سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: در روزهای اخیر سفرای سوریه و ژاپن هم در پایان ماموریتشان در تهران با ظریف دیدار کردند.
وی ادامه داد: همچنین وزیر امور خارجه دومین رایزنی تلفنی خود را با لاوروف درباره قرهباغ انجام داد ایشان همچنین با وزیر امور خارجه انگلیس هم رایزنی کردند.
رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت امور خارجه با بیان اینکه هفته بعد یعنی ساعت ۳:۳۰ صبح ۲۷ مهر ماه محدودیتهای تسلیحاتی مندرج در قطعنامه ۲۲۳۱ ملغی میشود، تصریح کرد: پنج سال بعد از تصویب برجام این اتفاق میافتد و هفته بعد، پنجمین سالگرد تصویب برجام است. در ۲۷ مهر، هم مجوزخواهی صادرات و واردات تسلیحاتی ملغی شده و هم محدودیت سفر ۲۳ شخصیت حقوقی هم رفع میشود.
وی یادآورشد: مهمترین بعد تاریخ ۲۷ مهرماه ساعت ۳:۳۰ دقیقه بامداد به وقت تهران، باور شکست تاریخی ایالات متحده است که به رغم تمام گردنکشی ها و حیله گریها و اقدامات فراقانونی نتوانست در دنیای متنوع شده کار خود را جلو ببرد و جمهوری اسلامی ایران بار دیگر نشان داد که آمریکا آنقدرها هم که اعلام میکند قدر قدرت نیست
سفر ظریف به چین برای برطرف کردن برخی موانع مراودات بود
خطیبزاده در مورد سفر وزیر امور خارجه به چین گفت: این سفر دارای ابعاد مختلف است. موانع مشخصی در برخی مراودات عادی پیش آمده بود که سفر ظریف به صورت مشخص برای برطرف کردن این موانع بود. گفتوگوهای مثمرثمری در این زمینه و در مسیر ارتقای روابط دوجانبه در ابعاد تجاری و اقتصادی انجام شد.
وی با بیان اینکه ایران و چین نگاه یکسانی به غیرقانونی بودن تحریمهای یکجانبه و فراسرزمینی آمریکا دارند، افزود: سفر وزیر امور خارجه به چین ابعاد منطقهای و فرامنطقهای هم داشت. چین هم همانند روسیه طرحی درباره خلیج فارس ارائه کرده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: جمهوری اسلامی ایران از هر طرحی که واقعیتهای منطقه را شناخته و به دنبال برقراری گفتوگوهای درون منطقهای باشد و شامل سازوکارهای فراگیر شود، چه طرح چین باشد و چه طرح روسیه استقبال میکند. ولی فکر میکنیم طرح ایران جامعتر بوده و ساختاردارترین طرح ارائه شده، طرح صلح هرمز است و امیدواریم کشورهای دیگر هم به دنبال گفتوگو باشند.
آمریکا می خواهد پلیس، قاضی، دادستان و مجری احکام باشد
خطیبزاده در ادامه تحریمهای فراسرزمینی آمریکا را مقوله ای جدا از محدودیتهای تسلیحاتی عنوان کرد و گفت: آمریکا تلاش کرد که جلوی رفع این محدودیتها را بگیرد اما نتوانست. از سوی دیگر غذا، دارو و تجارت تحریم نیست اما دولت آمریکا میخواهد پلیس، قاضی و دادستان و مجری احکام دنیا باشد اما ایران پاسخ یکسانی داده است.
وی اضافه کرد: اما طرف سومی هم وجود دارد که از تحریمها وحشت دارد. این تحریمها، ارعاب علیه شرکتها کار را تشدید میکند اما مسئولیت حاکمیت را کم نمیکند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه حاکمیت ایران پاسخگو است، یادآور شد: مسئولان و طرفها به مسئولیتهای خود واقف هستند که آن، تامین نیازهای مردم است. علیرغم همه فشارها دولت با جدیت کارها را انجام میدهد اما قصد ما اعلام نمایشی و تبلیغاتی نیست چراکه فکر میکنیم در جنگ جدی اقتصادی با آمریکا و اذنابش هستیم.
اگر درخواستی شود آماده کمک به پرسپولیس هستیم
خطیبزاده درباره رایزنیهای وزیر امور خارجه در چین درباره سند راهبردی تهران و پکن عنوان کرد: سند مشارکت راهبردی ایران و چین، یک نقشه راه میان دو کشور است که در این سفر در مورد ابعاد مختلف آن رایزنی شد. اجماع جدی در داخل ایران و چین وجود دارد که این اجماع، بسیار ارزشمند است تا روابط دو کشور به سطح مشارکت راهبردی ارتقا یابد.
وی درباره آمادگی وزارت خارجه برای کمک به پرداخت طلب برانکو سرمربی پیشین تیم پرسپولیس هم گفت: وزارت امور خارجه نه فقط در مورد فوتبال و باشگاهها، بلکه آماده کمک کردن به همه بخشها در ایام تحریم است. اما اگر درخواست مستقیمی از ما شود، آماده کمک هستیم. در این زمینه بخشی در وزارت امور خارجه وجود دارد.
این دیپلمات کشورمان خاطرنشان کرد: پرسپولیس و استقلال و سایر باشگاهها برای ما مهم هستند و آماده نهایت همکاری هستیم.
ایران کشوری مسئولیت پذیر است
سخنگوی دستگاه دیپلماسی اظهار داشت: ایران دولت مسئولی است که از تمامی ظرفیتهای خود استفاده کرده و میکند تا صلح و امنیت در فضای بینالمللی تامین کند. اتفاق هفته بعد هم چیزی فراتر از آن نیست بلکه محدودیتهای ناروا برداشته میشود. ایران در مورد مسائل منطقهای و بینالمللی در چارچوب دولت مسئولیتپذیر عمل میکند.
به گفته خطیبزاده، تحریمهای اخیر آمریکا به شکلی است که هر چیزی اسم بانک داشته است را تحریم کردهاند و احتمالا پاور بانک هم بعدا تحریم میشود. اینها خسارت جدی برای سیستم پولی و مالی ما داشته است. دولت آمریکا مسئول جدی جبران این خسارتها است که به لیست خسارتهایی که آمریکا باید بدهد، اضافه میشود.
وی با اشاره به اقدامات ایران برای مقابله با تحریمهای آمریکا اظهار داشت: برای جلوگیری از این شوکها، ماهها است که تلاش میکنیم اما این تحریمها زیر و زبر نمیکند. این اقدامات یک کارزار ضد اطلاعاتی و تبلیغاتی است و به نظر میرسد از اقداماتی که داشتهاند جواب نگرفته و به جنون رسیدهاند.
تاخیر انگلیس در پرداخت طلب ایران قابل پذیرش نیست
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت امور خارجه در مورد رایزنی تلفنی ظریف با همتای انگلیسی و ارتباط آن با طلب تهران از لندن و نازنین زاغری گفت: انگلیس بدهی قطعی به ایران دارد و هر روز هم میزان این بدهی به خاطر تاخیر در بازپرداخت آن بیشتر میشود. این تاخیرها هم قابل پذیرش نیست.
خطیب زاده با بیان اینکه زاغری حکم دادگاه دارد، گفت: قوه قضاییه ایران مستقل است و ایشان هم براساس حکم دادگاه دوران محکومیت خود را سپری میکند.
وی درباره تلاش برخی از سناتورهای جمهوریخواه برای حذف نام ایران از سوییفت هم گفت: از این موارد تا انتخابات آمریکا زیاد خواهید شنید. اینها بعد داخلی دارد. تندروها دولت ترامپ را پنجره فرصت برای خود میبییند اما واقعیت این است که آمریکا از پنجره ترامپ منزویتر شده است. آنچه آنها فرصت تاکتیکی میبیینند یک شکست راهبردی برای آمریکا در عرصه سیاست خارجی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره دور بعدی مذاکرات آستانه هم بیان کرد: روند آستانه، روند زندهای است. وزارت خارجه سه کشور دائما در ارتباط یکدیگر هستند. تلاش میکنیم تا پایان ماه اکتبر، در سطح معاونان وزیر درباره در مورد شرق فرات، ادلب و قانون اساسی و... نشستی رایزنی انجام شود.
از نقض آتش بس در قره باغ عمیقا متاسفیم
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره طرح ایران برای حل بحران قرهباغ یادآور شد: از آتش بس در قرهباغ استقبال کردیم اما از نقض آتش بس از سوی دو طرف عمیقا متاسفیم. ما بمباران مناطق مسکونی و زیرساختها را شدیدا محکوم میکنیم. کشتار غیرنظامیان از نظر ما مردود است.
خطیبزاده ادامه داد: طرفها را به خویشتنداری دعوت کرده و فکر میکنیم گفتوگوهای سیاسی، احترام به تمامیت ارضی و خروج از مناطق اشغالی به صلح پایدار کمک میکند. طرح ایران براساس این موارد است اما وقتی طرفین آماده پذیرش باشند، ما آن را اعلام خواهیم کرد.
از نشست آشتی گروههای فلسطینی استقبال میکنیم
وی درباره برگزاری نشست آشتی گروههای فلسطینی در مسکو و احتمال برگزاری دور بعدی آن در تهران هم عنوان کرد: برگزاری نشست آشتی عاقلانهترین کار است. از همه ظرفیت خود برای به نتیجه رسیدن این گفتوگوها استفاده میکنیم و اگر وقت هم باشد، تلاش میکنیم آن نشست در تهران هم برگزار شود.
این دیپلمات کشورمان درباره پاسخ ایران به احتمال عدم رفع محدودیتهای تسلیحاتی گفت: زبان ایران حقوقی و بینالمللی است. گروههای ضدایرانی در واشنگتن تمام تلاش خود را کرده و می خواهند علیه ملت ایران جنگ روانی به راه بیندازند. اما ایران نشان داده با صبوری، محاسبهگری و دقت مباحث خود را جلو میبرد.
به گفته خطیبزاده، پاسخ ایران در برابر هر اقدامی که منافعش را نادیده بگیرد، قطعی، بدون مکث و جامع خواهد بود که ابلاغ شده و آنها میدانند درباره منافع، حیثیت، تمامیت ارضی و اقتدار و... خود با کسی شوخی نداریم.
وی درباره عدم تمدید اقامت دانشجویان ایران در اوکراین هم گفت: گزارشهایی در این باره دریافت کردیم. هم سفیر و هم بخش کنسولی ایران در کییف به صورت جدی پیگیر موضوعات مرتبط هستند. ما نیز در تهران این موضوع را پیگیری میکنیم.
خطیب زاده اضافه کرد: این پیگیری مختص به اوکراین نیست بلکه در سایر کشورها نیز همینطور است. با حساسیت در مورد موضوعات اتباع خود پیگیریهای لازم را انجام میدهیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره ادعای یک مقام آمریکایی درباره کمک این کشور به ایران برای مقابله با کرونا هم گفت: از هیچ کسی انتظار نداریم به ملت ایران لطف کند اما آنها به تعهدات خود پایبند باشند.
وی با بیان اینکه اروپا تمام اعتبار خود را در ایام برجام گروگان نوعی اخذ رضایت آمریکا کرده است، گفت: بارها گفتهایم این راهبرد اروپا راهبرد غلطی است. اروپا نتوانسته به تعهدات خود پایبند باشد. به آنها گفتهایم و ایران ۶ بار مکانیزم حل اختلاف در برجام را فعال کرده است.
دولت با جدیت به دنبال تامین نیازهای مردم است
خطیبزاده با بیان اینکه غذا و دارو با محدودیت جدی روبهرو شده اما این نافی مسئولیت دولت نیست، خاطرنشان کرد: دولت با هر سختی ولی با جدیت به دنبال رفع نیازهای مردم است. صبح ظفر نزدیک است و آمریکا نفسهای آخر خود را در بعد تحریمی علیه ایران میکشد. تحریمها با استفاده جنون آمیز از دلار علیه ارزهای دیگر، استفاده جنونآمیز از تحریمها و مکانیزمهای مالی و... دنیا را بیدار کرده و مکانیزمهای جدید دیگری شکل گرفته است.
آمریگکا به روان پریشی بیمارگونه رسیده است
وی با بیان اینکه مواضع آمریکا به روانپریشی بیمارگونه رسیده است، ابراز داشت: ادعای کمک به ایران بسیار مضحک بوده و نه یک قدم بلکه صدها قدم علیه ملت ایران برداشته شده است. آنها یک نمایش خیالی به راه انداخته و فردای آن اقدام بزرگ ضد منافع ایران انجام میدهد. الان آمریکا و دولت ترامپ براساس نظرسنجیها بزرگترین دشمن ملت ایران و ملتهای منطقه هستند.
خبرنگاری پرسید تا چه اندازه اقدامات دولت ترامپ برای تحریک ایران است تا از آن بهرهبرداری انتخاباتی کند که رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت امور خارجه پاسخ داد: مسائل داخلی و انتخاباتی آمریکا به ما ربطی ندارد. ما محاسبه نمیکنیم تلاش ما به نفع کیست. ایران براساس منافع خود عمل میکند.
هر کس با هر نیتی وارد حریم ما شود سیلی خواهد خورد
خطیبزاده با تاکید بر اینکه هر کسی با هر نیتی وارد حریم ما شود، سیلی خواهد خورد و مهم نیست به سود یا ضرر چه کسی باشد، بیان کرد: ایران براساس این سیاست حساب شده عینالاسد را مورد هدف قرار داد. زبان ایران نسبت به آمریکا مانند زبان اروپا یا اذناب منطقهایاش نیست بلکه زبان یک کشور چند هزار ساله در تاریخ است.
وی اضافه کرد: اشتباه راهبردی آمریکا در شناخت ایران و هر اقدامی بر اساس این اشتباه کابوس خواهد بود. آنچه این روزها از آمریکا شنیده میشود از سر ترس است.
آمریکا در خواب هم نمیدید تلاشهایش درباره فروش نفت ایران نتیجه ندهد
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد فروش نفت به چین در سند راهبردی تهران و پکن یادآور شد: سند ۲۵ ساله در مورد موضوعات روز نیست بلکه یک نقشه راه است. در مورد فروش نفت بخشهای مختلف با تمام دنیا به صورت روزانه کار میکنند و اگر آمریکا به هدف خود علیرغم سیاست فشار حداکثری به نتیجه نرسیده به خاطر آن است که ایران با کشورهای زیادی کار را جلو میبرد. آمریکا در خواب هم نمیدید تلاشهایش علیه ایران در مورد فروش نفت به نتیجه نرسد.
خطیبزاده در پاسخ به سوال ایرنا درباره سفرهای احتمالی ظریف به کشورهای مختلف با توجه به تلاش آمریکا برای عدم رفع محدودیتهای تسلیحاتی عنوان کرد: آمریکا هر چه تلاش کرده، به شکست رسیده است. آنها در طی ۱۰ روز، دو شکست تاریخی داشتند. از سوی دیگر تلاشهای ایران بیوقفه ادامه داشته است.
وی با اشاره به شیوع گسترده کرونا در دنیا گفت: کرونا یک موضوع جدی است و دنیا را متحول کرده است و مسیرهای جایگزینی برای رایزنیها دنبال شده است. ۲۷ مهر ماه به صورت خودکار محدودیتهای تسیحاتی برداشته میشود ایران ظرفیتهای خود را شناخته و به عنوان دولت مسئول عمل میکند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره گفتوگوی تلفنی ظریف و همتای انگلیسیاش گفت: گفتوگوهای تلفنی یک امر مرسومی است و موضوعات مختلفی در دستورکار است در گفتوگو با طرف انگلیسی موضوعات منطقهای و دوجانبه صحبت شده است.
خطیب زاده درباره حکم دادگاهی در آمریکا مبنی بر محکومیت ایران به پرداخت ۱.۴۶ میلیارد دلار غرامت به خانواده رابرت لوینسون تبعه مفقود شده آمریکا اظهار داشت: رای دادگاه آمریکا خندهدار است، یک دادگاه دولتی را محکوم کند. باز هم نگاه متوهمانهای که واشنگتن به اجزای دولت و حاکمیت آمریکا که به دنیا دارند، خندهدار است.
وی افزود: بارها اعلام کردیم و هر اطلاعاتی که لازم بوده از مجاری مختلف عنوان شده و وزیر خارجه وقت آمریکا به صراحت گفته که این فرد از ایران خارج شده و اینها بهانهگیریهایی است که میگویند.
سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: ما وضعیت خانواده لوینسون را متوجه هستیم که پیگیر هستند ولی باید پایان پیگیریهای خود را در واشنگتن جستجو کنند نه در تهران.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد