به گزارش جام جم آنلاین به نقل از «مشورَپ» ، نحوه برخورد با همسر کنترلگر چندان آسان نیست. همانطور که رابطه با همسر کنترلگر ملزوم به تلاشهای پیاپی و مداوم است. همسران کنترلگر معمولا با بروز برخی از رفتارها شامل کنترل بیش از حد، انتقاد کردن و سایر فعالیتهای از این قبیل سعی بر محدود کردن همسرانشان دارند.
با توجه به بروز رفتارهای کنترلگرانه مکرر یا جدی، ممکن است بتوانید با برخی اقدامات بر روی همسر کنترلگر و رابطه با او کار کنید و یا از خدمات مشاوره بهرهمند گردید تا روابط خود را بهبود ببخشید. اگر رفتار همسر کنترلگر بسیار جدی است و تصورتان بر این است که با مشورت مشاوره بهبود نمییابد، ممکن است نیاز داشته باشید رابطه را با همسرتان پایان بدهید و استقلالتان را دوباره بازیابید. با این حال، نحوه برخورد با همسر کنترلگر خود جزء اساسیترین اقدامات ممکن است. مهم نیست رفتار بروز یافته در فرد کنترلگر تا چه حد جدی یا مکرر باشد، میتوان گفت واقف بودن به طرز صحیح و نحوه برخورد با همسر کنترلگر تاثیر بسزایی بر رابطه با این افراد دارد.
نحوه برخورد با همسر کنترلگر تا حد زیادی بستگی به رفتار فرد دارد. اگر رفتارهای کنترلگرانه همسرتان به طور مکرر و جدی بروز نیابد، مدیریت صحیح و بهنگام به کاهش و رفع این رفتارها کمک موثری خواهد کرد.
برخی از افراد بر این باورند که بحث یا مشاجره کردن نسبت به رفتار همسر کنترلگر یک واکنش عادی تلقی میشود. متاسفانه، فرد کنترلگر غالبا در بحث یا مشاجره تسلیم نشده و اجازه برنده شدن را به شما نمیدهد. بنابراین، تاکتیک بحث کردن تنها اوضاع را بدتر میکند.
به جای مشاجره کردن، تا حدالامکان آرامشتان را حفظ کنید. به خاطر داشته باشید، حتی بدون فریاد کشیدن و یا بیحرمتی قادر خواهید بود تا مخالفت خود را ابزار کنید.
در برخی موارد، ممکن است بتوانید از تمایلات کنترل کردن فرد به منزله راهی برای مقابله با مشکلات جزئی در رابطهتان بهره ببرید. مسئله را برای همسرتان توضیح بدهید و با در نظر گرفتن میل کنترلی او، بخواهید راهحلی ارائه بدهد.
وقتی همسرتان خود را به آب و آتش میزند تا کنترلتان کند، تلاش کنید از دید او به قضایا نگاه کنید. لحظهای به این موضوع بیاندیشید که چرا همسرتان کنترلتان میکند و سعی کنید با تمام سختیها موضوع را درک کنید. همدلی کردن ممکن است حین بروز رفتار کنترلگرانه همسر از عصبانیتتان پیشگیری کند. بنابراین، همدلی یا هماحساسی جزء اساسی نحوه برخورد با همسر کنترلگر به شمار میرود. با این حال، هرگز از همدلی به عنوان عذری برای بیحرمتی همسرتان نسبت به خودتان استفاده نکنید.
اگر همسرتان قصد شروع بازجویی و یا انتقاد از شما را دارد، میتوانید با پرسش سوالات صحیح حواس او را پرت کنید. سوالاتی را مطرح کنید که نشانگر رفتار غیرقابل قبول و انتظارات غیرمنطقی اوست. به طور مثال، از همسرتان بپرسید: “میگویی دقیقا از من چه میخواهی انجام بدهم؟” و یا “اگر با من محترمانه رفتار نکنی، میروم. این همان چیزی است که میخواهی؟”
اگر برخی رفتارهای کنترلگرانه به کرات و جدیتر بروز یابد، بهتر است اقدامات ذیل را انجام دهید.
کنترلگران غالبا نمیدانند که رفتار کنترلی دارند. در حقیقت، بسیاری از همسران کنترلگر احساس میکنند که رفتار کنترلی بروز میدهد. اگر همسرتان فردی کنترلگر است، احتمالا در نخستین مرحله باید او را متقاعد کنید که رفتاری کنترلگرانه دارد و این امر کمی زمانبر است.
همسرتان را کاملا روشن کنید که تحت چه شرایطی قادر به مدارا کردن خواهید بود. آن دسته از رفتارهای کنترلگرانهای که نیاز به تصحیح شدن دارد را برای همسرتان تشریح کنید.
تنبیه آخرین راهحل نیست اما میتواند در برخی مواقع جزء بهترین نحوه برخورد با همسر کنترلگر به شمار رود. تنبیه ممکن است همسرتان را متوجه محدودیتهایتان کند. به همسرتان نشان بدهید عواقب رفتارش چیست.
اگر همسرتان تمایل به تصدیق رفتار کنترلگرانه خود ندارد و یا دو نفره قادر به حل مشکلات خود نیستید، به مشاور مراجعه کنید. همسر کنترلگرتان ممکن است نیازمند مشاوری حرفهای باشد تا از چگونگی رفتار کنترلگرانه مطلع شده و روشهای پیشگیری از آن را سر بگیرد.
آیا همسرتان به شما میگوید چطور پیاز را خرد کنید؟ چطور رانندگی کنید و چی بپوشید؟ دستور دادن و یا کنترل کردن به هیچ طریقی خوشایند نیست. اگر این رفتار کنترلگرانه ادامه یابد و تحت یک عادت روزمره انجام پذیرد، همسرتان فردی کنترلگر است.
بسیاری از افراد همسران کنترلگر دارند. بهترین نحوه برخورد با همسر کنترلگر این است که حالت تدافعی را کنار بگذارید و با آرامش برخورد کنید. سپس با بررسی رفتارهای کنترلی سعی بر درک فرد کنید.
با آنکه راهکارهای عدیدی حول نحوه برخورد با همسر کنترلگر ارائه شده اما گاها نمیتوان تضمین کرد که کدامیک از آنها پاسخگوست. اگر تصور میکنید رفتار کنترلی همسرتان از حد جزئی خود خارج شده و امنیتتان در خطر است، به مشاور مراجعه کنید و در پی یافتن راهحلی اساسی برآیید.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد