به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نمناک،
از قدیم الایام بنا بر سفارش های ائمه اطهار (ع) انجام حجامت مرسوم بوده است و در طب سنتی ایران نیز حجامت بسیار پر اهمیت بوده است زیرا با پاکسازی و دفع مواد زاید بدن سبب التیام و بهبود برخی از بیماری ها می شود. البته حجامت نیز همانند هر درمان مکمل دیگری اگر تحت نظر متخصص حاذق و مجرب انجام نگیرد، می تواند عوارض و زیان هایی را به همراه داشته باشد. حجامت برای برخی افراد مضر و در مقابل برای برخی افراد سودمند است و به درمان بیماری کمک می کند. در این بخش از بهداشت و سلامت جام جم آنلاین نشانه هایی که می گویند نیاز به حجامت دارید را بررسی می کنیم تا بدانید آیا نیازمند این نوع درمان هستید یا خیر؟
حجامت دو نوع تر و خشک دارد. حجامت تر حجامتی است که در آن پس از بادکش عضو مورد نظر، چند خراش سطحی به صورت مایل با یک تیغ یکبار مصرف به پوست وارد می کنند و لیوان حجامت را روی موضع قرار داده و در اثر کشش و بادکش لیوان مقداری خون خارج می شود.
حجامت بر اساس اعضای بدن به چند دسته تقسیم میشود. در حجامت عام، محل انجام حجامت بین دو کتف، حدود مهره های سوم سینه ای تا مهره پنجم سینه ای است که به آن حجامت نافع می گویند.
حجامت سر نوع دیگری از حجامت است که به آن حجامت نجات بخش میگویند. حجامت موضعی نیز بر اساس تشخیص پزشک در موضع و عضو خاصی انجام می شود.
یک سوال رایج برای کسانی که با طب سنتی آشنا نیستند، پیش می آید که چرا افراد حاضر به انجام حجامت می شوند اما خون نمی دهند. باید بدانید خون دادن و حجامت متفاوتند. در حجامت خون کمتر گرفته میشود و احتمال ضعف کم است، اما در خون دادن خونگیری زیاد و احتمال ضعف مستمر است.
بادکش و خونگیری حجامت باعث فعال شدن سیستم هایی در بدن میشود اما در خون دادن اینطور نیست. در انجام حجامت آلودگی به بدن وارد نمیشود و خون سیاه و غلیظ و دارای مواد زائد خارج می شود.
اگر این مشکلات و علائم را دارید می توانید برای درمان و بهبود مشکلات خود حجامت کنید، علائم نیاز به حجامت عبارتند از:
همچنین خونریزی از لثه ها نیز نشانه افزایش خون در بدن است که فرد در دهانش مزه خون را می چشد و حجامت برای چنین فردی مفید است.
بهترین فصل حجامت بهار و پاییز است. حجامت در دو فصل تابستان و زمستان فقط در مواقع ضرورت انجام می گیرد. بهترین وقت حجامت ساعاتی است که حجم خونی بدن رقیق و خروج آن سهل تر است، مثلا بهترین وقت حجامت در فصول گرم، طی روز و دو ساعت بعد از صبحانه (8.5 تا 9 صبح) و در فصول سرد سال، سه تا چهار ساعت بعد از صبحانه (9 تا 11 قبل از ظهر) که تا ناهار یک تا دو ساعت فاصله داشته باشد.
حجامت با شکم خالی بخصوص صبح قبل از مصرف صبحانه باعث ایجاد ضعف در قوای بدن می شود.
حجامت بلافاصله پس از صرف غذا سبب نقصان هضم و جذب ماده غذایی می شود.
یک ساعت قبل و بعد از حجامت نباید شکم پر و غذایی خورده شود.
سه روز قبل از حجامت برای دفع بهتر مواد زاید از بدن آش آلو، خاکشیر با آب گرم، سوپ جو، آب انار و آب زرشک مصرف کنید.
سه روز قبل از حجامت از خوردن غذاهایی چون جگر، ماهی، پنیر و تخم مرغ بپرهیزید.
بعد از حجامت شربت عسل، سکنجبین و عرق کاسنی بنوشید.
حجامت را در زمان بی خوابی، هنگام روزه یا وقتی در حال مصرف داروهای آنتی بیوتیک هستید یا کوهنوردی یا مقاربت جنسی داشته اید، انجام ندهید.
پنج روز قبل و بعد از عادت ماهانه و در دوران بارداری خانم ها نباید حجامت کنند.
حجامت مورد تأیید و تأکید فراوان پیامبر اکرم (ص) و امامان معصوم علیهم السلام بوده است به طوری که پیامبر اکرم (ص) در روایتی که در نهج الفصاحه آمده، پنج چیز را از سنت های پیامبران الهی معرفی کرده اند که عبارتند از :حیاء، حلم، حجامت، مسواک و عطر زدن.
امام علی علیه السلام می فرمایند:"ان الحجامه تصح البدن و تشد العقل." بدرستی که حجامت بدن را سالم و عقل را نیرومند می گرداند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد