موارد مصرف آب کولر

یکی از راههای صرفه جویی در منابع آب، استفاده از آب‌های «دست دوم» است. گاهی به این آب‌ها «آب خاکستری» نیز می‌گویند.
کد خبر: ۱۲۸۰۵۱۵

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از همخونه، به نظر می‌رسد مشکل کمبود آب در کشور تاکنون به گوش همه ایرانیان رسیده است. همه ما باید نخست در مصرف آب «اسراف» نکنیم و در مرحله بعد آب را بصورت «بهینه» مصرف کنیم. متاسفانه هنوز هم هستند کسانی که برای یک مسواک زدن شیر آب را باز می‌گذارند و عملی را که با یک لیوان آب می‌توان به خوبی انجام داد با اسراف و ریختن چندین لیتر آب انجام می‌دهند. برخی نیز همین کار را در حمام می‌کنند. یعنی در تمام مدتی که در حمام هستند شیر دوش را باز می‌گذارند، در حالی که عملا باز بودن شیر آب و دوش در تمام مدتی که در حمام هستیم لازم نیست. در کشور ما کار به جایی رسیده است که حتی اگر روزی یک لیوان آب هم کمتر مصرف کنیم به وضعیت آب کشور کمک کرده‌ایم. هر چند حل این معضل در وهله اول بر عهده مدیریت کلان آب در کشور به ویژه در بخش کشاورزی است، با اینحال این امر از مسئولیت تک تک ما شهروندان برای مصرف بهینه و صحیح آب نمی‌کاهد.

یکی از راههای صرفه جویی در منابع آب، استفاده از آب‌های «دست دوم» است. گاهی به این آب‌ها «آب خاکستری» نیز می‌گویند. یعنی آبی که هر چند مناسب آشامیدن نیست ولی بدرد سایر استفاده‌ها می‌خورد و استفاده از آن باعث کمتر مصرف شدن آب تصفیه شده و تمیز می‌شود. مثلا می‌توان آبی را که برای شستن سبزی بکار برده‌ایم اگر از مواد شوینده استفاده نکرده باشیم، پای گلدان و درخت بریزیم. چنین آبی مقداری خاک دارد و مناسب خوردن نیست ولی بدرد ریختن پای درخت و گل و گیاه می‌خورد. از اینگونه مثال‌ها فراوان است.

یکی از منابع اینگونه آبها در شهر ما و کلا منطقه گرمسیری جنوب کشور «آب کولر» است. نگارنده سال‌هاست که در خانه باغچه و گل و سبزیکاری دارد. در تمام این سال‌ها در تابستان گیاهان باغچه را با آب کولر آبیاری می‌کنیم و از محصول آن (پرپین، جعفری و ...) استفاده می‌کنیم.

اصولا کولر گازی وسیله‌ای است که دو محصول اصلی و فرعی تولید می‌کند. محصول اصلی آن هوای خنک و محصول جانبی آن «آب شیرین» است. در واقع می‌توان هر کولر گازی را یک «آبشیرین کن» دانست.

طبق تحقیقی که در دانشگاه بندرعباس صورت گرفته و نتیجه آن منتشر شده است، با نمونه برداری از 66 نمونه تصادفی و با رعایت ضوابط آزمایشگاهی و با استفاده از ابزارآلات علمی مشخص گردید PH آب کولر تقریبا خنثی است و مانند آب باران املاح، قلیائیت و سختی بسیار کمی دارد. در آن تحقیق گفته می‌شود آب تولید شده توسط هر کولر در 24 ساعت حدود 36 لیتر است که برای موارد شهری و نیز اغلب کاربردهای صنعتی مناسب می‌باشد. (پایان نقل از تحقیق)

نگارنده میزان تولید آب چند کولر را بطور اجمالی اندازه گرفت. کولرهای پنجره‌ای هر ساعت حدود یک تا یک و نیم لیتر و کولرهای دو تکه هر ساعت حدود دو تا سه لیتر آب تولید می‌کنند. با کمی وقت گذاشتن می‌توان آب کولرهای منزل و محل کار را با گذشتن سینی فلزی مخصوص و نصب شیلنگ و گاهی بدون آن در سطل‌ها و ظرف‌هایی جمع آوری کرد و برای شستشوی ماشین، آبیاری باغچه و گلدان، آب پاشی حیاط، شستشوی اشیا و دهها مورد دیگر غیر از آشامیدن استفاده نمود.

یکی از مواردی که با خیال راحت می‌توان از آب کولر استفاده کرد، بجای آب رادیاتور اتومبیل است. طبق تحقیق گفته شده PH آب کولر خنثی است و سختی بسیار کمی دارد. آب‌هایی که بعنوان آب رادیاتور فروخته می‌شود، اگر استاندارد باشند و تقلبی نباشند باید آب مقطر باشند. رنگ آب رادیاتور هم باید استاندارد باشد و گرنه درون موتور رسوب می‌کند. با توجه به هزاران هزار لیتر آب رادیاتور تقلبی که سالانه کشف و معدوم می‌شود، نگارنده سال‌هاست که ترجیح داده است از آب کولر که آب مقطر واقعی و خالص است استفاده نماید و خوشبختانه تاکنون هیچ مورد منفی هم از این بابت دیده نشده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها