
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
براساس پژوهشی که بتازگی در دانشگاه بینالمللی مطالعات پیشرفته در ایتالیا انجام شده مغز ما درباره غذاها بیشتر از هر چیز به ظاهر و رنگ توجه میکند و براساس رنگ در مورد کالری که میتواند از غذاها دریافت کند قضاوت میکند. این قضاوت درباره خوراکیهای طبیعی و میوهها تا حد زیادی صحیح است، اما ریشه در گذشته خیلی دور ما دارد و نمیتواند اطلاعات درستی در مورد خوراکیهای فرآوری شده یا پخته به ما بدهد. آگاه بودن به وجود این قضاوت و میزان واقعی بودنش میتواند به ما کمک کند تصمیمهای درستتر و سالمتری در انتخاب خوراکیها بگیریم.
رافائلا رومیاتی، عصبشناسی که این پژوهش را انجام داده میگوید: «براساس بعضی نظریهها، سیستم بینایی ما طوری تکامل پیدا کرده که میوهها و سبزیجات مغذی را به آسانی از دیگر گیاهان جنگل تشخیص دهد. برخلاف بعضی حیوانات که فقط یک یا دو رنگ را تشخیص میدهند ما میتوانیم رنگهای زیادی را ببینیم و از یکدیگر تشخیص دهیم و سیستم بینایی ما به طور مشخص در تشخیص سبز از قرمز قوی عمل میکند. این پیچیدگی نشان میدهد که ما موجوداتی تصویری هستیم و برای درک دنیای اطرافمان بیشتر از هر چیز از سیستم بینایی استفاده میکنیم.»
مغز ما در غذا به دنبال مواد مغذی، پرکالری و پرپروتئین میگردد و در مواد طبیعی رنگ واقعا پیشبینیکننده خوبی برای میزان کالری است. هرچه یک غذای طبیعی قرمزتر باشد (مثل توتفرنگی) احتمالا کالری بیشتری دارد ولی غذاهای طبیعی سبز (مثل خیار) معمولا کالری کمتری دارد.
اما در مورد خوراکیهای فرآوری شده یا پخته شده رنگ شاخص خوبی برای تشخیص میزان کالری نیست و خاصیت پیشبینیکنندهاش را از دست میدهد. با این حال آزمایش رومیاتی و همکارانش نشان داد مغزمان در مورد این غذاها هم از همین راه قضاوت میکند.
منبع: psypost.org
صبا مولوی شیرازی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد