به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فارس، رئیسجمهور آمریکا در آخرین هفتههای حضورش در کاخ سفید درباره ادعای دخالت روسیه در انتخابات 2016 آمریکا و همچنین معضل نژادپرستی در ایالات متحده اظهارنظر کرده است.
باراک اوباما در مصاحبه با برنامه «دیلی شو» در ابتدا به سوال مجری در خصوص ادعای اخیر آمریکاییها در خصوص دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و حملات سایبری مسکو پاسخ داد.
او گفت: «هیچ کدام از اینها نباید برای ما تعجب برانگیز باشد. درباره این موضوع قبل از انتخابات(ریاست جمهوری 2016 آمریکا) هم گزارش شده بود. من فکر نمیکنم برای هیچ کسی در رسانه ها یا در بین اعضای کنگره در این باره تردیدی وجود داشته باشد چه برای کسانی که از شایعات سیاسی که قطره قطره تا روز انتخابات پراکنده میشد، نفع بردند یا کسانی که ضرر کردند».
اوباما با تاکید بر اینکه سابقه تلاش روسیه برای نفوذ و اثرگذاری بر انتخابات آمریکا به دوره اتحاد شوروی برمیگردد، دخالت روسیه در سال 2016 را با توجه به موضوع حملات سایبری موضوع جدیدتری خواند.
رئیسجمهور دموکرات آمریکا با اشاره تلویحی به ایمیلهای منتشر شده درباره هیلاری کلینتون در دوره انتخاباتی تصریح کرد: «موضوع بزرگتری وجود دارد و آن اینکه دموکراسی ما در چه وضع و حالتی است که انتشار اسنادی از ایمیلهایی که رک و راست باید بگوییم ایمیلهای خیلی جالبی نبودند و هیچ اطلاعات مهمی در آنها نبودند در نهایت به دلمشغولی و عقده تبدیل شدند؟ و این واقعیت و حقیقت که روسها این کار را به خاطر دلمشغولی و عقده انجام ندادند».
اوباما با برشمردن مواضع ترامپ در دوره کارزار انتخاباتی در خصوص ایمیلهای کلینتون گفت: «رئیس جمهور منتخب در برخی از نشستهای سیاسی اش به طور خاص به روسها گفت که "ایمیلهای هیلاری را هک کنید تا ما در نهایت بفهمیم چه اتفاقی دارد می افتد و تئوریهای توطئه مان تایید شود».
او ادامه داد: «سوال اصلی آن است که از نظر من، ما باید به انچه در سیستم سیاسیمان اتفاق افتاد واکنش نشان دهیم وقتی که برخی از ایمیلها هک شد و تبدیل به داستان فراگیر و منبع دائمی پوشش خبری قرار گرفت».
در بخش دیگری از این مصاحبه، خبرنگار از اوباما درباره اظهارنظر اخیر ترامپ درباره اینکه او به دریافت روزانه گزارشهای اطلاعاتی سازمان اطلاعاتی امریکا نیاز ندارد، سوال کرد.
اوباما گفت: « من فکر میکنم که رئیسجمهور منتخب شاید یک چیز بگوید و وقتی به اینجا(کاخ سفید) بیاید، اقدام دیگری انجام دهد چرا که حقیقت آن است که جهان یک جهان بزرگ و پیچیده ای است. مهم نیست که شما چقدر باهوش باشید. شما باید بهترین اطلاعات ممکن را برای اتخاذ بهترین تصمیمات ممکن دریافت کنید».
در بخش دیگری از این مصاحبه، سوالی درباره موضوع نژادپرستی در آمریکا مطرح شد.
اوباما در پاسخ تصریح کرد: «تئوری کلی من این است که اگر من درباره ذهن خودم درخصوص اینکه من چه کسی بودم و اینکه آیا از رنگ پوستم رضایت داشتم، صریح می بودم و درباره این مساله که کاملا روشن می بودم که نژاد همچنان عامل و فاکتور قدرتمندی در بسیاری از مولفه های زندگیمان است البته این تنها عامل و فاکتور در زندگیمان نیست و اینکه ما نتوانستیم بر میراثهای به جا مانده از برده داری و جیم کرو و استعمارگرایی و نژادپرستی غلبه کنیم. البته ما پیشرفت واقعی و خارق العاده داشته ایم. اگر من با این اعتقاد واقعی خودم مبنی بر اینکه آنهایی که ارتباط برقرار میکردم که گاهی اوقات آنهایی که در معرض نژادپرستی نیستند، درباره آنهایی که در معرض نژادپرستی قرار دارند چه احساسی دارند؛ کسانی که در باره نقاط کوری دارند(متوجه احساسات آنهایی که در معرض نژادپرستی هستند، نمیشوند). البته این بدان معنا نیست که آنها آمادگی آموزش درباره برابری و عدالت را ندارند چرا که خوبی و خیر در بین اکثریت مردم وجود دارد».
تاکید اوباما بر میراث به جا مانده از «جیم کرو» اشاره به قوانینی ایالتی و محلی است که بین 1876 و 1965 در ایالات متحده به تصویب رسید. قوانین جیم کرو دستور جداسازی نژادی در همهٔ تأسیسات عمومی را برای سیاهان آمریکا صادر میکردند.
رئیسجمهور آمریکا ادامه داد: «طور دیگر گفتن این موضوع آن است که به شما بگویم هیچ زمانی در زندگی عمومی یا دوره ریاست جمهوری من نبوده که من این حس را نداشته باشم که من مجبور باشم جلوی زبان خودم را بگیرم. زمانهایی بوده است که در زندگی عمومی من به خودم گفتم "این موضوع را چطور به طریق دیپلماتیک بگویم؟ این موضوع را چطور بگویم که درک شود؟"
او گفت: «موارد خیلی معدودی وجود داشته که من گفتم "این مساله نژادپرستی است و شما نژادپرست هستید". زمانهایی بوده که من گفتم "می دانید موضوع چیست موضوع آن است که شما شاید این موضوع را در نظر نگرفته باشید که دلیل اینکه ما شاهد حبس و زندانی شدن بسیاری از مردان سیاه پوست هستیم، ادامه میراث نژادپرستی باشد».
اوباما تاکید کرد: «زمانهایی شاید پیش بیاید که شما باید مسائل را مطرح کنید و اسم بیاورید اما چالشی که ما امروز در قبال نژاد با آن مواجهیم، چالش نژادپرستی عریان نیست بلکه بیشتر به موضوعاتی بر میگردد که مردم موضوعات دیگری دارند که میخواهند درباره آنها حرف بزنند و این، ناخوشایند است».
رئیسجمهور آمریکا با مثال زدن از برخی از این رفتارهای ناخوشایند اینطور ادامه داد: «فردی پس از یک مصاحبه دیگر تماسی دریافت نمیکند البته اگرچه این موضوع هرگز صراحتا صورت نمیگیرد یا اینکه مثلا چه کسی یک شغل تلویزیونی را دریافت کند، بازیگر زنی که به نظر مناسب برای نقش نیست. و در این محیط، موضوع ضرورتا درباره رفتار نژادپرستانه کاملا روشن و شسته و رفته نیست بلکه موضوع درباره روشهای پیچیده در جامعه ای است که دارد با این موضوعات کار میکند».
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب