سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دکتر الهه میرآخورلی روان شناس تربیتی با اشاره به آن که تربیت کودک اولین موضوعی است که بعد از سلامتی جسمانی کودکان دغدغه والدین است، به جام جم آنلاین گفت: والدین همانطور که برای سلامت جسمانی کودک تلاش می کنند، باید برای تربیت و سلامت روانی آنها نیز بکوشند، گاهی والدین روش های تربیتی را از طریقی که خود آن را دریافت می کردند، دنبال میکنند که ممکن است روش های مناسبی برای تربیت نباشند.
وی ادامه داد: گاهی هم از طریق رسانه های مختلف اطلاعات به دست می آورند که می تواند مفید باشد. اما این روش همیشه کافی نخواهد بود تربیت هر کودک علاوه بر شباهت با کودکان دیگر می تواند تفاوت هایی هم داشته باشد که ناشی از تفاوت های فردی آنهاست.
این روانشناس افزود: در هر صورت بهترین روش تربیت برای کودکان شامل یک سری اصول تربیتی مشترک است که در کنار آن باید به ویژگی های خاص کودک هم توجه شود. در هر دو مورد بهترین کسی که می تواند این اطلاعات را به درستی در اختیار والدین قرار دهد یک روانشناس متخصص در زمینه تربیت کودک است.
دکتر میرآخورلی، بهترین و مهم ترین اصل در تربیت کودک را یک رابطه عاشقانه و محبت آمیز والد فرزندی دانست و گفت: همین اصل به ظاهر ساده، می تواند برای برخی از والدین دشوار باشد و گاهی محبت و لوس کردن را با هم اشتباه بگیرند. این اصل بسیار مهم خود نیز نکات مخصوص به خود را دارد.
به گفته وی، علاوه بر این اصل، دانستن اصول مهم دیگری همچون روش های مناسب تشویق و محروم سازی، شیوه درست دستور دادن، تعیین قوانین و مقررات، ایجاد حس استقلال و اعتماد به نفس و... برای والدین ضروری است. دانستن این اصول نیازمند به یک فرد آگاه مثل روانشناس است تا والدین را در این زمینه هدایت کند.
این روانشناس اظهار داشت: اما همیشه هم والدین نیستند که کودک را تربیت می کنند. محیط اجتماعی، دوستان، اقوام، مهد و مدرسه هم در تربیت کودکان دخیل هستند. والدین آگاه در صورتی که اصول تربیتی داخل خانه را به درستی رعایت کنند، می توانند آسیب های اجتماعی را کاهش دهند. اما هیچ گاه نباید کودک را به خاطر عدم دریافت تربیت نادرست از قرار دادن در محیط اجتماعی دور کرد.
میرآخورلی خاطرنشان کرد: کودکان نیاز دارند که محیط های اجتماعی و مخاطرات آن را از نزدیک لمس کنند و قدرت انتخاب و تصمیم گیری داشته باشند. ضمن اینکه با ورود کودکانی با تربیت خانوادگی درست در جامعه به سلامت روانی جامعه نیز کمک خواهد شد.
به گفته وی، امروزه به خاطر دسترسی والدین به اطلاعات تربیتی از طرق مختلف آگاهی آنها بالا رفته و مسلما در تربیت صحیح آنها موثر است.
این روانشناس تربیتی متذکر شد: در گذشته اغلب تربیت به صورت والدین سالاری و اکنون فرزند سالاری است. هر یک از شیوه های تربیت اگرچه مزایایی دارد اما هیچ یک نمی تواند شیوه کاملی باشد بلکه شیوه فرزند پروری مقتدرانه بهترین شیوه تربیت برای کودکان است که در آن هم محبت، امنیت و اعتماد به نفس در کودک پرورش داده می شود هم احترام به والدین و رعایت قوانین آنها مد نظر است.
میرآخورلی در پایان اشاره کرد: هیچ نکته ای هم نباید از نظر دور باشد که سلامت روانی خود والدین از مهمترین مسائل در تضمین سلامت روانی کودکان است. پس برای داشتن فرزند با تربیت صحیح و سلامت روان قبل از هر چیز به سلامت روانی خودمان بیاندیشیم و در پی اصلاح آن باشیم.
بیتا نوروری-جام جم آنلاین
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد