روش‌ های تمیز کردن دیوار گچی از لکه‌

اگر دیوار منزل شما هم پر از لک و تیرگی شده است، اما با روش های تمیز کردن دیوار گچی از لکه های مختلف آشنایی ندارید، پس در جای درستی قرار گرفته‌اید. چرا که در این مقاله قصد داریم روش پاک کردن انواع لکه مثل خودکار و ماژیک از دیوار گچی را به شما آموزش دهیم.
کد خبر: ۱۲۷۷۱۰۴

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از استادکار، بسیاری از افراد از نظافت دیوار و بیشتر پخش کردن لکه‌هایش واهمه دارند. آن‌ها به همین دلیل از تمیز کردن دیوار گچی خودداری کرده و به جایش روزشماری می‌کنند تا زمان رنگ‌آمیزی مجدد دیوارها برسد و به این طریق از کثیفی دیوارها خلاص شوند. اما ما به شما اطمینان می‌دهیم که نیازی نیست دیوارهای کثیف منزل خود را بیش از این تحمل کنید.

در این مطلب روش های تمیز کردن دیوار گچی را به طور کامل با هم می‌خوانیم. این روش‌ها مخصوص نظافت دیوار گچی هستند و کثیفی دیوار را گسترش نمی‌دهند. همچنین برای پیدا کردن روش پاک کردن ماژیک از روی دیوار گچی، پاک کردن خودکار از دیوار گچی و تمیز کردن مداد شمعی از دیوار گچی.

چطور لکه‌ها و کثیفی دیوار گچی را تمیز کنیم؟

گچ یک ماده ساختمانی رایج و همه کاره است که در ساخت بیشتر دیوارها استفاده می‌شود. روش‌های تمیز کردن دیوار گچی از لکه های مختلف، تفاوت چندانی با تمیزکاری سایر جنس‌های دیوار ندارد. نگرانی اصلی شما هنگام تمیز کردن دیوار گچی باید محافظت از رنگ آن باشد، مگر اینکه هدف اصلی‌تان از بین بردن رنگ (مثلا قبل از رنگ آمیزی جدید) باشد. در صورت از بین رفتن رنگ، باید به خاطر بافت متخلخل دیوارهای گچی نسبت به بعضی از سطوح دیگر با آن‌ها ملایم‌تر رفتار کنید.

روش‌های تمیز کردن دیوار گچی از لکه‌های مختلف به صورت کلی، شامل مراحل زیر است:

روش‌های تمیز کردن دیوار گچی از لکه‌های مختلف به علت بافت گچ، معمولا با احتیاط به کار گرفته می‌شوند.

تمیزکاری اولیه دیوار گچی

  • از برس‌های کوچک و جانبی جاروبرقی خود استفاده کنید. برس گرد و غبار را به جاروبرقی خود وصل کنید و جارو را به آرامی‌ روی دیوار بکشید. این روش ملایم‌ترین روش برای تمیز کردن دیوار گچی است و بهتر است همیشه اولین قدم نظافت شما باشد. اگر متوجه شدید که دیوارها پس از استفاده از جاروبرقی به اندازه کافی تمیز شده‌اند، تمیزکاری دیوار گچی را در همین مرحله متوقف کنید.
  • دقت کنید که جاروبرقی را روی دیوار فشار ندهید. آن را به آرامی‌ با فاصله خیلی نزدیک روی دیوار گرفته و اجازه دهید قدرت مکش جارو، گرد و خاک را جمع کند. فشار دادن جارو و کشیدن مستقیم آن روی دیوار ممکن است روی سطح دیوار گچی خط و خش و یا کثیفی دوباره ایجاد کند.
  • بخشی از دیوار را انتخاب کنید. از بالا شروع کنید و جارو را از یک طرف به سمت دیگر حرکت دهید و سپس به سمت پایین و تا زمین بکشید. وقتی به زمین رسیدید، به سراغ قسمت بعدی دیوار بروید. اگر دستتان به بالاترین نقطه دیوار یعنی سقف نمی‌رسد، از نردبان استفاده کنید. همچنین به خاطر داشته باشید که جاروبرقی را قبل از شروع این فرآیند خالی کنید.
 
 

بخش دوم تمیز کردن دیوار گچی

  • درون یک سطل را با آب گرم پر کنید. در حین تمیز کردن، آن را نزدیک خود نگه دارید تا نیازی نباشد دائم به سراغ سینک بروید. در حین تمیز کردن دیوار، به طور مرتب آب کثیف را از اسفنج یا ابرتان تخلیه کرده و دوباره آن را در سطل آب تمیز مرطوب کنید.
  • می‌توانید بسته به میزان کثیفی دیوار، مقداری ماده شوینده به آب اضافه کنید. البته فقط مقدار کمی‌ مواد شوینده، یعنی تنها به اندازه ایجاد مقداری کف، کافی است. البته در نظر داشته باشید که این کار ممکن است به رنگ دیوار آسیب بزند. بنابراین ابتدا بدون مواد شوینده شروع کنید. اگر آب گرم خالی برای تمیز کردن دیوار گچی کافی نبود، مقداری ماده شوینده را اضافه کنید. برای این کار ابتدا از ملایم‌ترین و غیرساینده‌ترین پاک کننده‌های در دسترس استفاده کرده و سپس در صورت لزوم از مواد قوی‌تری استفاده کنید.
  • یک اسفنج یا ابر را درون آب مرطوب کنید. اسفنج یا ابر بهترین وسیله برای تمیز کردن دیوار هستند. اسفنج را در آب فرو برده و سپس آن را فشار دهید تا آب اضافی آن گرفته شود. اگر اسفنج یا ابر در دسترس‌تان ندارید، می‌توانید از یک حوله نرم استفاده کنید.
  • برای جلوگیری از ریزش آب روی زمین، چیزی مثل حوله یا روزنامه را روی زمین قرار دهید تا رطوبت اضافی کار را بگیرد.
  • مانند مرحله تمیز کردن دیوار با جاروبرقی، دیوار را بخش بندی کرده و یک بخش مستطیلی دیوار را برای تمیز کردن با اسفنج انتخاب کنید. از سقف به سمت چپ و راست حرکت کنید و به سمت پایین بیایید. حرکت را تا رسیدن به زمین ادامه دهید. برای دسترسی به سقف در صورت لزوم از نردبان استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که برای تمیز نگه داشتن دستان خود در طول این فرآیند، از دستکش استفاده کنید.
  • پس از تمیز کردن یک بخش از دیوار، حوله خشک را بردارید. با حرکاتی مشابه مرحله قبل، این بار با یک حوله خشک، دیوار را خشک کنید. دقت کنید که از حوله‌ای نرم استفاده کنید تا به رنگ دیوار آسیب نرسد.

 

اولین بخش روش‌های تمیز کردن دیوار گچی از لکه های مختلف، استفاده از جاروبرقی برای گرفتن خاک روی دیوار است.

روش تمیز کردن دیوار گچی از لکه‌های سرسخت

  • یک ماده شوینده ملایم را در یک سطل آب مخلوط کنید تا به آرامی ‌شروع به کف کردن کند. اگر به دنبال محلول تمیزکننده خانگی قوی هستید، می‌توانید ۱ فنجان آمونیاک، نصف فنجان سرکه و یک چهارم فنجان جوش شیرین را در یک گالن آب مخلوط کنید.
  • این محلول را امتحان کنید. قبل از اینکه قسمت‌های بزرگی از دیوار را با این محلول بشویید، آن را روی قسمت بسیار کوچکی از دیوار که زیاد در معرض دید نیست، امتحان و بررسی کنید. محلول را روی دیوار بمالید و سپس خشکش کنید. اگر هیچ علامتی روی دیوار نماند یا رنگ دیوار تغییر نکرد، می‌توانید از این محلول برای تمیز کردن قسمت‌های دیگر دیوار هم استفاده کنید. رنگ‌های روشن معمولا بیشترین مقاومت را در برابر مواد پاک کننده قوی دارند. اما رنگ‌های براق و لاتکسِ پوستی تخم مرغی، نسبت به شستشو حساس هستند.
  • یک اسفنج نرم را در آب فرو برده و سپس آن را فشار دهید تا آب اضافی آن گرفته شود. در صورت لزوم از یک حوله نرم هم می‌توانید استفاده کنید.
  • اسفنج را با حرکت دایره وار به آرامی ‌روی لکه بمالید. این محلول را برای تمیز کردن قسمت‌های لک نشده دیوار استفاده نکنید. این کار معمولا برای تمیز کردن بیشتر لکه‌های نوشیدنی‌ها مانند قهوه یا چایی کافی است.
  • اگر فکر می‌کنید کل دیوار شما نیاز به تمیزکاری عمیق و کامل دارد، می‌توانید از محلول برای تمام دیوار استفاده کنید. البته معمولا یک نظافت سبک بدون محلول‌های سنگین برای قسمت‌های بدون لکه سرسخت کافی است. خطر آسیب رسیدن به رنگ دیوار از مزایای استفاده از محلول تمیز کننده روی کل دیوار بیشتر است.
  • اگر محلول به اندازه کافی برای تمیز کردن لکه قوی نبود، سعی کنید از محلولی قوی‌تر استفاده کنید، مثلا خمیر جوش شیرین یا پاک کننده‌های تجاری را در نظر بگیرید. یک بار دیگر، قبل از استفاده، این مواد را روی قسمتی کوچک و دور از دید روی دیوار بررسی کنید.
  • برای درست کردن خمیر جوش شیرین، یک فنجان جوش شیرین را با چند قاشق غذاخوری آب مخلوط کرده تا بافتی مثل خمیر دندان پیدا کند. سپس آن را روی اسفنج بمالید.
  • برای خشک کردن دیوار و تمیز کردن محلول از روی دیوار از یک پارچه نرم یا اسفنج خشک استفاده کنید. با حرکت دایره‌ای ملایم روی دیوار را بکشید تا دیوار برق بیفتد.
 
 
روش های تمیز کردن دیوار گچی از لکه‌‌های مختلف سرسخت، معمولا شامل آب، ماده شوینده و جوش شیرین می‌شوند.

روش‌های تمیز کردن دیوار گچی از لکه های مختلف رنگ و جوهر

تمیز کردن جوهر، رنگ و یا مداد شمعی از روی دیوارهای رنگ شده کار نسبتا سختی است. ممکن است با استفاده از مواد شوینده ملایم نتوانید لکه‌ها را از روی دیوار پاک کنید، اما در مورد استفاده از مواد شوینده قوی‌تر هم باید کمی تردید به خرج دهید، زیرا ممکن است رنگ دیوارهای شما را تغییر دهند. اگر در چنین شرایطی هستید، بهترین کار این است که تمیز کردن دیوار گچی را با چند مدل ماده شوینده ملایم شروع کنید و سپس به سمت گزینه‌های قوی‌تر بروید. همچنین تکنیک‌هایی وجود دارد که می‌توانید در حین تمیز کردن دیوار گچی برای محافظت از رنگ دیوار خود به کار ببرید. در هر صورت اگر کودک شما تصمیم گرفته است هنرها و خلاقیت خود را با خودکار، ماژیک یا مداد شمعی روی دیوار خانه پیاده کند، اصلا نگران نباشید. ما روش پاک کردن ماژیک از روی دیوار گچی، روش پاک کردن خودکار از دیوار گچی و البته روش تمیز کردن مداد شمعی روی دیوار گچی را به شما یاد می‌دهیم. البته روش پاک کردن ماژیک از روی دیوار گچی بستگی به نوع ماژیک هم دارد، بعضی از ماژیک‌ها دائمی ‌هستند و پاک کردن‌شان کار نسبتا سختی است، در حالی که برخی دیگر به راحتی از روی دیوار پاک می‌شوند.

روش‌های تمیز کردن دیوار گچی از لکه مداد شمعی

  • اگر تکه بزرگی مداد شمعی اضافی روی دیوار مانده، قبل از رسیدن به لکه زیرین ابتدا باید آن را جدا کنید. از یک چاقو (چاقو خیلی تیز نباشد) برای خراشیدن و بلند کردن لایه مداد شمعی استفاده کنید. مراقب باشید طی این کار دیوار خراشیده نشود.
  • باقیمانده مداد شمعی را از روی دیوار با ابر جادویی مرطوب و در حرکات دایره‌ای پاک کنید.
  • برای تمیز کردن آخرین قسمت‌های لکه، یک اسفنج را در آب داغ مرطوب کنید. برای خارج کردن آب اضافی از اسفنج، آن را فشار دهید. سپس روی لکه را با حرکت دایره‌ای بکشید.
  • دیوار را به وسیله یک حوله نرم یا یک اسفنج خشک کنید.
برای پاک کردن مداد شمعی از روی دیوار گچی از آب داغ استفاده کنید.

روش پاک کردن خودکار از دیوار گچی

  • برای پاک کردن خودکار از دیوار گچی، ابتدا رد خودکار را با یک اسفنج مرطوب یا دستمال لطیف تمیز کنید. این کار معمولا برای تمیز کردن لکه‌های خودکار قابل شست و شو کافی است. اسفنج یا دستمال را به آرامی ‌با حرکات دایره‌ای روی لکه بکشید.
  • اگر دستمال مرطوب لکه را تمیز نکرد، روی آن کمی ‌اسپری مو یا تافت بزنید. سپس روی لکه را با دستمال کاغذی یا پارچه نرم بکشید. این کار را آنقدر تکرار کنید تا لکه کاملا تمیز شود.
  • اگر هیچ کدام از روش‌های تمیز کردن دیوار گچی از لکه‌های مختلف که در مراحل قبل ذکر شد، موثر نیست، از خمیردندان استفاده کنید. لکه را با یک لایه خمیر دندان بپوشانید و بگذارید ده دقیقه بماند. بعد از ده دقیقه سطح را با یک پارچه نرم تمیز کنید.
برای پاک کردن خودکار از دیوار گچی می‌توانید علاوه بر آب، از اسپری مو یا خمیر دندان هم استفاده کنید.

روش پاک کردن ماژیک از روی دیوار گچی

  • برای پاک کردن ماژیک از روی دیوار گچی یک پنبه را با مقداری الکل ایزوپروپیل (یا ماده‌ای که این الکل را در خود دارد؛ مثل اسپری مو) مرطوب کنید و به آرامی‌ روی دیوار بزنید. اگر دیوار شما رنگی است، این کار را ابتدا روی قسمت کوچکی از دیوار که در محل دید نیست، امتحان کنید.
  • برای اثربخشی بیشتر، می‌توانید مقداری نمک هم روی پنبه بزنید.
  • دقت کنید که برای پاک کردن رد ماژیک از روی دیوار گچی از آب استفاده نکنید، زیرا ممکن است که لکه را پخش‌ کند.
  • اگر روش پاک کردن ماژیک از روی دیوار گچی با الکل جواب نداد، مقداری خمیر دندان را روی لکه بمالید و سپس آن را با یک دستمال مرطوب پاک کنید.
  • در تمام این مراحل سعی کنید پنبه الکلی یا گوش پاک کن خمیر دندانی را، با فشار روی لکه نکشید، زیرا ممکن است باعث پخش‌ شدن آن شود. بهتر است در عوض، با زدن ضربات آرام روی لکه، سعی کنید آن را پاک کنید.

 

برای پاک کردن ماژیک از روی دیوار گچی از الکل یا خمیر دندان استفاده کنید، اما روی آن مقدار زیادی آب نریزید.

روش پاک کردن دیوار گچی دارای رنگ روغنی

  • برای تمیز کردن دیوار گچی دارای رنگ روغنی، یک سطل آب گرم، نصف فنجان بوراکس، نصف قاشق مرباخوری مایع ظرفشویی و یک قاشق غذاخوری آمونیاک را مخلوط کنید.
  • سطح دیوار را به آرامی با اسفنج مرطوب شده در این محلول پاک کنید.
  • در انتها دیوار را با یک حوله سفید و تمیز، خشک کنید.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها