به گزارش جام جم آنلاین، با ورود بخارات و گازهای شیمیایی به دستگاه تنفسی، فرد با افت شدید سطح اکسیژن خون مواجه میشود و اگر بسرعت اکسیژنرسانی انجام نشود، پس از گذشت چهار دقیقه سلولهای مغزی شروع به تخریب برگشتناپذیر میکنند. از علائم افت سطح اکسیژن خون میتوان به تنفس تند، استفراغ، سردرد، احساس عطش برای دریافت هوا، گیجی و منگی، حالت تهاجمی و تغییر رنگ پوست به آبی ـ خاکستری (سیانوز) اشاره کرد.
اقدامات اولیه برای رفع تنگی نفس
ابتدا راههای ورودی هوا را باز کنید. در غیر این صورت پشت مصدوم قرار بگیرید و او را از زیر بازوها بکشید و به محیط باز ببرید.
هرگز مصدومان دچار مشکلات تنفسی را به صورت طاق باز نخوابانید، زیرا میزان فشار بر قفسه سینه او افزایش مییابد و باعث وخامت حالش میشود. مصدوم را پشت به یک تکیهگاه به حالت نیمه نشسته قرار دهید و سر او را کمی به عقب متمایل کنید تا مجرای تنفسیاش باز بماند. (بهترین روش برای کمک به تنفس مطلوب.)
بر اثر استنشاق بخارات شیمیایی بدون شک مصدوم مضطرب است و تند تند نفس میکشد. وی را تشویق کنید تا از تنفس کوتاه بپرهیزد و تا حد امکان نفس عمیق بکشد و طی هر تنفس، چند ثانیهای اکسیژن را درون ریههایش نگه دارد.
اگر مصدوم بیهوش شده یا حال وی رو به وخامت است، بلافاصله با 115 (اورژانس) برای دریافت راهنمایی یا اعزام نیروی درمانی تماس بگیرید.
برای در امان ماندن از مشکلات تنفسی بخصوص در روزهای منتهی به عید که میزان مصرف مواد شیمیایی شوینده زیاد است، از پاککنندهها و شویندههای قوی استفاده نکنید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب