
در پروازهای داخلی، قانون خاصی وجود دارد که براساس آن، شرکتهای هواپیمایی موظف هستند اگر پروازی به هر دلیلی دچار وقفه، تأخیر یا لغو شد، در مدتزمان کوتاهی با ایجاد امکانات لازم برای مسافران داخلی، این تأخیر را جبران کرده و آنها را با اولین پرواز ممکن به مقصد اعزام کنند اما اگر این تأخیر ناشی از تعلل شرکت هواپیمایی باشد، طبق کنوانسیونهای لاهه و مونترال که ایران نیز عضو آنهاست شرکتهای هواپیمایی عضو یاتا و ایکائو موظفاند خسارت وارده را جبران کنند.
همه عقلا، چه در داخل کشور و چه در میان خود مهاجرین، نسبت به مسأله ساماندهی اتفاق نظر دارند که وضعیت مهاجرین باید مشخص و واضح شود اما مسأله اینجاست که چند اتفاق در این زمینه رخ داده که روند ساماندهی را با پرسشهایی روبهرو کردهاست، یکی از این موارد، برابر دانستن ساماندهی با اخراج است، در حالیکه ساماندهی یعنی سنجش نیازها، ضروریات و شرایط کشور و در عین حال درک شرایط کشور مقابل یعنی افغانستان.
بازسازی خانههای آسیبدیده در شهر، فقط بهمعنای ساخت دوباره دیوارها و سقفها نیست. این کار، بخشی جداییناپذیر از فرآیند بازگرداندن امنیت روانی و اجتماعی به شهروندان است.
تهاجمهای وحشیانهای که اخیرا از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی رقم خورد، از زوایای مختلفی قابل تحلیل است؛ از تحلیل سیاسی و ژئوپلیتیکی گرفته تا تحلیلهای عقیدتی اما آنچه در این یادداشت به آن پرداختهایم تحلیل علمی این اتفاقات است.
در زمان بحرانها، بهویژه حوادثی با منشأ انسانی مانند تجاوز اخیر رژیم جعلی و کودککش اسرائیل، داشتن آمادگی زیرساختی در سطح ملی یک الزام انکارناپذیر است.جمهوری اسلامی ایران بهعنوان کشوری که همواره با تهدیدهای سنتی و ساختاری از سوی دشمنان روبهرو بوده، باید برای مواجهه با هر نوع بحران ازجمله تهدیدات نظامی و بلایای طبیعی آماده باشد.
کنکور ۱۴۰۴ که قرار بود پنجم و ششم تیرماه برگزار شود، بهدلیل اتفاقات اخیر به تعویق افتاد. بسیاری از دانشآموزان خود را آماده شرکت در آزمون کرده بودند تا از فشارهای طولانیمدت خلاص شوند اما تعویق دوباره، ناامیدی و سرخوردگی زیادی در آنها ایجاد کرد.
این یک واقعیت است که رژیم صهیونیستی در جنایتهایی که در غزه مرتکب شده، مرزهای حقوق بشر را درنوردیده است. این رژیم در طول نسلکشیهای خود، جنایتهای متعددی با ماهیت تبعیض نژادی انجام داده که منجر به نابودی یک نسل و نژاد شده است. از سوی دیگر، آنان تراژدی وحشتناکی را در غزه رقم زدند که بیتردید در تاریخ ثبت خواهد شد.
در دو هفته اخیر در پی حمله ناگهانی رژیمغاصب صهیونیستی به کشورمان، شرایطی پیش آمد که باعث ناراحتی و اضطراب در جامعه شد اما آنچه این وضعیت را بهبود بخشید، سرمایه انسانی یعنی همبستگی، مشارکت اجتماعی و همدلی مردم بود.
حضور یکپارچه مردم در مراسم تشییع «شهدای اقتدار ملی» حاکی از دو نکته بسیار مهم است؛ نخست اینکه مردم ما قدردان حافظان کشور، خاک و دین خودهستند ودر واقع، پشتیبان کسانیاند که در خط مقدم برای حفظ امنیت، دین، اعتقادات و میهنشان تلاش میکنند.
با توجه به شرایط پیشآمده در کشور برگزاری مرحله دوم آزمون سراسری با تعویق انجام خواهد شد، چراکه نظام آموزشی و حاکمیت در قبال سلامتی داوطلبان و جوانان مسئول هستند. به همین دلیل این تعویق اقدام مسئولانهای است تا بتوان پس از عبور از این شرایط، بهتر آزمون سراسری را برگزار کرد.
رصد وضعیت موجودی فرآوردههای سلامت و بهطور خاص دارو، تجهیزات پزشکی و شیرخشک از جمله وظایف معمول سازمان غذا و داروست که همواره انجام میشود. طبیعتا این دقت در مواقع اضطراری و خاص مانند بحرانها با حساسیت و پیگیری بسیار بیشتری دنبال میشود. در حال حاضر هیچ کمبود خاصی وجود ندارد و تمامی کارها بهخوبی در حال مدیریت است. جلسات هماهنگی با شرکتهای تأمینکننده تجهیزات پزشکی و دارو نیز برگزار شده و همه این شرکتها اعلام آمادگی کردهاند که بیش از پیش در کنار مردم عزیز هستند.
رژیمصهیونیستی یکی از ارکان بقای خود را بر پایه ترور و آدمکشی بنا نهاده است. از روزی که صهیونیسم شکل گرفت، برای پیشبرد اهداف و برنامههای خود، ترور و جاسوسپروری را بهعنوان یک رکن مهم در دستور کار قرار داد.
تجربه در جنگهای مختلف، بهویژه جنگ جهانی دوم نشان داده که در زمان بمباران، متروها میتوانند به عنوان پناهگاههایی امن مورد استفاده قرار گیرند. در انگلیس و بسیاری کشورهای دیگر، مترو به پناهگاهی برای نجات جان انسانها تبدیل شده بود.
اینکه ما در زمان جنگ بترسیم، کاملا امری طبیعی است. اما اگر ما ترسیدیم، دلیلش این نیست که آدم ترسویی هستیم یا اگر نترسیدیم به سبب این است که خیلی شجاع هستیم. بههرحال جنگ، شرایطی بحرانی است و اگر این شرایط را نتوانیم با آموزش مدیریت کنیم، دچار مشکلات پس از حادثه یا واقعه میشویم که بعدها آن را تجربه خواهیم کرد.
وضعیت فعلی کار کودک در ایران با چالشها و مشکلات جدی مواجه است و روز جهانی مقابله با کار کودک بهانهای است تا مجددا مروری بر عوامل زمینهساز آن داشته باشیم؛
یکی از نقدهای اصلی در خصوص عدم اجرای سند تحول بنیادین، نبود نسخهای مشخص برای مدارس بود، بهگونهای که سند در فضای مدرسه ساری و جاری نشد. البته از ضعفهای کلیدی در اجرای این سند، نبود نقشهراه بود که طی دو سال اخیر تدوین شد ونهایتا درسال ۱۴۰۲ و اوایل ۱۴۰۳، به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید.
مسأله استفاده از خودروهای شخصی فاقد مجوز برای جابهجایی مسافر به یکی از چالشهای جدی امنیت اجتماعی تبدیل شده است. اینگونه خودروها نهتنها در سیستم حملونقل عمومی کشور تعریف نشدهاند بلکه بهدلیل مشخص نبودن هویت، امکان نظارت و پیگیری هم برای آنها وجود ندارد.
محیطبانان بهراحتی شهید میشوند، زیرا یازده درصد از خاک کشور جزو مناطق چهارگانه محیطزیست و مراقبت از این وسعت برعهده محیطبانان کشور است اما واقعیت این است که تعداد محیطبانان اندک است و نمیتوان با روشهای سنتی و نخنما از این میراث ملی مراقبت کرد. بههمین دلیل باید به سمت آموزشهای اصولی و مداوم برای محیطبانان حرکتکنیم.
یکی از مهمترین عوامل مؤثر در بروز بسیاری از بیماریها، تغییر فلور روده است. به عبارت دیگر تغییرات در فلور روده، یعنی تغییرات در ترکیب و تعداد باکتریها و سایر میکروارگانیسمهای موجود در روده که میتواند بهدلیل عوامل مختلفی مانند مصرف دارو، رژیم غذایی نامناسب، استرس و بیماریهای روده رخ دهد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد