یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
ایران در زمینه پرتاب ماهواره در بین ۲۴ کشور منطقه رتبه اول را در اختیار دارد. در بخشهای مختلف فضایی مانند ماهواره مخابراتی، سنجش از دور، سکوی پرتاب، زیرساختهای فضایی، موقعیتیابی و اکتشافات فضایی و ظرفیتهای علمی نیز در منطقه در جایگاه ششم قرار گرفته است.
در برههای که بحث محیطزیست و چالشهای آن و تابآوری در مقابل بحران اقلیمی یک اولویت بهشمار میرود، تمرکز بر مساله سیاستگذاری انرژی، بررسی دقیق و یافتن راهکار مناسب هم اهمیتی دوچندان مییابد.
امروزه، رمز پیشرفت همهجانبه کشورهای توسعهیافته، مشارکت تمام بخشهای جامعه اعم از بخش دولتی، خصوصی و بخش سوم اقتصاد (سازمانهای داوطلبانه و غیرانتفاعی) در جامعه است. بر حسب شواهد موجود، بنیادها و نهادهای خیرخواهانه علمی به عنوان یکی از نهادهای بخش سوم اقتصاد، موجب تسریع روند توسعه کشورها میشوند. در اغلب کشورها، بخش سوم بهعنوان بخشی بسیار مهم درگیر اموری میشود که دولت توان و تمایل و بخش خصوصی انگیزه ورود به آن را ندارد. این کشورها با برنامهریزی و اصلاح ساختار اقتصادی، بخش عظیمی از فعالیتهای اقتصادی و ارائه خدمات اجتماعی را به بخش خیریه و غیرانتفاعی واگذار کردهاند.
جهان روزبهروز به سمت گرمتر شدن و تجربه پیامدهای ناخوشایند تغییر اقلیم میرود. ساز و کارها و تدابیر بینالمللی نیز بر فاصله گرفتن از سوخت های فسیلی برای کاهش انتشار کربن و سایر گازهای گلخانهای تاکید دارند و البته گهگاه به مباحث مرتبط با تغذیه و سایر مظاهر مصرفگرایی توجه میکنند.
از مخربترین معضلات محیط زیستی و اقلیمی خاورمیانه در عصر حاضر پدیده ریزگردهاست. این پدیده جوی، مجموعه گردوغبار و ذرات خشک معلق در هواست.
«آیا رکود و رشد محدود بهره وری همچنان ادامه خواهد داشت یا وارد دورانی جدید خواهیم شد که در آن عصر دیجیتال و علوم عمیق، نوآوری را دوباره تقویت میکند و باعث ارتقای اقتصاد و بهرهوری میشود؟» این سؤال مهم، موضوع اصلی گزارش شاخص جهانی نوآوری (۲۰۲۲ GII) است که بهزودی منتشر خواهد شد.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد