
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در این شرایط چه باید کرد؟
اگر علاقهمند به استفاده از آجیل و شیرینی هستید، باید در ایام نوروز ناهار و شام را در حجم کمتر و در ظروف کوچکتر میل کنید.
سهم زیادی از پروتئین موردنیاز بدن به وسیله آجیل تامین میشود. بنابراین در وعده ناهار و شام از گوشت و تخم مرغ به میزان کمتر و بیشتر از سوپ و آشهای کم حبوبات در ابتدای وعدههای غذایی استفاده کنید.
با توجه به اینکه مغزهای آجیلی چرب و اغلب شیرینیهای قنادی با روغن جامد، خامه یا کره تهیه میشود، باید از روغن کمتری در غذاها استفاده کنید و بکوشید نیمی از غذایی را که میخورید، شامل سبزی یا سالاد باشد. با این کار هم سهم سبزیجات در برنامه غذاییتان به حد اعتدال نزدیک میشود و هم راحتتر و با استفاده از کالری کمتر سیر میشوید ضمن اینکه یبوست سراغتان نمیآید .
با توجه به اینکه معمولا وعده صبحانه در تعطیلات نوروز حذف و مصرف لبنیات به کمترین میزان میرسد، باید در میان وعدهها از شیر و هنگام ناهار و شام از ماست و پنیر کمچرب به میزان بیشتر استفاده شود. مصرف پنیر و خیار، پنیر و گوجه، ماست و سبزیجات،کدو، خیار، اسفناج، بادمجان، کرفس و سبزی خوردن در وعده شام پیشنهاد میشود.
در پذیراییهای نوروز هرگز کسی را مجبور به خوردن آجیل و شیرینی نکنید، چون ممکن است افراد رژیمهای خاص یا بیماری زمینهای داشته و تعارف بیش از حد آنها را مجبور به مصرف خوراکیهایی کند که برایشان مضر باشد.
در پذیراییهای عید، مصرف میوهها در اولویت اول، آجیل در اولویت دوم و شیرینی آن هم یک عدد از نوع کوچک و بدون خامه را انتخاب آخر قرار دهید.
در میز پذیرایی عید، میوههای خشک شده، برگهها، لواشک، عناب، سنجد و مویز را جایگزین شیرینی کنید. آجیل خام خریداری و در خانه بدون نمک تفت دهید و از آجیل سویا در طعمهای مختلف استفاده کنید. در مورد میوهها محدودیتی جز مصرف متعادل آنها وجود ندارد.
سعی کنید چای را تلخ و بدون قند میل کنید. پذیرایی با چای دارچین و هل و انواعی از دمنوشها میزان مصرف قند و تنقلات شیرین را به حداقل میرساند.
اگر به دلیل دید و بازدیدها فرصت طبخ غذا نداشتید و مجبور شدید از بیرون خوراک تهیه کنید حتما آن را از مکانهای مورد اطمینان فراهم و همراه با آن از سالادهای بستهبندی شده کارخانهای استفاده کرده و به تاریخ تولید آن دقت کنید.
میتوانید انواع کاهو، کرفس، هویج، کلم، فلفلهای دلمهای، خیار، گوجهفرنگی و گل کلم را به میزان نیاز یک هفته در یخچال نگهداری و هر روز یک نوع سالاد تهیه و همراه غذا میل کنید. سس سالاد را خودتان با کمی روغن زیتون، ماست، سبزیهای خشک معطر و ادویهای که دوست دارید، آماده کنید.
غذای کودکان را بموقع بدهید تا به سبب گرسنگی به مصرف شیرینی و شکلات و سایر تنقلات مجبور نشوند و نگذارید بیش از حد شیرینیجات استفاده کنند.
فاخره بهبهانی
جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد