به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، رضا کارخانه متخصص چشم و فوق تخصص شبکیه، در خصوص بیماری تخریب ماکولایی وابسته به سن (AMD) بیان کرد: در این عارضه مواد اضافی که ناشی از کم فعالیت بودن سلولهای چشم است، در چشم تجمع پیدا میکند که در نهایت باعث آسیب سلولی در سطح شبکیه و کمخونی میشود. همچنین رگهای جدید در شبکیه پدید میآیند که ممکن است خونریزی کنند و باعث کاهش دید شوند.
وی اظهار داشت: بیماری تخریب ماکولایی وابسته به سن به ۲ شکل dry (خشک) و wet (مرطوب) بروز پیدا میکند که نوع مرطوب این عارضه منجر به خونریزی میشود. بیماری (AMD) مهمترین علت نابینایی افراد در سن بالای ۶۰ سال است، به طوری که حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد سالمندانی که در این سن قرار دارند، به این عارضه دچار شده و حدود یک سوم از آنها به تزریق نیاز پیدا میکنند.
این فوق تخصص شبکیه درباره نوع خشک بیماری تخریب ماکولایی وابسته به سن عنوان کرد: مبتلایان به این عارضه باید فعالیت فیزیکی داشته باشند و از سبزیجات و میوههای تازه در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنند. این گروه از افراد باید گوشت قرمز را کمتر و گوشت سفید مانند ماهی را بیشتر مصرف کنند.
کارخانه افزود: اشخاصی که به نوع خشک بیماری تخریب ماکولایی وابسته به سن دچار هستند، باید روغن زیتون را جایگزین روغنهای جامد در برنامه غذایی روزانه خود کنند. همچنین مبتلایان به این عارضه باید در صورتی که از بیماریهای زمینهای مانند فشار خون و اختلالات قلبی و عروقی رنج میبرند، حتما بیماری خود را کنترل کنند.
وی تاکید کرد: مصرف برخی از ترکیبات که به آنها آنتیاکسیدان گفته میشود، نیز نقش موثری در بهبودی عارضه تخریب ماکولایی وابسته به سن دارد. مصرف قرصهای آنتیاکسیدان که شامل ترکیباتی مانند لوتئین، ویتامین E، ویتامین C و یک مادهای به نام «زیزانتین» هستند تا حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد از پیشرفت نوع خشک بیماری تخریب ماکولایی وابسته به سن جلوگیری میکند.
این فوق تخصص شبکیه با بیان اینکه نوع wet بیماری تخریب ماکولایی وابسته به سن سبب خونریزی در شبکیه میشود، تصریح کرد: در صورتی که خونریزی زیر لکه زرد باشد، به منظور درمان باید تزریقات مکرر و ماهانه دارویی به نام «اِوَستین» انجام شود تا مویرگی که در شبکیه تشکیل شده است، از بین برود.
کارخانه، کمبینایی را از عوارض بیماری تخریب ماکولایی وابسته به سن دانست و اظهار داشت: به طور کلی هدف از اقدامات درمانی در این عارضه جلوگیری از روند پیشرفت بیماری است. البته در مواردی نیز (حدود ۱۰ تا ۳۰ درصد) با انجام این اقدامات دید مبتلایان به این اختلال بهبود پیدا کرده است.
وی یادآور شد: به جز داروی اِوَستین ۲ داروی دیگر نیز برای درمان بیماری تخریب ماکولایی وابسته به سن در ایران موجود است، ولی به خاطر گران قیمت بودن، کمتر مورد استفاده قرار میگیرند.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد