رئیس گروه مدیریت بیماری‌های قابل‌انتقال از حیوان به انسان در گفت‌وگو با جام جم آنلاین تشریح کرد:

از کشتار قبل انقلابی سالک، هاری و تب مالت تا کنترل بعد از انقلاب

پیشرفت‌های شگفت‌انگیز صنایع غذایی بعد از انقلاب

یک از ویژگی‌های دوره 40 ساله انقلاب اسلامی تحریم‌های دشمنان است، دوران جنگ در ابتدای انقلاب، تصویب قانون داماتو به‌مجرد ورود به مرحله سازندگی و تحریم‌های مختلف ازجمله تحریم‌های مرتبط باانرژی اتمی در دوره‌های بعدی موجب می‌شود تا بتوانیم بگوییم عملاً بخش زیادی از دوران 40 ساله بعد از انقلاب را در شرایطی به سر بردیم که امکان استفاده از نوآوری‌‌هایی که در قالب علم در صنعت دنیا اتفاق می‌افتاد کمتر در اختیار کشور قرار داشت.
کد خبر: ۱۱۸۲۴۷۶
پیشرفت‌های شگفت‌انگیز صنایع غذایی بعد از انقلاب

جام‌جم آنلاین: حال اگر پیشرفت‌های دوران انقلاب را در کنار تحریم‌های اعمال‌شده نگاه کنیم، کار انجام‌شده برجسته‌تر خواهد بود، ما در شرایط سختی توانستیم بخشی از پیشرفت‌هایی که کل دنیا در حال انجام آن بود را به خدمت بگیریم.

در این میان به‌طور اخص صنعت غذایی جز صنایعی است که حتی در دوران جنگ هم شاهد شکوفایی آن هستیم و بیشترین شکوفایی صنایع کنسرو و علم نگهداری ماده غذایی در شرایط سخت دوران جنگ اتفاق افتاد؛ در دوران بعد از جنگ و سازندگی از تولیدات نیمه‌پیوسته در صنعت غذایی به تولیدات پیوسته و صنعتی گذر کردیم و در طی 20 سال اخیر به‌گونه‌ای جلو رفته‌ایم که شاهد ظهور برندهایی در داخل کشورمان هستیم که نه‌تنها در سطح ملی بلکه توانسته‌اند در بازارهای صادراتی هم فضایی را برای خود ایجاد کنند؛ اکنون در صنعت بسته‌بندی و فراوری مواد غذایی برندهایی راداریم که می‌توانیم بگوییم در سطح جهانی هم نسبت به آنها شناخت وجود دارد.

از سوی دیگر استفاده از فناوری و فنّاوری‌های روز در صنعت غذایی به‌رغم تحریم‌ها یکی دیگر از دستاوردها کشور است و ما تقریباً توانسته‌ایم آخرین فنّاوری‌هایی که در کشورهای اروپایی استفاده می‌شود را به خدمت بگیریم؛ همچنین ازآنجایی‌که تولیدات مواد غذایی با سلامت مردم در ارتباط است، استانداردهایی برای نظارت بر تولیدات مواد غذایی در نظر گرفته می‌شود که همگام با استانداردهای کشورهای صنعتی و پیشرفته است.

استفاده از توان داخلی و بومی‌سازی همگام با تغییرات دنیا بخشی از اتفاق بزرگی است که در 40 سال اخیر انجام‌شده و ما توانسته‌ایم از پیشرفت‌هایی که در دنیا انجام می‌شود بهره‌‌‌برداری کنیم؛ در شرایطی که قبل از انقلاب حدود 600 واحد صنعتی تولیدکننده مواد غذایی در کشور فعال بود اکنون حدود 13 هزار واحد صنعتی تولیدکننده مواد غذایی داریم که نشان دهند رشد بیش از 21 برابری نسبت به قبل از انقلاب است، همچنین در بخش صادرات مواد غذایی هم از عدد 200 میلیون دلار دهه 80 که آغاز امر صادرات مواد غذایی کشور بود به بالای 6 میلیارد دلار رسیده‌ایم.

در شرایطی که حداقل در 20 سال اخیر دنیا با شکوفایی فنّاوری روبرو است، ماهیت پیشرفت‌های علم در دنیا به شکل روزانه درآمده و ممکن است فنّاوری‌هایی که امروز از آن استفاده می‌شود سال آینده قدیمی به شمار آید پیشرفت‌های به‌روز کشور در طول 40 سال گذشته بسیار شگرف بوده است و در این شرایط هرچند در ساخت ماشین‌آلات و تجهیزات مرتبط با صنایع غذایی به نقطه اتکای 100 درصدی نرسیده‌ایم ولی قادر به بهره‌گیری از 60 تا 70 درصد مشابه فنّاوری روزی دنیا هستیم.

ابوالحسن خلیلی
عضو هیئت‌رئیسه کنفدراسیون صنعت ایران
رئیس انجمن دارندگان نشان استاندارد ایران

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها