
در سالهای اخیر، رشته بیهوشی با بحران کاهش انگیزه در میان دانشجویان و متخصصان روبهرو شده است. بسیاری از افراد علاقهمند به حوزه پزشکی بهدلیل شرایط نامناسب این رشته از ورود به آن خودداری میکنند.
کمبود فضای آموزشی در مدارس، امری کاملا مشهود است و مردم قطعا میتوانند در این زمینه کمک کنند، بهویژه اگر بدانند مدارس کانکسی یا سنگی با چه معضلاتی مواجه هستند و در گذشته چه آسیبهایی دیدهاند.
در مقطعی ظرفیت دانشگاههای کشور به شکل قابلتوجهی افزایش پیدا کرد؛ تا جایی که توانایی پذیرش حدود چهارمیلیون دانشجو امکانپذیر بود؛ اما حالا با کاهش تعداد داوطلبان، این ظرفیت دیگر تکمیل نمیشود. درحالحاضر، کل متقاضیان تحصیل در دانشگاهها حدود سهمیلیون و ۳۰۰هزار نفر برآورد میشود.
گروه مامایی یکی از ارکان توانمند و اصلی نظام سلامت کشور محسوب میشود اما متاسفانه با مشکلات متعددی مواجه است. دستورالعمل خرید راهبردی بسته خدمات بارداری و غیربارداری از گروه مامایی در سامانههای مکانیزه تامین اجتماعی وارد شده و فرآیند پذیرش نسخ توسط گروه ماماها آغاز شده است.
«اِنَّما بُعِثتُ مُعَلِّما...» من تنها برای معلمی مبعوث شدم... پیامبر اکرم(ص)تعلیم و تربیت، زیربنای شکوفایی هر ملت است و معلم، ستون استوار این بناست. معلم فردی است که با چراغ دانایی، تاریکی جهل را میشکند و راه روشنی را پیش روی نسلهای آینده میگشاید.
حادثه در بندر شهید رجایی در زمان خاصی رخ داده است و از دیدگاه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل، یک رویداد بسیار مهم محسوب میشود.
امنیت رفتوآمد دانشآموزان در اردوها را میتوان بهعنوان مسألهای حائزاهمیت مطرح کرد. متاسفانه در برخی از این اردوها شاهد حوادث و اتفاقات تلخی هستیم. اما این نکته را باید درنظرگرفت که دانشآموزان سرمایه کشور و امید خانوادهشان هستند.
در مورد موضوع گردوغبار باید بازنگری در تحلیل و سیاستگذاری مدیریت گردوغبار در کشور صورت پذیرد تا بتوانیم همه ظرفیتهای ممکن را بهصورت متوازن و هماهنگ بهکار گیریم.
در ارتباط با رفتار دانشآموزان، آییننامههای داخلی همچون آییننامه انضباطی و در برخورد با کارکنان هم آییننامهای با عنوان هیأتهای رسیدگی به تخلفات کارکنان وجود دارد که قانون مفصلی است.
آمارها در حوزه بهداشت دهان و دندان نگرانکننده است؛ ۱۸درصد از ایرانیان هیچگونه روش بهداشتیای در مراقبت از دندانهای خود رعایت نمیکنند و این رقم در دهکهای اقتصادی پایین به ۵۰درصد میرسد. علاوه بر این، ۵۵درصد از سالمندان بالای ۶۵ سال کشور کاملا بیدندان هستند.
با پایان یافتن عید نوروز مانند هر سال، حوزههای مختلف دغدغهها و فرصتهای خود را بررسی و براساس آن برنامهریزی میکنند. یکی از این حوزهها امور اجتماعی است، گرچه این حوزه تحت تأثیر سایر حوزهها از جمله اقتصادی، سیاسی و فرهنگی هم قرار دارد، ولی مسائل خاص خود را هم داراست.
هرچند مبنای ماه رمضان دینی و مذهبی است و نوروز ریشه باستانی دارد اما هر دو مربوط به آیینهای مذهبی ایرانیان است. بنابراین، تفکیک ملی و مذهبی برای این آیینها تأملبرانگیز و نادرست است. چراکه ما آیین غیرمذهبی در کشور نداریم. در کهنترین آیینها نیز نشانههایی از الوهیت وجود دارد و در آیینهای مذهبیترین نیز میتوان موضوعات ملی و هویتی را مشاهده کرد.
تربیت دینی کودکان از آندست مقولههایی است که براساس دریافتهای ما از آیات و روایت حتی قبل از تولد آغاز میشود. همچنان که بر مبنای توصیههای دینی از زمان تصمیم به فرزندآوری با دقتنظر بیشتر در رفتارها و عملکرد همراه است و از لقمهای که خورده میشود تا تمامی اعمال و رفتارها میتواند در روح و روان ما و در نتیجه روح و روان فرزند تاثیرگذار باشد.
یکی از عناصر محوری فرهنگ، خوراک بوده و تأثیر خوراک بر فرهنگ بسیار عمیق و گسترده است. بهگونهای که از طریق خوراک و عادات غذایی یک جامعه میتوانیم به ویژگیهای فرهنگی آن پی ببریم. ازآنجاکه فرهنگ ما یک فرهنگ تلفیقی است، این تلفیق در خوراک نیز نمایان میشود و خوراک جنبههای تلفیقی به خود میگیرد.
علت بسیاری از رفتارها، انحرافات و اختلالات روانی، آسیبهایی است که افراد در کودکی دیدهاند. شناخت کودک درون و آسیبهای آن، به ما کمک میکند در جهت بهبود وضعیت روحی خود گام برداریم.کودک درون بخشی از روان هرفرد است که هر دو بعد مثبت و منفی کودکی را دربرمیگیرد و مهم است که بتوانیم با این بخش حساس خود ارتباط برقرار کنیم.
زمانی که از انسجام اجتماعی صحبت میکنیم، منظور وحدتی در جامعه است که حول یک نماد، محتوا، قالب یا ساختار رخ میدهد. وقتی این وحدت حول این نماد و ساختار اتفاق میافتد، آنوقت است که میتوانیم انتظار داشته باشیم که این وحدت، یک انسجامی را رقم بزند که برای کشور آوردههای ایجابی و بازدارندگی داشته باشد.
از جمله عوامل مؤثر در افزایش اعتماد عمومی به نظام که آثار مثبت فراوانی از جمله شوق به مشارکت و همراهی در اداره امور جامعه دارد، وحدت همه اجزای نظام حول محور قانون است. قانونگریزی یا قانونشکنی بهویژه از سوی کارگزاران ارشد نظام تأثیر زیادی در ایجاد اختلال در فرهنگ عمومی جامعه در عمل به قانون یا فرار از آن دارد.
بحث فیلترینگ در اغلب کشورهای مدعی آزادیبیان هم با توجه به قوانین آن کشور وجود دارد. مثلا اگر یک سکو در نقض حقوق مردم مشکلاتی دارد، فیلتر میشود.
درسال۱۴۰۰و چند ماه پس از تصدی معاونت زنان در دولت شهید رئیسی، ایام میلاد حضرت زهرا(س) و روز زن را داشتیم؛مقام معظم رهبری طبق سنت هر ساله این زمان را به مداحان وعده کرده بودند. خیلی تلاش کردیم که برای ملاقات بانوان در این روز شرایط فراهم شود،ولی به دلیل سنت ۳۵ساله و فاصله زمانی کوتاه تا روز میلاد، امکان چنین امری میسر نشد.
ازابتدای تاریخ بشرتاکنون دوالگو درخصوص زنان وجودداشته است.یکی الگوی خداباور که زنانی همچون آسیه،حضرت مریم(س)، حضرت زهرا(س) وحضرت زینب(س) آن را نمایندگی میکنند ودیگری الگوی زنان وسوسهگر و خطاکاری که در قرآن و روایات آمده و زنانی همچون زن نوح، زن لوط و زنان اصحاب رس نام برده شده که در سمت باطل قرارگرفتهاند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
دکتر همایون میگویدحقیقت امام فراتر از چیزی است که در انتظارش هستیم
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد