وزیر بهداشت در نمایشگاه الکامپ:

نسخه های دارویی الکترونیکی می شوند

معاون وزیر بهداشت خبرداد:

انتشاراسامی 1000 مجله نامعتبر وجعلی پزشکی

معاون تحقیقات وفناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به انتشاراسامی 1000 مجله نامعتبر وجعلی پزشکی، گفت:مقالات اعضای هیات علمی، دانشجویان و پژوهشگران دانشگاه‌ها و موسساتی که ازاول ژانویه 2017 میلادی دراین مجلات منتشر شوند،نامعتبر قلمداد شده و فاقد هرگونه امتیاز مادی ومعنوی برای نویسندگان و دانشگاه مربوطه خواهد بود.
کد خبر: ۹۷۸۸۷۴
انتشاراسامی 1000 مجله نامعتبر وجعلی پزشکی

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا ، دکتر ملک زاده افزود: درسال‌های اخیر، برخی از افراد سودجو با راه‌ اندازی مجلات صرفا تجاری وغیرعلمی و یا جعل وبسایت‌ مجلات دیگر، اقدام به فریب نویسندگان کرده و با دریافت مبلغی، اقدام به انتشار هر مقاله دریافتی می کنند.


وی افزود: این مجلات که عمدتا با واژه Predatory Journals نامیده می ‌شوند، ضمن ارسال ایمیل‌های متعدد و درخواست دریافت مقاله به افراد، مقالات دریافتی را بدون داوری علمی و در زمان کوتاه پذیرش و منتشر می‌ کنند، بدیهی است انتشار مقالات در این مجلات، ضمن اتلاف وقت، هزینه و منابع، بی‌اعتباری و آسیب نویسنده، دانشگاه و کشور ارسال ‌کننده مقاله را درپی‌ خواهد داشت.


معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ادامه داد: با توجه به پیچیدگی فرآیند شناسایی مجلات نامعتبر و جعلی و لزوم معرفی و اطلاع ‌رسانی این گروه از مجلات به جامعه علمی پزشکی کشور، معاونت تحقیقات و فنآوری وزارت بهداشت، اقدام به ارزیابی مجلات موجود کرده و فهرست مجلات نامعتبر و جعلی را در نشانی http://blacklist.research.ac.ir منتشر کرده است.


وی افزود: مقالات اعضای هیات علمی، دانشجویان و پژوهشگران دانشگاه‌ها و موسسات مربوطه که از تاریخ اول ژانویه 2017 میلادی و بعد از آن در این مجلات منتشر شوند، مقالات نامعتبر قلمداد شده و فاقد هرگونه امتیاز مادی و معنوی برای نویسندگان و دانشگاه مربوطه خواهد بود.


ملک زاده گفت: این مقالات برای ارتقاء، ترفیع، تشویق و پاداش مقالات، ارائه مقاله حاصل از طرح‌ تحقیقاتی، شرکت در جشنواره‌های رازی،‌ شهید مطهری و هرگونه جشنواره‌های دانشگاهی و نیز تمامی سایر فرآیندهای علمی، آموزشی و پژوهشی اعضای هیات علمی و دانشجویان فاقد ارزش و هرگونه امتیاز خواهد بود و به عنوان مقاله منتج از پایان‌نامه، برای دفاع پایان ‌نامه دانشجویان و نیز مقالات ارائه شده برای اخذ پذیرش در رشته ‌های دکترای پژوهش محور نیز قابل قبول نخواهد بود.


وی اظهار کرد: فهرست مجلات نامعتبر و جعلی در نشانی فوق، تاکنون بیش از 1000 عنوان مجله را شامل می ‌شود، این فهرست به طور مرتب بازبینی، ویرایش و روزآمد می ‌شود در نتیجه لازم است اعضای هیات علمی، دانشجویان و پژوهشگران پیش از انتخاب و ارسال مقاله برای مجلات هدف، به سامانه فوق مراجعه و از نبود عنوان مجله مورد نظر در فهرست مذکور، برای انتشار مقاله خود مطمئن شوند.


ملک زاده گفت: قطعا با توجه به گستردگی مجلات نامعتبر و افزوده شدن روزانه تعداد این مجلات در دنیا، فهرست حاضر نمی‌ تواند دربرگیرنده تمامی مجلات نامعتبر جهان باشد، در این مورد همکاران می‌ توانند از طریق گزینه 'پیشنهاد مجله برای بررسی' در سامانه فوق و یا ضمن مکاتبه رسمی، نسبت به معرفی مجلات نامعتبر مورد نظر به این معاونت اقدام کنند تا موضوع توسط کارشناسان مربوطه به دقت مورد بررسی قرار گیرد.


وی تاکید کرد: عدم وجود یک مجله در فهرست مجلات نامعتبر و جعلی، الزاما دلیل بر معتبر بودن آن مجله نیست اما وجود مجله در این فهرست قطعا نشان دهنده نامعتبر بودن آن است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها