
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دونالد ترامپ، پنجشنبه 29 ژوئن، آغاز دوران جدیدی از تاریخ آمریکا را اعلام کرد. رئیسجمهور آمریکا، رویکرد دولت خود را نسبت به موضوع انرژی، سرآغاز عهد طلایی اقتصاد انرژی آمریکا دانست و گفت: من حتی یک گام فراتر میروم و میگویم، دوران طلایی آمریکا از همین الان شروع شده است. باور کنید و همه شما بخشی از نیروی سازنده این آینده هیجانبرانگیز و جدید هستید.
سروری بازار انرژی
وزیر کشور دولت ترامپ رسما اعلام کرده است، اگر آمریکا از همه توان خود در بهرهگیری از منابع انرژی این کشور استفاده کند، میتواند سال 2026 به کشوری عمدتا صادرکننده انرژی تبدیل شود. ترامپ در سخنرانی گذشته خود از ادعای وزیر کشورش فراتر رفت و مدعی شد، آمریکا تا سال 2020 به یک کشور صادرکننده انرژی بدل خواهد شد، یعنی به کشوری که بیش از واردات انرژی، به صادرات آن میپردازد. رئیسجمهور آمریکا رسما اعلام کرد، این کشور باید در راستای سروری در بازار انرژی جهان گام بردارد.
اقتصاد انرژی ترامپ
رئیسجمهور آمریکا اعلام کرده است، ذخایر گاز طبیعی آمریکا برای تامین نیازهای یک قرن این کشور کفایت میکند. از آن گذشته، منابع عظیم زغال سنگ آمریکا میتواند 250 سال نیاز بازار را تامین کند. ترامپ، سیاست انرژی دولت خود را چنین تعریف میکند:
ـ افزایش تولید نفت و استفاده فراگیر از شیوه مناقشهبرانگیز فراکینگ
ـ احداث خط لوله نفت با ظرفیت انتقال 108هزار بشکه در روز به مکزیک. از آنجا که ترامپ برای جلوگیری از موج مهاجرت غیرقانونی تصمیم به احداث دیوار مرزی بین آمریکا و مکزیک گرفته است، در توضیح گفته است، این خط لوله از زیر دیوار مرزی عبور خواهد کرد و مانعی برای احداث دیوار نخواهد بود.
ـ حذف همه محدودیتهای دولت اوباما در بهرهگیری از منابع نفتی زیر آب.
ـ حذف همه محدودیتهای دولت اوباما بر سر تامین سرمایه برای استخراج زغال سنگ در خارج از مرزهای آمریکا.
ـ استفاده بیشتر از انرژی اتمی.
خروج از پیمان اقلیمی پاریس
علت خروج دونالد ترامپ از پیمان اقلیمی پاریس را باید در تمایل دولت او به استفاده از انرژیهای فسیلی دانست. ترامپ معتقد است، با حذف این محدودیتها، آمریکا میتواند میلیاردها دلار درآمد کسب و صدها هزار فرصت شغلی ایجاد کند. به دنبال تغییر سیاست انرژی در دولت اوباما و دولتهای پیش از او، میزان اشتغال در صنایع گاز و استخراج زغالسنگ در آمریکا بشدت کاهش یافته بود. شمار کسانی که در حال حاضر در امر استخراج زغالسنگ و تولید گاز طبیعی در آمریکا فعالیت میکنند، بالغ بر 655 هزار نفر میشود. این در حالی است که سال 1981 تعداد کسانی که در این حوزهها مشغول کار بودهاند، بیش از یک میلیون و 180 هزار نفر بوده است.
الزامهای برآمده از سیاستهای زیستمحیطی و روی آوردن به انرژیهای پاک باعث شده بود، دولتهای پیشین آمریکا کمتر اقدام به استفاده از زغالسنگ و انرژیهای فسیلی بکنند؛ محدودیتهایی که ترامپ با سیاست انرژی خود اکنون در پی لغو آنهاست.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد