به گزارش جام جم آنلاین از مهر، محققان دریافتند ایمن درمانی به حفظ تولید مداوم انسولین در افراد مبتلا به این بیماری کمک کرد. با این حال محققان عنوان می کنند به دلیل کم بودن تعداد افراد حاضر در این مطالعه، هنوز اطمینان از عملکرد درمانی خوب این شیوه درمانی کافی نیست.
به گفته محققان، این شیوه درمانی مشابه با زدن واکسن آلرژی و شیوه عملکرد آن است.
دکتر مارک پیکمن، عضو تیم تحقیق از کالج کینگ لندن، در این باره می گوید: «دیابت نوع ۱ زمانی اتفاق می افتد که سیستم ایمنی به طور ناخواسته و غیرقابل جبران به سلول های بتا که انسولین تولید می کنند، آسیب می رساند.»
انسولین هورمونی طبیعی است که به هدایت قند مواد غذایی به سلول های بدن برای استفاده به عنوان انرژی کمک می کند. اگر سیستم ایمنی به حمله به سلول های بتا که در لوزالمعده یافت می شوند، ادامه دهد فرد مبتلا به دیابت نوع۱ شده و دیگر قادر به تولید کافی انسولین موردنیاز بدن نخواهد بود. در چنین مواقعی بیمار باید انسولین تزریقی یا پمپ انسولین استفاده کند تا انسولین از دست رفته جبران شود.
در حقیقت پیکمن و همکارانش درصدد توقف حمله به سلول های بتا برآمدند.
وی در ادامه می گوید: «ما متوجه شدیم حملات ایمنی نظیر این مورد از طریق سلول های ایمنی موسوم به T-regs (سلول های تنظیمی T) قابل توقف هستند.»
افراد مبتلا به دیابت نوع۱ درحقیقت دارای میزان کافی نوع مناسب T-regs نیستند یا سلول های T-regs به خوبی عمل نمی کنند.
به گفته محققان، ایمن درمانی مجددا به سیستم ایمنی آموزش می دهد و به سلول ها می آموزد که نباید به سلول های بتا حمله کنند.
تیم پیکمن با استفاده از ایمن درمانی پپتید، تلاش کردند این سلول ها را بیشتر کرده یا عملکردشان را بهتر کنند. به گفته وی، نتایج مطالعه هم امیدبخش بوده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر