در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین، هاله طالایی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: مسمومیت غذایی به درجات خفیف، مهلک و حتی کشنده تقسیم بندی میشود یا بیشتر مسمومیت های غذایی در فصل گرم سال بروز می کند، اما این مسئله به این معنی نیست که در فصل پاییز و زمستان افراد به مسمومیت غذایی مبتلا نمی شوند.
رییس مرکز تحقیقات مسمومیتهای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: مسمومیت غذایی به دلیل واکنش بدن در مقابل قارچ ویروس و انگل بروز می کند و این واکنش بدن باعث بروز علائم مختلفی مانند تهوع، استفراغ، اسهال و در برخی موارد تب، سردرد و دردهای شکمی می شود که همگی آنها بیشتر به دلیل بروز مسمومیت بر اثر مصرف موا غذایی آلوده به میکروب یا ویروس است.
وی ادامه داد: دوره بروز و شروع بیماری میتواند بین ۱ تا ۶ ساعت طول بکشد ، اما در برخی موارد مسمومیت ناشی از گوشت آلوده علائم آن تا ۴۸ ساعت آینده در افراد بروز پیدا کند.
طالایی تاکید کرد: بوتولیسم یکی از کشندهترین موارد مسمومیت در افراد است که استفراغ یکی از علائم بروز و شیوع آن است که بین چند دقیقه تا چند ساعت در افراد ایجاد میشود.
رییس مرکز تحقیقات مسمومیتهای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان کرد: یکی از انواع مسمومیتها زیاده روی در مصرف بستنی و پاستا است که دارای سس مایونز هستند و بیماری خودش را چند ساعت بعد از مصرف مواد آلوده نشان میدهد، برخی از علائم مسمومیتها در ابتدای مصرف خودش را نشان نمیدهد بلکه با گذشت زمان در افراد بروز پیدا میکند.
طالایی افزود: روزی صدها نفر به دلیل مسمومیت غذایی ممکن است به اورژانس بیمارستانها مراجعه کنند و در برخی از مناطق مانند آسیا، آمریکای لاتین و آفریقا مسمومیتها میتواند منجر به مرگ افراد مصرف کننده مواد آلوده شود؛ البته مسمومیت غذایی قابل پیشگیری است به سادگی میتوان از بروز و شیوع آن جلوگیری کرد.
رییس مرکز تحقیقات مسمومیتهای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه کرد: از زمانی که غذا، تهیه توزیع و نگهداری میشود امکان آلودگی به انواع ویروس یا میکروب وجود دارد.
مواد غذایی خام و پخته در هنگان تقسیم بندی کنار هم نباشند
وی ادامه داد: برای جلوگیری از مسمومیت غذایی بهتر است گوشت پخته با خام در کنار یکدیگر قرار گرفته نشود و حتی ظرف خورد کردن گوشت با سبزی جدا شود برای پیشگیری از مسمومیت میتوان قبل از مصرف غذا دستها را با آب و صابون به میزان کافی شست و شو دهیم تا میکروب وارد دهانمان نشود، زمان گرم کردن غذا و مصرف آن نباید فاصله زیادی به طول انجامد و برای پیشگیری از مسمومیت غذایی طرز نگهداری مواد غذایی از اهمیت بالایی برخوردار است.
طالایی اضافه کرد: بوتولیسم عامل کشنده ای بوده و ممکن است بر اثر مصرف سوسیس، کالباس، کنسرو ذرت و لوبیا سبز در افراد ایجاد شود و علائم آن تهوع، استفراغ و «تو دماغی» صحبت کردن است و حتی میتواند باعث تاری بینایی و مشکلات عصبی در افراد مصرف کننده شود.
رییس مرکز تحقیقات مسمومیتهای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: دوبینی و افتادگی پلک چشم از جمله علائم بروز بوتولیسم و مسمومیت غذایی است که ممکن است اندامهای بدن دچار فلجی و تنفس فرد با مشکل روبه رو شود.
وی اضافه کرد: فرد مسموم باید سریعا به بیمارستان انتقال داده شود و تمام مواد غذایی که مصرف کرده است و حتی مدفوع فرد مورد آزمایش قرار بگیرد و برای جلوگیری از مسمومیت با قارچ باید از خرید قارچهای فلهای جلوگیری شود و بهتر است قارچ را به صورت بسته بندی و بهداشتی خریداری کرد.
طالایی یادآوری کرد: به طور کلی شدیدترین مسمومیت، مسمومیت دارویی است که بر اثر دوز بالای مصرف در افراد ایجاد میشود و مسمومیت غذایی علی رغم ارتقا بهداشت در تمام دنیا افزایش پیدا کرده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر