چه بسا دانش آموزان مستعد بی شماری که تنها به دلیل ناتوانی در عبور از سد محکم کنکور از ادامه تحصیل دور شده و در سال های بعد نیز هیچگاه فرصت آن را نیافتند.
خوشبختانه در طی سال های اخیر و با افزایش تعداد واحد های دانشگاهی از جمله دانشگاه های سراسری ، آزاد و علمی کاربردی و همچنین بالا رفتن ظرفیت های ارائه شده هر رشته محل قبولی در کنکور راحت تر شده است اما علاوه بر این بر اساس تصمیم گیری و مصوبات شورای سنجش و پذیرش در راستای ایجاد تسهیلات ورود به دانشگاه ، تصمیم بر پذیرش بدون آزمون در تمامی دانشگاه ها گرفته شد.
هم اکنون بیش از 85 % از رشته های ارائه شده در دانشگاه های دولتی ، پردیس خودگردان ، غیر انتفاعی ، پیام نور ، آزاد و علمی کاربردی کشور بصورت بدون آزمون دانشجو می پذیرند . پذیرش بدون آزمون در این دانشگاه ها صرفا بر اساس سوابق تحصیلی داوطلبان بوده و معدل مقطع پیشین داوطلب ملاک پذیرش وی خواهد بود .
رشته های بدون آزمون در تمامی مقطع کاردانی پیوسته ( فنی حرفه ای ) ، کاردانی ناپیوسته ، کارشناسی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته ( کاردانی به کارشناسی ) ارائه می شود . داوطلبان واجد شرایط پذیرش در هر مقطع می توانند در زمان های مقرر برای نام نویسی در این دانشگاه ها اقدام کنند .
در ادامه پذیرش بدون آزمون هر یک از دانشگاه های ذکر شده را به تفکیک ارائه داده ایم .
ثبت نام بدون کنکور دانشگاه های سراسری :
دانشگاه های سراسری شامل دانشگاه های دولتی ، پردیس خودگردان ، غیر انتفاعی ، پیام نور و مجازی هستند که هر سال 2 بار برای ورودی مهر و وروی بهمن ماه در بخش عمده ای از رشته محل هایشان بصورت بدون آزمون و صرفا براساس سوابق تحصیلی دانشجو می پذیرند . لازم به ذکر است دانشگاه ها حدنصابی برای معدل تعریف نمی کنند اما طبیعتا هر چه معدل داوطلب بالاتر باشد شانس پذیرش بیشتر است . لازم به ذکر است ثبت نام و انتخاب رشته بدون آزمون دانشگاه های سراسری از انتخاب رشته های با آزمون کنکور سراسری بصورت مجزا برگزار می گردد .
برای اطلاع از جزئیات زمان ، نحوه و شرایط پذیرش بدون آزمون می توانید مقاله زیر را مطالعه کنید .
حتما بخوانید : ثبت نام بدون کنکور دانشگاه های سراسری
ثبت نام بدون کنکور دانشگاه های آزاد :
علاوه بر دانشگاه های سراسری ، دانشگاه های آزاد نیز سالیانه 2 بار برای ورودی نیمسال اول و نیمسال دوم در مقاطع کاردانی و کارشناسی پیوسته و ناپیوسته بصورت بدون آزمون ( صرفا بر اساس سوابق تحصیلی ) دانشجو می پذیرند .
تنوع رشته های ارائه شده در ثبت نام بدون کنکور دانشگاه آزاد ، دسترسی آسان به واحد های این دانشگاه حتی در کوچک ترین شهرهای کشور و همچنین حسن سابقه این دانشگاه باعث شده در سال های گذشته استقبال از ثبت نام بدون کنکور این دانشگاه بیشتر از دانشگاه های دیگر باشد .
ملاک قبولی در انتخاب رشته بدون کنکور دانشگاه آزاد صرفا معدل مقطع قبلی داوطلب است بنابراین برای تغییر رشته هیچ مشکلی متوجه شما نخواهد شد ؛ داوطلبان متقاضی هر رشته محل از نظر معدل آخرین مدرک تحصیلی با یکدیگر مقایسه شده و نفرات برتر با توجه به ظرفیت موجود پذیرفته نهایی خواهند شد . ناگفته نماند به دلیل ظرفیت بالای دانشگاه آزاد احتمال قبولی حتی برای معدل های خیلی پایین نیز بسیار زیاد است .
برای اطلاع از جزئیات زمان ، نحوه ، مدارک و شرایط پذیرش بدون آزمون دانشگاه های آزاد توصیه می کنیم مقاله زیر را مطالعه کنید .
حتما بخوانید : ثبت نام بدون کنکور دانشگاه آزاد
ثبت نام بدون کنکور دانشگاه های علمی کاربردی :
دانشگاه های علمی کاربردی نیز یکی دیگر از دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم هستند که در تمامی رشته محل های خود در مقاطع کاردانی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته ( کاردانی به کارشناسی ) و سالیانه 2 بار برای ورودی مهر و بهمن به صورت بدون آزمون (صرفا بر اساس سوابق تحصیلی ) دانشجو می پذیرند .
تنوع رشته های ارائه شده در دانشگاه علمی کاربردی ، تعداد واحد های نسبتا زیاد در هر استان و شهریه مناسب از جمله دلایلی است که داوطلبان را به سوی این دانشگاه سوق می دهد . ناگفته نمایند به دلیل شرایط مناسبی که این دانشگاه برای تحصیل همزمان شاغلین ایجاد کرده دانشگاه علمی کاربردی در سال های گذشته همواره جزو انتخاب شاغلین بوده است .
برای اطلاع از جزئیات زمان ، نحوه و شرایط پذیرش دانشگاه های علمی کاربردی می توانید مقاله زیر را مطالعه کنید .
حتما بخوانید : ثبت نام بدون کنکور دانشگاه علمی کاربردی
در انتها خاطر نشان می شود تمامی دانشگاه های مذکور مورد تایید وزارت علوم بوده و مدارک صادره از این دانشگاه ها کاملا معتبر می باشد . هم چنین به هیچ عنوان عبارت «بدون آزمون» در مدارک داوطلبان قید نشده و کیفیت آموزشی دانشجویان بدون کنکور و با کنکور با هم تفاوتی ندارند .
علاوه بر دقت در انتخاب رشته و بررسی اعتبار دانشگاه ها به داوطلبان توصیه می شود با توجه به شهریه پرداز بودن اکثر دوره ها ( به جز داوره روزانه ) شهریه دانشگاه های مورد نظر را بررسی کرده و گزینه متناسب با شرایط خود را انتخاب کنند .
در انتها لازم به ذکر است رشته های پزشکی و پیراپزشکی در هیچ یک از دانشگاه های کشور به صورت بدون آزمون ارائه نشده و تنها راه ورود به این رشته ها شرکت در کنکور سراسری است .
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد