به گزارش جام جم آنلاین، با برخی مضرات عجیب، خطرناک و کمتر شناخته شده نوشیدن آب سرد آشنا میشویم.
چربی اضافی: این که گفته میشود نوشیدن آب سرد، بدن را به انجام کار بیشتر و سوزاندن کالری بیشتر وادار میکند نمیتواند کاملا درست باشد. در واقع دماهای پایین در بدن باعث میشود چربیها سفت و منجمد شوند و هضم آنها برای بدن مشکلتر شود. این شرایط، زمینه را برای تشکیل و تجمع چربیها فراهم میکند.
یبوست: هرچند نوشیدن آب هم دما با محیط به روند گوارش کمک میکند، نوشیدن آب سرد زمینهساز بروز یبوست است. آب سرد باعث میشود غذا طی حرکت در درون بدن سخت و سفت شود و درهمین حال رودهها نیز خود را منقبض کنند. چنین شرایطی عمل دفع را مشکلتر میکند.
مانعی برای آبرسانی: نوشیدن آب سرد نهتنها روند آبرسانی به بدن را سرعت نمیبخشد، بلکه آن را کند میکند. دلیلش این است که بدن باید قبل از استفاده از این آب، دمای آن را به دمای متعادل برساند. تنها استثنا در این زمینه دوندگانی هستند که به نظر میرسد از تاخیر در مکانیسم آبرسانی به بدن سود میبرند، زیرا این حالت باعث میشود در طول یک دوی طولانیمدت سطح آب بدن حفظ شود.
کاهش انرژی: هرچند نوشیدن آب سرد در کوتاهمدت احساس تازگی و سرحالی ایجاد میکند، اما در بلندمدت از دست رفتن انرژی را به دنبال دارد، زیرا بدن باید انرژی بیشتری را برای گرم کردن آب و رساندن آن به دمای متعادل صرف کند.
کند شدن ضربان قلب: عصب واگ ـ عصبی که از مغز تا اندامهای داخلی شکم ادامه مییابد ـ تحت تاثیر مصرف آب سرد قرار میگیرد و قلب در یک واکنش فوری به تحریک این عصب، ضربان خود را کاهش میدهد تا زمانی که دمای بدن به میزان متعادل برسد.
تحریک گلو: همچنان که در یک روز سرد زمستانی دچار آبریزش بینی و گرفتگی سینوسها میشویم، آب سرد نیز میتواند تحریککننده چنین واکنشهایی باشد. در واقع بدن در واکنش به هوا یا مایعات سردی که وارد آن میشوند، به تولید مخاط که یک مرطوبکننده طبیعی است، اقدام میکند. با این تفاوت که هنگام نوشیدن آب سرد، این واکنش غیرضروری باعث ایجاد مخاط اضافی در نای، تحریک گلو و گاهی دردناک شدن آن میشود.
سردرد: شاید برایتان اتفاق افتاده باشد که در حال خوردن بستنی به طور ناگهانی دردی شدید را در سرتان احساس کنید. این حالت که درد انجماد مغز نامیده میشود میتواند با خوردن آب یا هر نوشیدنی بسیار خنک دیگر نیز رخ دهد. در انجماد مغز که انجمن بینالمللی سردرد (HIS) علت اصلی آن را نوعی کرختی مغز شناسایی کرده است، تماس ماده خوراکی بسیار سرد با سقف دهان دمای بافت دهان را بهطور ناگهانی تغییرمی دهد. در نتیجه رگهای خونی سقف دهان که دچار انقباض و انبساط شدید و تورم میشوند گیرندههای درد را تحریک میکنند و پیام درد از طریق اعصاب به مغز ارسال میشود.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد