به گزارش جامجم آنلاین به نقل از دیجی رو، طی همکاری مشترک گوگل و شیائومی، برنامه اندروید یک دوباره آغاز به کار کرده است. از زمان آغاز همکاری این دو شرکت دستگاههای دیگری مثل موتو ایکس 4 و اچ تی سی یو 11 لایف نیز در راستای همین پروژه وارد بازار شدهاند. در حال حاضر به نظر میرسد که تنها دستگاههای ارزان قیمت جزو این پروژه نیستند و گوشیهای میان رده نیز با این وضعیت وارد بازار خواهند شد. در ادامه بررسی گوشی میان رده شیائومی می ای 1 «Xiaomi Mi A1» را مشاهده میکنید. در پشت گوشی با جمله «ساخته شده توسط شیائومی و طراحی شده توسط گوگل» مواجه میشوید.
به این ترتیب این دستگاه اولین گوشی ساخت شیائومی است که در آن از اندروید MIUI استفاده نشده. در ادامه با بررسی کامل شیائومی می A1 با دیجی رو همراه باشید.
طراحی Xiaomi Mi A1
می اِی 1 طراحی مشابهی با سایر دستگاههای شیائومی دارد اما این احساس را به کاربران منتقل میکند که کیفیت آن افزایش یافته است.
این دستگاه از فلز ساخته شده و کیفیت ساخت خوبی دارد. قطر بدنه 7.3 میلیمتر بوده که با استانداردهای امروزی باریک محسوب میشود. این گوشی 165 گرمی وزن مناسبی داشته و به خوبی در دستان کاربران قرار میگیرد. همچنین به دلیل گرد بودن گوشهها و زاویه خوب کنارهها از طراحی ارگونومیکی برخوردار است.
در پشت بدنه قسمتی که دوربین دوگانه در آن تعبیه شده کمی برآمده است، اما این حالت در حدی نیست که برای کاربران مشکلی ایجاد کند و یا طراحی دستگاه را بد جلوه دهد. پایینتر از این قسمت و تقریبا در وسط بدنه اسکنر اثر انگشت می اِی 1 قرار داده شده که عملکردی مشابه با سایر دستگاههای این رده قیمتی دارد.
در مجموع «Xiaomi Mi A1» شکل ظاهری خوبی دارد و عناصری مثل توری جلوی بلندگو و خط آنتن به زیبایی آن کمک کردهاند. شاید در بین محصولات شیائومی تنها گوشیهای سری می مکس طراحی زیباتری از این دستگاه داشته باشند.
البته طراحی پشت گوشی شباهت زیادی به آیفون 7 پلاس دارد. در حال حاضر بسیاری از تولیدکنندگان چینی از این نوع طراحی در گوشیهای خود استفاده کردهاند و شیائومی نیز متاسفانه از این روند طراحی در می اِی 1 استفاده کرده.
صفحه نمایش شیائومی می A1
صفحه نمایش 5.5 اینچی ال تی پی اس IPS که با شیشه 2.5 بُعدی پوشیده شده انتخاب خوبی برای می اِی 1 بوده است. این صفحه فول اچ دی تصاویر زیبا و زنده با کنتراست بالایی را به کاربران ارائه میدهد. تراکم پیکسلی صفحه 403ppi است.
با اینکه روشنایی صفحه بالاست، اما برای مشاهده زیر نور مستقیم آفتاب چندان مناسب نیست و پنل آن بازتاب نور زیادی دارد. همچنین در نور زیاد رنگها بی روح به نظر میرسند. برخلاف سایر دستگاههای جدید ساخت شیائومی که با سیستم MIUI عرضه میشوند، در این مدل خبری از حالت مطالعه یا Reading Mode نیست.
صفحه نمایش «Xiaomi Mi A1» در مجموع روشن و مناسب است. تصاویر در این گوشی زیبا و متون کاملا خوانا هستند اما ساخت رنگها میتوانست وضعیت بهتری داشته باشد. البته وضعیت رنگها کاملا قابل قبول بوده و اکثر کاربران تا زمانی که این دستگاه را در کنار گوشی بهتری قرار ندهند متوجه هیچ مشکلی نخواهند شد.
عملکرد Xiaomi Mi A1
در می اِی 1، شیائومی از سخت افزاری استفاده کرده که پیش از این در برخی دیگر از محصولات خود مثل ردمی نوت 4 و می مکس 2 به کار گرفته است. در این مدلها از پردازنده هشت هستهای کوالکام اسنپدراگون 625 استفاده شده.
با اینکه برخی انتظار داشتند که شیائومی در ساخت این گوشی از پردازندههای بهتر و جدیدتری مثل اسنپدارگون 630 یا 660 و یا حتی مدل سال گذشته 626 استفاده کند، اما اسنپدارگون 625 نیز عملکرد مناسبی دارد. این مدل به عنوان یک پردازنده میان رده تعادل خوبی بین مصرف انرژی و عملکرد برقرار کرده و قیمت پایین تری نیز دارد.
این پردازنده که حداکثر سرعت هستههای آن 2 گیگاهرتز است در کنار یک رم چهار گیگابایتی قرار گرفته و باعث شده که می A1 عملکرد خوبی داشته و برای استفاده روزمره کاملا مناسب باشد. همچنین قدرت دستگاه برای اجرای اکثر بازیهای گرافیکی سنگین کافی است. نسخه خام اندروید نیز به افزایش سرعت دستگاه کمک میکند، به نحوی که عملکرد کلی می اِی 1 سریعتر و روانتر از ردمی نوت 4 با همین پردازنده و رم و سیستم عامل MIUI است.
شیائومی ادعا کرده که از صفحات پایرولیتیک گرافیتی برای کاهش گرما استفاده کرده، اما نتیجه نهایی چندان مطلوب نیست. با اینکه در استفاده روزمره و انجام بازیها دمای دستگاه بالا نیست، اما در هنگام شارژ دستگاه و یا استفاده طولانی مدت از جی پی اس و سیستم رهیاب ماهوارهای بدنه کمی داغ میشود. این افزایش دما چیز چندان مهمی به نظر نمیرسد اما بهتر است که کاربران به دمای دستگاه خود توجه داشته باشند.
سخت افزار شیائومی می A1
می A1 دارای حافظه داخلی 64 گیگابایتی است که برای اکثر کاربران کافی است، اما امکان افزایش حافظه تا 128 گیگابایت با استفاده از کارتهای میکرو اس دی نیز وجود دارد. البته این کارت حافظه را باید در قسمت سیم کارت دوم گوشی قرار دهید که ممکن است برای افرادی که از دو شماره استفاده میکنند و به 128 گیگابایت حافظه داخلی نیاز دارند چندان خوشایند نباشد.
در این گوشی از فرستنده اینفرارد استفاده شده که کیفیت خوبی دارد و به کاربران این امکان را میدهد تا با استفاده از اپلیکیشن Mi Remote بسیاری از دستگاههای خانگی خود که با کنترل از راه دور کار میکند را کنترل کنند. با توجه به اینکه در سالهای گذشته این ویژگی کم کم در گوشیهای مختلف حذف شده، مشاهده عملکرد آن در شیائومی می A1 لذت بخش است.
خروجی صدا از تک بلندگوی موجود در پایین بدنه مناسب است. بلندی صدا رضایت بخش است اما کیفیت آن در برخی موارد چندان خوب نیست. عملکرد این اسپیکر در حد سایر دستگاههای این رده قیمتی بازار است.
عمر باتری شیائومی می A1
ردمی نوت 4 دارای باتری فوق العاده 4000 میلی آمپر ساعتی است اما شیائومی در می اِی 1 از باتری کوچکتر 3080 میلی آمپر ساعتی استفاده کرده است. عملکرد باتری در مجموع در حد میانگین سایر گوشیهای این رده است. البته با توجه به بهینه سازیهایی که در نسخه خام اندروید به وجود آمده عمر باتری در حالت استندبای عالی است.
شیائومی می اِی 1 از تکنولوژی شارژ سریع Quick Charge کوالکام نیز پشتیبانی میکند. کاربران میتوانند با استفاده از شارژر 2 آمپری این دستگاه باتری خود را از صفر تا صد درصد در مدت زمان کمتر از دو ساعت شارژ کنند که عملکردی مناسب است.
نتایجی که در بالا میبینید در حالت 3G بودهاند، انتظار میرود که در حالت 4G عمر باتری کوتاه تر باشد.
دوربین
«Mi A1» دستگاه میان ردهای با دوربین دوگانه است. با اینکه شیائومی اولین سازندهای نیست که از این نوع دوربینها در یکی از محصولات میان رده خود استفاده میکند، اما اولین شرکتی است که دستگاهی در این رده قیمتی را با زوم 2 برابر اپتیکال ارائه میکند.
یکی از دوربینها 12 مگاپیکسل زاویه باز (واید) 22 میلیمتری با f/2.2 و دوربین ثانویه 12 مگاپیکسلی 50 میلیمتری با f/2.6 تله فوتو است. در این مدل از فلاش دوگانه ال ای دی استفاده شده است.
در بهترین حالت نوردهی می اِی 1 قادر است تا عکسهای پرتره بسیار خوبی با رنگهای طبیعی ثبت کند. اکثر تصاویر دارای گوشهها و مرزهای قابل تشخیصی بودند و پس زمینه به خوبی محو شده بود. البته در برخی موارد پس زمینه بیش از حد محو شده بود. عکسهایی که از مناظر وسیع گرفته میشود نیز کیفیت خوبی داشته و رنگهای موجود در آن دقت بالایی دارند.
نمونه عکسهای Xiaomi Mi A1
-
-
اما در نور کم جزئیات به میزان کمی ثبت میشوند و اختلال و نویز زیادی در مناظر مشاهده میشود. برخلاف تصاویری که در روز گرفته شده، این عکسها از رنگهای خوبی برخوردار نیستند. حالت پرتره نیز در نور کم تقریبا هیچ استفادهای ندارد. نبود سیستم لرزشگیر اپتیکال تصویر نیز کاملا محسوس است. عکسهایی که در نور کم با فلاش گرفته میشوند کیفیت بهتری دارند.
با اینکه می اِی 1 دارای فوکوس خودکار با تشخیص فاز (PDAF) است، اما سرعت کمی در فوکوس دارد. البته فوکوس خودکار حتی در نور کم نیز دقت بالایی دارد.
دوربین جلوی 5 مگاپیکسلی سلفیهای خوبی ارائه میدهد و قابلیت تشخیص چهره آن به سرعت اشخاص را پیدا میکند. در حالتی که فضا دارای نور مناسبی باشد کیفیت عکسهای سلفی بسیار عالی هستند، اما کیفیت این تصاویر به هیچ وجه در حد بهترین گوشیهای بازار نیست.
شیائومی ادعا کرده که حالت پرتره این گوشی تصاویری در حد آیفون 7 پلاس و وان پلاس 5 دارد، که البته کمی اغراق آمیز به نظر میرسد. با توجه به قیمت دستگاه، کیفیت دوربین دوگانه بسیار عالی بوده و در صورتی که عکاس خوبی باشید میتوانید تصاویر پرتره و Bokeh خوبی ثبت کنید. به جز در نور کم، در سایر موارد کیفیت دوربین دوگانه می اِی 1 رضایت بخش بوده و در حد بهترینهای بازار است.
با اینکه در می A1 از اندروید خام استفاده شده، اما شیائومی اپلیکیشن دوربین خود را به این گوشی اضافه کرده. این اپلیکیشن ساده امکانات خوبی مثل حالتهای عکاسی پانوراما، دستی، زیبا کننده، سلفی دسته جمعی، میدانی و … را در اختیار کاربران قرار میدهد. همچنین هنگامی که در حالت عکاسی با عمق قرار داشته باشید نرم افزار دوربین پیشنهادات خود برای داشتن بهترین فاصله و نور را ارائه میدهد که برای عکاسان تازه کار بسیار کاربردی است.
نرم افزار
در می اِی 1 از اندروید 7.1.2 نوقای خام استفاده شده. در این سیستم عامل خبری از دستکاری و اپلیکیشنهای اضافه نیست و شیائومی تنها سه اپلیکیشن فیدبک، می ریموت و می استور را به آن اضافه کرده است. اپلیکیشن نسخه خام دوربین اندروید نیز به این دلیل که از دوربین دوگانه پشتیبانی نمیکند حذف شده و اپلیکیشن دوربین شیائومی به جای آن مورد استفاده قرار گرفته است.
تنها تغییراتی که در نرم افزار گوشی اعمال شده به همین موارد محدود شده است و شما میتوانید از اندروید نوقای خالص و آپدیتهای امنیتی گوگل استفاده کنید. همچنین تا پیش از پایان سال اندروید 8.0 اورئو نیز برای این مدل ارائه خواهد شد. در مراسم رونمایی از این مدل در دهلی نو گفته شده که اندروید 9 یا P نیز به صورت رسمی برای این گوشی ارائه میشود.
سایر ویژگیهایی که در گوشیهای Android One وجود دارد مشابه ویژگیهایی است که در گوشیهای لنوو یا نوکیا نیز پیدا میشود. البته امکان ذخیره نامحدود عسکها و فیلمها با کیفیت پایینتر در سیستم ذخیره ابری گوگل فوتوز نیز وجود دارد. متاسفانه امکان ذخیره نامحدود عکسها با کیفیت اصلی تنها در گوشیهای گوگل پیکسل وجود دارد.
اگر از کاربران گوشیهای شیائومی بوده باشید کار با می A1 کمی عجیب خواهد بود. رابط کاربری MIUI در سالهای گذشته به عنوان جزئی جدایی ناپذیر از گوشیهای این شرکت بوده و بسیاری از طرفداران شیائومی به دلیل نرم افزار کاربردی و خاص این کمپانی از محصولات آن استفاده میکنند. در نهایت انتخاب محصول و سیستم عامل به نظر و سلیقه کاربران مربوط میشود.
قیمت و جمعبندی
«Xiaomi Mi A1» یک مجموعه خوب و باکیفیت است. سخت افزار مناسب این دستگاه در یک شاسی فلزی خوش ساخت قرار گرفته و دوربین دوگانه آن در نور مناسب کیفیت فوق العادهای دارد. قابلیت عکاسی پرتره این مدل در حد بهترینهای بازار است.
با اینکه به دلیل قیمت پایین دستگاه نمیتوان انتظارات بیشتری از آن داشت، اما در صورتی که طراحی این مدل کمی خلاقانه تر بود و دوربین آن عملکرد بهتری در نور کم داشت میشد از می اِی 1 به عنوان یکی از بهترین محصولات بازار در چندین رده قیمتی نام برد.
می A1 در مجموع گوشی کاربردی و خوبی است. داشتن دستگاهی با اندروید خام و دریافت کردن سریع آپدیتها باعث شده تا این مدل برای استفاده در آینده نیز مناسب باشد. مشخص نیست که گوگل چه دخالتی در فرایند تولید و طراحی داشته، اما میتوان با اطمینان نتیجه گرفت که شیائومی تلاش بسیار خوبی برای ارائه یک محصول کارا و در عین حال ارزان قیمت داشته است. قیمت 230 دلاری این مدل در کشور هند برای افرادی که قصد هزینه کردن زیادی برای گوشی ندارند، بسیار عالی به نظر میرسد.
مشخصات فنی «Xiaomi Mi A1»
سیستم عامل اندروید 7.1.2 نوقا
صفحه نمایش 5.5 اینچی LTPS IPS LCD
فول اچ دی (1080 در 1920)
تراکم پیکسلی 403ppi
گوریلاگلس 3
پردازنده کوالکام اسنپدراگون 625
هشت هستهای 2 گیگاهرتز
پردازنده گرافیکی آدرنو 506
رم چهار گیگابایت
حافظه داخلی 64 گیگابایت
قابلیت ارتقا حافظه با استفاده از کارتهای میکرو اس دی تا 128 گیگابایت
دوربین عقب دوگانه 12 مگاپیکسل (26 میلیمتر، دریجه دیافراگم f/2.2 و دوربین دوم 50 میلیمتر با دریچه دیافراگم f/2.6)
فوکوس خودکار تشخیص فاز (PDAF)
زوم دو برابر اپتیکال
فلاش ال ای دی دوحالته
دوربین سلفی 5 مگاپیکسل
باتری 3080 میلی آمپرساعت
شارژ سریع Quick Charge 2.0
ابعاد و وزن 155.4 در 75.8 در 7.3 میلیمتر
165 گرم
نقاط قوت
طراحی زیبا و کیفیت ساخت عالی
تجربه اندروید خام
عملکرد بسیار خوب
قیمت عالی
نقاط ضعف
عرضه محدود در خارج از هند
عملکرد نامطلوب دوربین در نور کم
طراحی غیر اصیل
بررسی نهایی
باتری
8.5
صفحه نمایش
8.5
دوربین
8.3
قدرت
8
نرم افزار
9
طراحی
8.5
خلاصه
فارغ از پروژه «اندروید یک» گوگل، شیائومی می اِی 1 دستگاهی عالی و کاراست که نسبت به قیمت اندکی که برای خرید آن میپردازید ارزش بسیار بالایی دارد.
8.5
امتیاز کل
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد