
چنین کارهایی میتواند به افسردگی افراد منجر شود، اما گریز از افسردگی راهکارهایی دارد؛ برای نمونه یکی از موضوعات، آموزش مهارتی است که البته ممکن است در کوتاه مدت جواب ندهد. اولا والدین باید یاد بگیرند چگونه از زندگی خود لذت ببرند تا کودکانشان هم لذت بردن را بیاموزند. وقتی پدر و مادر در حال غر زدن درباره مشکلات هستند، روی فرزندانشان هم تاثیر میگذارد و در آینده آنها همین راه را ادامه میدهند. بنابراین راه حل اول تغییر سبک زندگی است.
همه ما اعم از مسئولان و مردم باید بپذیریم افسردگی وجود دارد و سپس در مسیر کاهش آن حرکت کنیم که در این فرآیند صدا و سیما به عنوان رسانه ملی نقش مهمی به عهده دارد. البته تعابیری اشتباه از شادی هم وجود دارد. همه ما گاهی درباره شادی تعابیر اشتباهی داریم و فکر میکنیم کارهایی چون گوش کردن موسیقی و دور هم جمع شدن، شادی است؛ اما این کارها شادی نیستند، بلکه میتوان آنها را نوعی نشاط تلقی کرد، آن هم نشاطی زودگذر. حال اگر این هیجانات پشتوانه معرفتی و علمی نداشته باشد، طبیعتا منجر به افسردگی میشود، مثل منبعی که بدون دلیل پر شده و یکدفعه فرو میریزد.
مثلا رفتن افراد به سمت مصرف مواد مخدر برای داشتن شادی و حال خوب است، اما چنین موادی شاید برای ساعاتی شما را از مشکلاتتان رها کند و شادی دروغین به شما دست دهد، اما به محض این که اثر قرص یا مواد از بین برود، فرد دوباره به حالت بدتر از قبل برمیگردد. این حس پس از مدتی باعث میشود در مقطعی فرد احساس کند از دنیا سیر است. بنابر این ما باید یاد بگیریم از آنچه امروز داریم، احساس شادی و لذت کنیم و بدانیم افرادی که میتوانند از داشتههایشان لذت ببرند هیچ گاه به مرحله افسردگی نمیرسند.
دکتر مهدی بیاتی
روانشناس
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفت وگوی اختصاصی تپش با سرپرست دادسرای اطفال و نوجوانان تهران:
بهروز عطایی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با حجتالاسلام محمدزمان بزاز از پیشکسوتان دفاع مقدس در استان خوزستان