در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یکی از عناصر محوری فرهنگ، خوراک بوده و تأثیر خوراک بر فرهنگ بسیار عمیق و گسترده است. بهگونهای که از طریق خوراک و عادات غذایی یک جامعه میتوانیم به ویژگیهای فرهنگی آن پی ببریم. ازآنجاکه فرهنگ ما یک فرهنگ تلفیقی است، این تلفیق در خوراک نیز نمایان میشود و خوراک جنبههای تلفیقی به خود میگیرد.
علت بسیاری از رفتارها، انحرافات و اختلالات روانی، آسیبهایی است که افراد در کودکی دیدهاند. شناخت کودک درون و آسیبهای آن، به ما کمک میکند در جهت بهبود وضعیت روحی خود گام برداریم.کودک درون بخشی از روان هرفرد است که هر دو بعد مثبت و منفی کودکی را دربرمیگیرد و مهم است که بتوانیم با این بخش حساس خود ارتباط برقرار کنیم.
زمانی که از انسجام اجتماعی صحبت میکنیم، منظور وحدتی در جامعه است که حول یک نماد، محتوا، قالب یا ساختار رخ میدهد. وقتی این وحدت حول این نماد و ساختار اتفاق میافتد، آنوقت است که میتوانیم انتظار داشته باشیم که این وحدت، یک انسجامی را رقم بزند که برای کشور آوردههای ایجابی و بازدارندگی داشته باشد.
از جمله عوامل مؤثر در افزایش اعتماد عمومی به نظام که آثار مثبت فراوانی از جمله شوق به مشارکت و همراهی در اداره امور جامعه دارد، وحدت همه اجزای نظام حول محور قانون است. قانونگریزی یا قانونشکنی بهویژه از سوی کارگزاران ارشد نظام تأثیر زیادی در ایجاد اختلال در فرهنگ عمومی جامعه در عمل به قانون یا فرار از آن دارد.
بحث فیلترینگ در اغلب کشورهای مدعی آزادیبیان هم با توجه به قوانین آن کشور وجود دارد. مثلا اگر یک سکو در نقض حقوق مردم مشکلاتی دارد، فیلتر میشود.
درسال۱۴۰۰و چند ماه پس از تصدی معاونت زنان در دولت شهید رئیسی، ایام میلاد حضرت زهرا(س) و روز زن را داشتیم؛مقام معظم رهبری طبق سنت هر ساله این زمان را به مداحان وعده کرده بودند. خیلی تلاش کردیم که برای ملاقات بانوان در این روز شرایط فراهم شود،ولی به دلیل سنت ۳۵ساله و فاصله زمانی کوتاه تا روز میلاد، امکان چنین امری میسر نشد.
ازابتدای تاریخ بشرتاکنون دوالگو درخصوص زنان وجودداشته است.یکی الگوی خداباور که زنانی همچون آسیه،حضرت مریم(س)، حضرت زهرا(س) وحضرت زینب(س) آن را نمایندگی میکنند ودیگری الگوی زنان وسوسهگر و خطاکاری که در قرآن و روایات آمده و زنانی همچون زن نوح، زن لوط و زنان اصحاب رس نام برده شده که در سمت باطل قرارگرفتهاند.
هویت زن مسلمان در انقلاب اسلامی در قالب مفهوم الگوی سوم بروز و ظهور یافته است.
پس از ابلاغ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در آبان ماه۱۴۰۰اقدامات خوبی در سطح ملی و همچنین دانشگاهها و مراکز آموزش عالی صورت گرفته است.
فلسفه ازدواج و تشکیل خانواده به آرامش رسیدن زن و مرد است. فرزندانی که در سایه این آرامش متولد میشوند و تحت حمایت و تربیت پدر و مادرهستند، ازسلامت روان بسیار بالاتری برخوردارند ودر کانون خانواده نوع روابط سالم میان زن ومرد را میآموزند و میتوانند درآینده همین رفتارها را در زندگی شخصی خود پیاده کنند.
۲۰ سال از زلزله بم میگذرد و در این مدت حدود ۲۰ میلیون نفر به جمعیت کشور اضافه شده است. متاسفانه این جمعیت در مناطق نامناسبی ساکن شدهاند و به این شکل معرضیت جمعیت در نزدیکی پهنههای لرزهزا افزایش پیدا کرده است.
نظارت بر برونسپاریهای انجام شده از سوی دستگاهها به درستی انجام نمیشود، این واقعیت را حوادثی که هر ازگاهی رسانهای میشود و جریحه دار شدن افکار عمومی را در پیدارد، ثابت میکند. برای نمونه ماجرای برخورد نامناسب با مددجویان بهزیستی و یا آتشسوزی در کمپ ترک اعتیاد از اتفاقاتی است که اخیرا شاهد آن بودهایم. البته برونسپاری به سازمان بهزیستی محدود نمیشود سازمانها و وزارتخانههای زیادی چنین رویکردی را دنبال میکنند.
شب یلدا فرصت مناسبی است برای دیدار با سالمندان. در چنین مناسبتهایی اعضای خانواده میتوانند سالمندان را از تنهایی در بیاورند و به آنها اعتماد به نفس بدهند که هنوز میتوانند در دورهمیهای خانوادگی نقش خود را ایفا کنند.
این روزها برخی مجتمعهای تجاری در مناطقی ساخته میشود که معابر آن چند دهه قبل احداث شده است. به همین دلیل افزایش تردد شهروندان در این مناطق سبب ایجاد گرههای ترافیکی میشود. البته نباید فراموش کرد که مشکلات ترافیکی به این مناطق محدود نمیشود، زیرا معابر هر شهر مانند رگهای بدن انسان است و اگر یکی از آنها مسدود شود، مناطق دیگر نیز دچار آسیب خواهد شد.
بی تردید تصورش هم سخت است؛ اینکه خودت یا یکی از عزیزانت دچار معلولیت شود! اما این هم یکی از واقعیتهای تلخ زندگی است. فاصله سلامتی با معلولیت گاهی فقط به اندازه کسری از ثانیه است و یک حادثه میتواند ما را به یکی از انواع معلولیت دچار کند. این اتفاقی است که بسیاری از معلولانی که بر اثر وقوع یک حادثه معلول شدهاند آن را تجربه کردهاند.
باید جامعه را از این خطر که علت اصلی انتقال ویروس اچ آی وی در جهان و کشورما از طریق روابط جنسی محافظت نشده است و در این خصوص نیاز است که مسئولان و رسانهها به اطلاع رسانی بپردازند. زیرا بیتوجهی به مسائل آموزشی و آگاه سازی سبب شده سن افراد مبتلا به این ویروس نیز کاهش پیدا کند و این روزها شاهد باشیم افراد حدود ۲۰ ساله نیز به اچآیوی مبتلا میشوند.
این روزها نباید به بهبود کیفیت هوای کلانشهرهای کشور امیدوار بود، زیرا مدیران ارادهای برای کاهش آلودگیهوا ندارند و آنها سالهاست که مدیریت آلودگی هوای تهران را به باد و باران سپردهاند.
جامعه پرستاری سالهاست از بیعدالتی رنج میبرد و برخلاف تاکید سران قوا قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری پس از گذشت حدود ۱۶ سال هنوز بدرستی اجرا نشده است.
بگذارید با یک سؤال شروع کنم؛ شما چقدر اهل حضور در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی هستید و در طول روز یا هفته چند بار سراغ این شبکهها میروید و اصلا خودتان چقدر اهل پست گذاشتن و فعالیت در چنین فضایی هستید؟
فارغ از اینکه نامشان را چه بگذاریم، نوجوانان امروزی زیست متفاوتی را تجربه کردهاند. آنها از زمانی که چشم بازکرده و خود را شناختهاند پایشان به فضای مجازی و شبکههای اجتماعی باز شده و خود ما کسانی هستیم که پای آنها را به چنین فضاهایی باز کردهایم. حالا ما با نسلی مواجهایم که در خیلی از موارد از نسل قبلی و پدر و مادرهایشان بیشتر میدانند!
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد