به گزارش جام جم آنلاین به نقل از Dailymail، عرق کردن برای کنترل درجه حرارت بدن مورد نیاز است. تعریق، بیشتر در نواحی دستها، پاها و زیر بغل اتفاق میافتاد اما ممکن است ناحیههای دیگر چون قفسه سینه، کمر و صورت را نیز درگیر کند. این موضوع به دلیل افزایش تحریک عصب و غدد تعریق بدن است، البته میتوان گفت در برخی از افراد این عارضه ژنتیکی است.
این عارضه کلافه کننده در تمامی نژادها، سنین و جنسیت رخ میدهد. مردم ژاپن بیشترین میزان ابتلا به این بیماری را به خود اختصاص دادهاند.
در برخی از افراد ممکن است فرد درگیر یائسگی و یا یک بیماری زمینهای مانند دیابت، سطح قند پایین، اختلالات عصبی، تیروئید، سِل و اعتیاد به الکل باشد.
یک متخصص پوست از بریتانیا اعلام کرد با چند تغییر ساده در زندگی میتوان از عرق کردن بیش از اندازه که باعث خجالت میشود جلوگیری کرد.
به گفته این متخصص بریتانیایی با رعایت 7 قانون زیر دیگر مانند قبل عرق نخواهید کرد.
1.رژیم غذایی: کافئین، ترشیجات و ادویهجات به عنوان خوراکیهای انتقال دهنده عصبی فعال به نام «استیل کولین» شناخته شدهاند که باعث تحریک غدد تعرق میشوند.
2.ضدعرق: استفاده از ضدعرقها یکی ار راحتترین و سادهترین راهها برای جلوگیری از تعریق بیش از اندازه بدن است. مصرف روزانه این دسته از اسپریها میتواند بسیار مفید واقع شود، شما علاوه بر زیر بغل میتوانید از آنها در کف دست و پا نیز استفاده کنید.
3.لباس: اگر بدنی مستعد به عرق کردن زیاد دارید سعی کنید از لباسهای گشاد استفاده کنید تا لکههای خیس از عرق روی لباستان آشکار نشود همچنین پوشیدن لباسهای تنگ موجب تحریک غدد شده و باعث میشود بیشتر عرق بریزید.
4.دارو: برخی داروها مانند داروهای استروئیدی، ضدافسردگی و ویتامین ب 3 از جمله داروهایی هستند که میزان تعرق در بدن را به شدت افزایش میدهند.
5.درمان: اگر با استقاده از ضد عرقها و موارد گفته شده مشکلاتان برطرف نشد و باز هم بیش از اندازه عرق میکنید به یک متخصص مراجعه کنید تا با تزریق بوتاکس تعرق بدنتان را کنترل کنند.
6.دوش آب گرم: بدنی که بیش از حد تعریق دارد حمام آب گرم گزینه مناسبی نیست چرا که درجه حرارت مرکزی بدن را به شدت افزایش داده و بعد از استحمام باعث میشود شُرشُر عرق بریزید.
7.وزن متناسب: چربی بیش از حد میتواند غدد مربوط به عرق کردن در بدن را تحریک کند بنابراین داشتن یک وزن متعادل میتواند بسیار در بهبود این عارضه کمکتان کند.
تعریق بیش از اندازه چه اثرات روانی میتواند بر روی فرد داشته باشد؟
شاید برایتان تعجب آور باشد اما صحت دارد، میزان تعرق بدن روی کیفیت و شیوه زندگی یک فرد نقش مهمی دارد، علاوه بر آن روابط اجتماعی فرد را نیز تحت شعاع قرار میدهد چرا که بوی نامطبوع و لکههای خیس از عرق بر روی پیراهن برای همه منزجر کننده است لذا فرد به مرور زمان دچار افسردگی و اضطراب شدید میشود که این عامل به خودی خود باعث افزایش تعرق بدن نیز میگردد.
آیا میتوان برای همیشه آن را درمان کرد؟
تعریق بیش از اندازه بدن یک بیماری محسوب میشود که گاهی با گذر زمان بهبود مییابد.البته راههای متعددی برای کنترل تعرق وجود دارد فقط کافیست منشا این همه عرق ریزی را پیدا کنید. اگر نگران وجود بیماری زمینهای در خودتان هستید هرچه سریع تر به پزشک عمومی مراجعه کنید چرا که ممکن است درگیر دیابت یا اختلالات تیروئیدی باشید.
بیتا نوروزی
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد