانیم در این رابطه شنونده نظرات یکدیگر باشیم.
تایید حضور سفیر ترکیه در ایران در وزارت خارجه
قاسمی حضور هفته گذشته سفیر ترکیه در تهران در وزارت خارجه برای ارائه توصیحات و گفتوگو پیرامون مسایل دو جانبه، سوریه ، عراق و خلیج فارس را تایید کرد.
مشارکت ترکیه در عراق باید با اجازه دولت مرکزی باشد
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی در ارتباط با اظهارات اخیر مقامات ترکیه در ارتباط با موصل و این که آنها قصد دارند در عملیات آزادسازی موصل شرکت کنند و نسبت به این منطقه ادعاهایی مطرح کردهاند؟ گفت: بحث تروریسم و مقابله با تروریسم در منطقه و حتی در سطح جهان بحث مهمی است و هر دولتی که میتواند باید برای مبارزه با تروریسم اقدام کند و این کار درستی است. البته به هیچ وجه قابل قبول نیست که کشوری به بهانه مبارزه با تروریسم و هر جنایت دیگری حاکمیت ملتهای دیگر را لغو کند و بدون اجازه و مجوز دولت مرکزی آن کشور بخواهد به صورت یکجانبه عمل کرده و حاکمیت آن کشور را نقض کند. هرگونه مشارکت در موضع مبارزه با تروریسم در عراق باید با هماهنگی، اطلاع و مجوز دولت مرکزی این کشور صورت بگیرد.
سفیران ایران در سوریه، عمان و سوییس بهزودی مشخص میشوند
این دیپلمات ارشد کشورمان در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با تعیین سفیران جدید ایران در سوریه، عمان و سوییس و این که آیا انتخاب سفیر ایران در سوییس به دلیل خاصی اینقدر به طور انجامیده است؟ افزود: این موضوع دلیل خاصی نداشته است. در مورد هر سه کشور که اشاره کردید افرادی مطرح هستند و در حال کار شدن بر روی این موضوع هستیم تا هرچه زودتر به این کشورهای مهم اعزام شوند. این پروسه در حال انجام است، امیدواریم که این پروسه در این مقطع زمانی با توجه به روابط ویژهای که ما با سه کشور داریم هرچه زودتر طی شود و سفیران اعزام شوند.
وی با بیان این که هر سه کشور برای ما مهماند و تعجیل داریم هرچه زودتر سفیران جدید به این مناطق اعزام شوند، ادامه داد: البته همانطور که میدانید عمدتاً پروسه تعیین سفیران و طی شدن مراحل مربوط به آن یک پروسه طولانی است و ما باید یک مقداری آن را کوتاهتر کنیم. در سوریه تا آنجایی که قانون به ما اجازه میداد سفیر در محل مأموریت خود حضور داشت. چرا که همانطور که شما میدانید میزان مدت حضور سفیران در هر کشور بر اساس یک زمانبندی مشخصی انجام میشود.
قاسمی در مورد برگزاری چهل و هفتمین اجلاس کارگروه تعیین رژیم حقوقی دریای خزر در تهران نیز، گفت: جلسه این کارگروه از روز گذشته به مدت دو روز در تهران آغاز شده است. در روز اول آقای ظریف در مراسم افتتاحیه آن حضور داشتند و اکنون در سطح معاونان این اجلاس در حال برگزاری است.
این دیپلمات ارشد کشورمان با بیان این که رژیم حقوقی دریای خزر موضوع پیچیدهای است با توجه به خود پیچیدگیهای دریای خزر، اظهار کرد: در ادوار گذشته در این زمینه مذاکراتی برگزار شده و توانستهایم برخی از ابهامات و پیچیدگیهایی که وجود داشته است را حل کنیم و امیدواریم اجلاس تا بعدازظهر امروز بتواند برخی دیگر از ابهامات موجود را حل کند. رفع ابهامات و پیچیدگیهایی که در این زمینه وجود دارد زمانبر است، ما در این راستا به زمان نیاز داریم تا اختلاف دیدگاهها و ابهاماتی که وجود دارد رفع شود و امیدواریم در این زمینه بتوانیم به یک تفاهم نهایی برسیم.
عربستان باید هرچه زودتر از یمن خارج شود
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه نشست خبری خود با خبرنگاران در ارتباط با آخرین تحولات یمن و نقض آتشبس از سوی عربستان در این کشور و مخالفتش با درخواست سازمان ملل متحد برای ادامه آتشبس در این کشور، گفت: در یمن با شرایط خاص و پیچیدهای مواجه هستیم. ما از آتشبسی که قرار بود به اجرا گذاشته شود استقبال کردیم و آن را به عنوان یک مقدمه و پیشفرض میدانستیم که میتواند با تلاش کشورهای منطقه و عدم استمرار تجاوزات عربستان به یمن زمینه برای یک آتشبس طولانی و رسیدن به یک شرایط مطلوب جهت برگزاری مذاکرات سیاسی در ارتباط با این بحران فراهم کند.
وی ادامه داد: متأسفانه عربستان این آتشبس را شکست و به نظر میرسد که وضعیت این کشور در حال پیچیدهتر شدن از گذشته است. عربستانیها باید هرچه زودتر از یمن خارج شوند. این موضوع به نفعشان است چرا که ادامه این بحث عربستان را با چالشهای جدی مواجه میکند و استمرار این وضعیت به نفع آنها نیست.
این دیپلمات عالیرتبه کشورمان ادامه داد: در اولین گام این توقع وجود داشت که عربستان آتشبس را اجرا کند و این اتفاق نیفتد. ما نسبت به وضعیت یمن و کشتارهایی که در این منطقه در حال صورت گرفتن است نگران هستیم و امیدواریم که دولت ریاض بپذیرد که حملاتش را متوقف کند و اجازه بدهد که تحت مدیریت سازمان ملل یک آتشبس جدی در این کشور ایجاد شود و شرایط برای انجام مذاکرات سیاسی و حل این بحران ایجاد شود.
درباره تیراندازی نزدیک سفارت ایران در آنکارا
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه صبح امروز اخباری منتشر شد مبنی بر اینکه در نزدیکی سفارت ایران در ترکیه توسط نیروهای امنیتی این کشور تیراندازی انجام شده است، ادامه داد: من اطلاع موثقی در این زمینه ندارم و خبر موثقی در این ارتباط تاکنون از سفارت کشورمان در آنکارا به دست ما نرسیده است و در حال حاضر آنچه که در این زمینه منتشر شده یک خبر رسانهای است.
قاسمی گفت: آنچه که در حال حاضر میتوانم بگویم این است که در این تیراندازیها بعید است سفارت ایران هدف بوده باشد و در واقع نمیتوانم تأیید کنم که هدف سفارت ایران بوده است.
وی ادامه داد: گاهی ممکن است درگیریهایی بین نیروهای امنیتی و برخی از موارد خاص پیش بیاید ولی تصور اولیه بر آن است که این موضوع ارتباطی با سفارت ایران نداشته و هدف آن نبوده است.
وی در پاسخ به سوالی در ارتباط با صحبتهای اخیر فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مبنی بر اینکه اعلام کرده این اتحادیه به زودی مذاکرات خود با ایران و عربستان را در ارتباط با بحران سوریه آغاز میکند و اینکه گفتوگوهای ایران و اتحادیه اروپا در ارتباط با سوریه بر اساس چه سازوکاری خواهد بود، گفت: خانم موگرینی مواضع خود را اعلام کردند و اشاره کردند که این دو کشور در بحث سوریه نقشآفرین هستند البته این نقشآفرینی میتواند وجوه مختلفی داشته باشد.
وی با اشاره به جایگاه و نقش ایران در حل بحران سوریه، ادامه داد: آنها به جایگاه و نقشی که ایران در این ارتباط ایفا میکند به خوبی آگاه هستند. نقش عربستان نیز در این زمینه مشخص است و بر اتحادیه اروپا نیز این موضوع پوشیده نیست.
وی با بیان اینکه هر کدام وظایفی دارند که باید تعریف شود و شاید نتوان در کنار هم این دو را جمع کرد، در ادامه به حمایت برخی از کشورهای منطقه از تروریسم و جریانهای تکفیری اشاره کرد و گفت: در حال حاضر مذاکره مشخصی با اتحادیه اروپا به صورت جلسه و یا اجلاس مشخصی در این ارتباط در دستور کار نیست. البته ما رایزنیها و تماسهایی با اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن در مورد مسائل منطقه، دوجانبه و بینالمللی داریم و این تماسها برقرار است.
تبادل نظر در مورد پناهندگان منطقه با اتحادیه اروپا
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه کمسیونر اتحادیه اروپا در زمینه امور بشردوستانه و پناهجویان به ایران سفر کرده است آیا این وجود امکان دارد در جریان این سفر، بین ایران و اتحادیه اروپا در ارتباط با بحث کمکهای بشردوستانه به حلب و موضوع پناهندگان سوری گفتوگویی انجام شود، افزود: تا آنجا که اطلاع دارم دستور کار سفر این کمیسیونر بیشتر مربوط به پناهندگانی است که از سالیان قبل در ایران اقامت داشتند. البته آنچه که مورد اشاره قرار گرفت میتواند در همکاریهای آتی در ارتباط با آن صحبت کرد ولی اینکه بگوییم موضوع پناهندگان سوری هم در جریان این سفر در دستور کار مشخص طرفین بوده است، من اطلاع کافی ندارم.
وی ادامه داد: البته تصور دارم که میتوانیم در مورد کلیت موضوع پناهندگان در کل منطقه با اتحادیه اروپا تبادل نظر داشته باشیم با توجه به اینکه در دهههای گذشته ایران تجربههای موفقی در این زمینه داشته و ما میتوانیم مشورتهای لازم را در این ارتباط به اتحادیه اروپا ارائه کنیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب