در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بسیاری از ما به خاطر بویی که ماهی در آشپزخانه راه میاندازد، از طبخ آن طفره می رویم، ولی از بین بردن بوی ماهی کار زیاد سختی نیست. در ادامه روش هایی را برای طبخ بهتر ماهی و کم کردن بوی زهم آن پیشنهاد می کنیم.
شیر هم باعث مخلوط شدن راحت تر مواد تشکیل دهنده مایه ای می شود که پوشاننده فیله های ماهی هستند و هم از ترش کردن معده بعد از خوردن این فیله ها جلوگیری خواهد کرد.
خیلی از بانوان خانهدار از طبخ ماهی به خاطر بویی که در آشپزخانه راه میاندازد، طفره میروند، ولی باید گفت از بین بردن بوی ماهی کار زیاد سختی نیست.
نکات مهم در طبخ ماهی
ماهی از مواد غذایی ارزشمندی است که به والدین توصیه میشود فرزندانشان را از همان سنین کم (البته بعد از 2 سالگی) به خوردنش عادت دهند.
البته در بسیاری از موارد با مقاومت کودک مواجه خواهند شد اما یکی از راهحلها، تهیه سوخاری فیلههای بدون استخوان ماهی است زیرا یکی از دلایلی که بچهها از خوردن ماهی طفره میروند ترس از تیغهایی است که احتمال دارد در گلوی آنها گیر کند.
در شستشوی ماهی از آب سرد و روان استفاده کنید.
برای خروج ماهی از حالت انجماد هیچوقت از آب گرم استفاده نکنید. (بهترین روش قراردادن ماهی منجمد در هوای آزاد ویا در مسیر جریان آب سرد می باشد)
یادتان باشد که هر ماهیای را برای سوخاری کردن به کار نبرید. ماهیها تنوع بسیاری دارند برخی برای تنوری کردن، برخی برای کبابی کردن، برخی حتی برای تهیه خورش و بعضی دیگر برای سوخاری کردن مناسب هستند، بنابراین فیله ماهیهایی مانند حلوای سیاه، ماهی شیر و هامور را که برای این منظور بسیار مناسب هستند، انتخاب کنید.
در فلس گیری ماهیان از وسیله ای بنام فلس پاک کن (همانند برس با میله های زبر ومحکم) استفاده کنید.
جهت جلوگیری از پراکنده شدن فلس ماهی در محوطه آشپزخانه ماهی را مجاور قابلمه ای پراز آب قرار دهید واقدام به پاک کردن فلسها نمایید.
در بریدن باله ها وشکم ماهی بهتر است از قیچی مخصوص استفاده کنید.
برای جدا کردن تیغهای درشت ماهی , پس از تخلیه امعاء واحشاء وبازکردن ماهی از پشت، غشاء چسبیده به استخوانها را به کمک چاقو آزاد نموده وبا کشیدن ستون مهره ها کلیه استخوانهای متصل به ستون مهره را میتوان جدا نمود.
برای جدا کردن تیغهای ریز ماهی , پس از آب پزکردن آن با کمک چنگال می توان این تیغها را جدا نمود وبا گوشت خالص وپخته شده ماهی اقدام به تهیه خوراکهای خوشمزه از قبیل (کتلت, شامی, کوکو, کوفته, کباب کوبیده, استانبولی پلو و…) کرد.
سعی کنید ماهی را در روغن کاملاً داغ وفراوان سرخ کنید.اینکار باعث عدم چسبیدن ماهی به ظرف وبهتر پخته شدن همه قسمتها می شود.
جهت جلوگیری از چسبیده شدن ماهی به ماهیتابه قطعات ماهی را در مخلوطی از تخم مرغ هم زده ،آرد ،نمک وادویه غلطانده ،اقدام به طبخ نمایید.
هیچوقت قطعات ماهی را ابتدا از طرف پوست سرخ نکنید. اینکار باعث جمع شدن تکه های گوشت ماهی می شود،اول طرف گوشتی ماهی را سرخ کنید بعد طرف دیگر را.
اگر ماهی را درسته می پزید جهت نفوذ حرارت وروغن به داخل بدن ماهی پیشنهاد می شود چند برش عرضی در دو طرف بدن ماهی ایجاد نمایید.
جهت پوست گیری ماهی ۲ شکاف عرضی نزدیک برانشی ها روی بدن ماهی ،۲شکاف طولی به فاصله حدود یک سانتی متر در طرفین باله های پشتی و۲ شکاف طولی در طرفین باله های شکمی ماهی ایجاد نمایید، آنگاه به کمک انگشت خود در قسمت برش عرضی پوست ماهی را طوری آزاد کنید که بتوانید پوست ماهی را از سر به طرف دم بکشیداینکار را برای طرف دیگر نیز تکرار کنید.
اصولاً ماهی سرخشده احساس چربتری را در دهان ایجاد میکند و باعث دلزدگی بچهها میشود. برای جلوگیری از ایجاد این احساس حتماً فیلههای سرخشده را روی دستمال کاغذی نسبتاً ضخیمی قرار دهید تا روغنهای اضافی آن گرفته شوند و سطح خشک و تردی به دست آید.
در انتخاب آرد سوخاری سختگیر باشید و هرگز از آردهای سوخاری خارجی استفاده نکنید زیرا یا تاریخ مصرفشان گذشته یا این که از ابتدا برای تولیدشان از آردهای کهنه استفاده شده است.
به جای مصرف این آردها، خمیر داخل نانهای حجیم بیات شده را بیرون بیاورید و خشک و پودر کنید. این آرد رابعد از الک کردن با ادویه طعمدار کنید و برای سوخاری کردن ماهی این پودر سوخاری خانگی را به کار ببرید.
کنار ماهی حتماً سیبزمینی سرخشده یا نخودفرنگی قرار دهید زیرا بر اثر جویدن این دو ماده غذایی در دهان، خمیری به وجود میآید که به تیغهای کوچکی که احتمالاً با خوردن فیله ماهی به دهان وارد میشوند، میچسبند و مانع از این میشوند که تیغها راه گلو را خراش دهند یا باعث بروز درد و ناراحتی هنگام خوردن و بلعیدن این غذا شوند.
هرگز در کنار ماهی گوجهفرنگی خام و حلقه شده قرار ندهید زیرا تجربه نشان داده است این سبزی بر طعم ماهی غالب است و مانع درک طعم واقعی آن میشود. به همین دلیل هر سبزیای هرچند مغذی باشد، در کنار ماهی قرار ندهید زیرا ممکن است طعمی خوشایند را با این منبع پروتئینی ایجاد نکند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد