
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
وقتی صحبت از وسایل الکترونیک و گجتهای هوشمند به میان میآید این مساله حتی سختتر هم میشود، چراکه جزئیات سختافزاری و قطعات مختلف باعث میشود سالم بودن قطعه بیشتر از قبل در هالهای از ابهام قرار بگیرد. قطعا در خرید هر وسیلهای نکاتی وجود دارد که میتواند تا حدودی خیال شما را از بابت سالم بودن دستگاه راحت کند. نکاتی ریز و شاید نهچندان مهم که اگر در نظر گرفته شود مشکلات شما هنگام استفاده از دستگاه کم میشود. در این شماره قصد داریم سراغ خرید یک گوشی هوشمند دستدوم برویم؛ وسیلهای که در صورت سالم بودن، قطعا ارزش دستدوم خریدن با قیمتی پایینتر را دارد. با ما همراه باشید تا سرتان به این راحتیها کلاه نرود.
زمان خرید یک گوشی هوشمند دستدوم، قبل از هر چیز باید خیالتان از سالم بودن گوشی راحت شود. اولین قسمتی که باید سراغ آن بروید صفحه نمایش دستگاه است. در بیشتر گوشیهای لمسی که اغلب از صفحه نمایش بزرگ بهره میبرند، گرانترین قطعه استفاده شده در آن، صفحه نمایش است. برای همین سالم بودن این بخش از نان شب هم واجبتر است.
حتما قبل از خرید گوشی، حساسیت حسگر، نور صفحه نمایش، پیکسلها و… را تست کنید. این نکته را در نظر بگیرید که ایراد تاچ دستگاه، اغلب سختافزاری است و بهانههایی برای نرمافزاری بودن مشکلات صفحه لمسی دستگاه چندان قابلقبول نیست. همچنین اگر به هر نحوی با خراب بودن صفحه نمایش کنار آمدید این نکته را در نظر بگیرید که پیدا کردن صفحه نمایش اصلی یا اورجینال کار راحتی نیست و معمولا محصولات متفرقه ، بازار را در اختیار خود دارند. همچنین میتوانید از اپلیکیشن Screen Touch Test برای گوشیهای اندرویدی استفاده کنید که همانطور که از نامش پیداست میتواند خیال شما را از نظر توانایی لمسی دستگاه راحت کند. نکته دیگری که حتما باید در نظر بگیرید، دوربین دستگاه است. این قطعه نیز معمولا قیمت بالایی دارد.
قابل تعمیر و غیرقابل تعمیر
همانطور که میدانید یک گوشی هوشمند مملو از قطعات ریز و درشت است. تجهیزاتی که هر کدام بخشی از تواناییهای گوشی را به عهده گرفتهاند و خراب شدن و خراب بودن هر کدام قطعا دردسرساز میشود، اما تمام خرابیها به معنی خداحافظی با گوشی نیست و در عوض هر خرابی هم قابل تعمیر نیست. معمولا هنگام خرید گوشی، صدای بلندگوها، وایفای، بلوتوث، خشاب رم، میکروفن، باتری، سوکت هندزفری و شارژر مورد آزمایش و بررسی قرار میگیرد. شما باید بدانید کدام یک از این جزئیات قابل تعمیر بوده و کدامیک نه. بهطور مثال در بیشتر گوشیهای اندرویدی کپسول صدای گوشی که صدای مکالمات را انتقال میدهد، درست در پشت السیدی قرار دارد و با وجود قیمت نهچندان بالایش، معمولا باعث لطمه زدن به صفحه نمایش میشود و یک خرج اضافه روی دستتان میگذارد. پس اگر صدای مکالمه ضعیف است و مدام قطع میشود، این گوشی گزینهای مناسب برای شما نیست.
اما این مساله در مورد بلندگوها و میکروفن اینگونه نیست و از قیمت نهچندان سرسامآور و جایگزینی راحت برخوردار هستند. نکته دیگر، ارتباطات دستگاه است، هرکدام از مشکلات وایفای، آنتندهی، دیتای اینترنت و بلوتوث به معنای یک دردسر بزرگ است؛ چراکه معمولا تعمیرکارها در عیبیابی این مشکلات چندان سریع عمل نکرده و نمیتوانند بهراحتی آن را تعمیر کنند. همچنین قطعات پردازنده این قابلیتها بهطور مستقیم با بورد در ارتباط بوده و به نوعی از کنار شاهرگ گوشی رد شدهاند.
ماجرا در مورد باتری کاملا فرق میکند، به طوری که باتری دستگاه راحتی در دستگاههایی که باتری قابل تعویض ندارند میتوانید خودتان تعویض کنید. تنها مشکل پیدا کردن یک فروشنده چشم و دل پاک است که قطعه جایگزین اصل را در اختیارتان قرار دهد. اپلیکیشن AnTuTu Tester برای گوشیهای اندرویدی، خیال شما را از بابت عمر باتری و سلامت آن راحت میکند. این اپلیکیشن را روی دستگاهی که قصد خرید آن را دارید نصب کرده تا بعد از تست دستگاه به شما بگوید چند درصد از توانایی باتری سالم مانده و تا چه میزان امکان ذخیره انرژی را دارد.
خط و خشهای کم اهمیت
اگر نظر شخصی من را بپرسید، بیاهمیتترین مساله در مورد یک دستگاه دستدوم، خط و خشهای روی بدنه آن است، چراکه این مشکلات و خرابیها به هیچوجه روی توانایی سختافزاری و نرمافزاری دستگاه تاثیر نمیگذارد، اما خب همین مساله بیاهمیت میتواند به شما نشان دهد دستگاه چه روزهای سختی را پشت سرگذاشته است! فارغ از خط و خشهای روی بدنه، اگر آثاری از فرورفتگی در گوشههای بالایی دستگاه یا پشت بدنه دیدید از خرید آن دستگاه منصرف شوید، چراکه آن بخشها فاصله کمی با قطعات داخلی و حیاتی گوشی دارند و میتوانند باعث بهوجود آمدن مشکلاتی در عملکرد دستگاه شوند.
همچنین بههیچوجه سراغ خریدن یک گوشی که شاسی آن کج شده و به اصطلاح بدنه آن تاب دارد نروید، چراکه بورد دستگاه روی شاسی گوشی سوار میشود و کج شدن آن حتی در صورت تعویض شاسی میتواند به قیمت خداحافظی با تلفن همراه جدیدتان تمام شود. گوشی را روی یک سطح کاملا صاف قرار دهید. چهار طرف گوشی باید کاملا روی سطح قرار گرفته باشد. در ضمن با خودتان کنار بیایید که در حال خرید یک دستگاه دستدوم هستید و به خاطر زیبایی یا نو شدن دستگاه به فکر تعویض بدنه دستگاه نروید، زیرا این مساله با وجود راحت به نظر رسیدن، معمولا باعث مشکلات اساسی برای بورد دستگاه میشود. همچنین این اطمینان را به شما میدهم که دکمههای بیرون و فیزیکی دستگاه دیگر مثل قبل کار نخواهند کرد.
فی ماجرا
فرض کنید به پایان ماجرا نزدیک شدهاید و از سلامت دستگاه خیالتان راحت شده است. فقط باید پول دستگاه را پرداخت کنید و فروشگاه یا فروشنده دستگاه را ترک کنید. قطعا هیچ مرجع مشخصی برای قیمت وسایل دستدوم وجود ندارد، اما قوانین نانوشتهای وجود دارد که میتواند در محاسبه ارزش یک کالای دسته دوم به شما کمک کند.
معمولا یک گوشی دستدوم کاملا سالم، از نسخه نو موجود در بازار حدود 30 درصد قیمت کمتری دارد. در صورتی که دستگاه بدنه سالمی ندارد و خط و خش روی بدنه آن وجود دارد به میزان شدت این خط و خشها 5 تا 10 درصد از قیمت کاسته میشود.
همچنین اگر عمر دستگاه از سه سال بیشتر گذشته باشد، 10درصد دیگر از قیمت محصول کم میشود که در مجموع میتوان گفت به نصف قیمت اصلی محصول در بازار میرسد.
بدیهی است هنگام تحویل گوشی، جعبه و تجهیزات دیگر مانند هندزفری و شارژ را حتما تحویل بگیرید، چراکه در صورت نبودن جعبه باید در هویت صاحب کالا شک کنید و نبودن شارژر و هندزفری یعنی پرداخت هزینه اضافه از جیب خودتان.
با پول کم دنبال دسته دوم نباشید
خودتان را جای صاحب گوشی دسته دوم بگذارید، آیا حاضرید گوشی مدل پایین سالم خود را که بهای چندانی هم ندارد در ازای یک پول ناچیز بفروشید؟ بدهی است که هیچ کس تن به چنین معامله دو سر باختی نمیدهد.
پس شکی نیست فروشنده گوشی دسته دوم مدل پایین آنقدر از دستگاه خود ناامید شده که به فکر فروش گوشی افتاده است. پس عقل سلیم حکم میکند، سراغ خرید چنین محصولی نروید.
یک ضربالمثل هست که میگوید «آنقدر پولدار نشدهام که جنس ارزان قیمت بخرم».
با چنین ضربالمثلی می توان نتیجه گرفت ماحصل چنین خریدی یک گوشی خراب است که صاحب اول و آخرش تنها خودتان هستید و بس.
یک کاربلد برای خرید آیفون
در گزارش با دو اپ مختلف برای گوشیهای اندرویدی آشنا شدیم که میتوانستند بعضی از ویژگیهای گوشی موردنظر شما را بررسی کنند، اما حتما سوال اینجاست که چرا در کنار آنها هیچ اپی برای گوشیهای آیفون معرفی نشد. دلیلش این است که شما برای تست یک گوشی آیفون احتیاج به چند اپ مختلف ندارید، چرا که اپلیکیشن test & check یک کاربلد تمام عیار برای آزمایش سلامت گوشی است.
این اپ تمام ریزهکاریهای سختافزاری را تست کرده و هیچ سوال بیپاسخی برایتان باقی نمیگذارد. همچنین تنها 3.9 مگابایت حجم دارد و خیلی سریع میتوانید آن را دانلود کنید.
از آشنا نخرید
حتما شنیدهاید میگویند «جنس دستدوم از آشنا بخر تا خیالت راحت باشد»، اما برعکس توصیه من به شما این است که تا جای ممکن از آشنا یا دوست جنس دستدوم نخرید. اولین نکته این است که وقتی یک محصول را از فروشگاه میخرید حداقل خیالتان راحت است که فروشنده در زمان خرید این جنس از دست یک فروشنده دیگر، تستهای حداقلی را انجام داده تا بعدا بتواند آن را به کس دیگری بفروشد. دلیل دوم این است که معمولا زمانی که شخصی قادر به فروش دستگاه خود به فروشگاهها نیست یا از قیمت پیشنهادی آنها راضی نیست، سراغ آشنا و دوست میرود. پس یا محصولی را میخرید که قرار است پولی بیشتر از ارزش واقعی آن پرداخت کنید یا اینکه محصول مورد نظر شما یک مشکل اساسی دارد که کسی حاضر به خرید آن نشده است.
آرش جهانگیری
ضمیمه کلیک جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد
خیلی خوب بود.
ممنونم