چطور فکر و خیال نکنیم؟

حتما تا به حال جمله «بی خیال باش» را زیاد شنیده اید. حتی ممکن است خودتان هم زیاد آن را به کار برده باشید؛ اما واقعا بی خیال بودن به اندازه گفتن آن، کار آسانی است؟ خودتان می توانید بی خیال باشید؟ بی خیال بودن خوب است یا بد؟ در این مقاله قصد داریم که به این سوالات پاسخ بدهیم. با ما همراه باشید…
کد خبر: ۱۲۹۲۸۱۳

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دکترچک،حتما تا به حال جمله «بی خیال باش» را زیاد شنیده اید. حتی ممکن است خودتان هم زیاد آن را به کار برده باشید؛ اما واقعا بی خیال بودن به اندازه گفتن آن، کار آسانی است؟ خودتان می توانید بی خیال باشید؟ بی خیال بودن خوب است یا بد؟ در این مقاله قصد داریم که به این سوالات پاسخ بدهیم. با ما همراه باشید…
بی خیال بودن به چه معناست؟

وقتی کسی به شما می گوید «بی خیال باش»، این جمله به این معنی است که نباید اجازه دهید کسی یا چیزی شما را آزار بدهد.

به عنوان مثال، فرض کنید مادرتان حرف تندی به شما می زند و این حرف باعث دلخوری یا عصبانیت تان می شود. می دانید که نمی توانید او را تغییر دهید یا رابطه خانوادگی تان را قطع کنید؛ بنابراین، بهترین کاری که در این مواقع می توانید انجام دهید این است که به او توضیح کوتاهی بدهید و سپس بی خیال بحث کردن شوید.

 

خیلی خوب است که بتوانیم در هر موقعیتی به جای واکنش احساسی، واکنش منطقی داشته باشیم. اما حقیقت این است که زمانی که ناراحت یا عصبانی می شویم، کنترل زیادی بر روی احساسات و رفتارمان نداریم و عکس العمل هایی خواهیم داشت که به احتمال زیاد پشیمانی دارد.

در چنین شرایطی، شنیدن جمله بی خیال باش، ممکن است ما را بیشتر عصبانی و ناراحت کند.
چطور بی خیال باشیم؟

فرض کنید، در جاده ای راه می روید و چمدانی در دست شماست و مسیرتان پر از سنگ است. شما ملزم هستید در طول مسیرتان هر چه سنگ می بینید جمع کنید. هر چه جلوتر می روید، سنگ های بیشتری در چمدانتان می گذارید، تا جایی که دیگر نمی توانید به راه رفتن ادامه دهید. برای به مقصد رسیدن چه باید بکنید؟

در این مثال، مسیر همان زندگی و چمدان ظرفیت روحی و روانی شماست. سنگ ها هم مشکلاتی هستند که با آن ها مواجه می شوید. اگر روح و روانتان را از مشکلات خالی نکنید، بعد از مدتی نمی توانید قدم از قدم بردارید.

نادیده نگرفتن آسیب ها، عصبانیت و مشکلات، باعث می شود این دلخوری ها در رفتار و کلامتان هم نمود پیدا کند.

زمانی که نسبت به آسیب ها واکنشی نشان ندهید، پس از گذشت چند مدت، از اینکه دیگران نسبت به هر آسیب یا آزاری واکنش نشان می دهند متعجب خواهید شد و رفتارشان را غیر منطقی می بینید.

یادتان باشد که در این مواقع، اگر بخواهید جواب طرف مقابلتان را بدهید، با هر ضربه ای که به او می زنید، یک ضربه هم به خودتان می زنید.

بخشیدن دیگران به معنی فراموش کردن اشتباه آن ها نیست؛ به این معنی است که با وجود اینکه می دانید در حق شما چه اشتباهاتی انجام داده اند، نسبت به آن ها بی تفاوت هستید و دیگر نمی خواهید با فکر کردن به آن ها، خودتان را آزار دهید.
اگر نتوانستیم بی خیال باشیم چه کار کنم؟

باید احساس خودتان را به درستی بشناسید. در خیلی از مواقع ما عصبانی نیستیم، بلکه دلخوریم و بالعکس.

اگر نتوانستید بعد از هر اتفاقی بی خیال باشید، هیچ اشکالی ندارد! باید بپذیرید که در حال حاضر، برای اینکار آماده نیستید و به گذشت زمان نیاز دارید.

نادیده گرفتن احساساتتان کمکی به شما نمی کند و فقط سنگ های درون چمدانتان را بیشتر و بیشتر می کند.

می توانید با کسی که شما را ناراحت کرده، در زمان و مکان مناسبی صحبت کنید یا اگر آن شخص حرف شما را نمی فهمد و صحبتتان تاثیری بر روی او نگذاشت، با یک فرد آگاه یا مشاور در این باره صحبت کنید.

اینکار حتی ممکن است به این کمک کند که او را ببخشید و خودتان را رها کنید.

در بسیاری از مواقع، افراد از روی نادانی و ناآگاهی حرف هایی می زنند یا کارهایی می کنند که به دیگران آسیب می زند. فهماندن اشتباه دیگران، با اینکه همیشه جواب نمی دهد؛ اما به فرد ناآگاه این فرصت را می دهد که درباره رفتارش کمی فکر کند تا بتواند خودش را اصلاح کند.

قبول کردن اتفاقات هم بخشی از بی خیال بودن است. به خودتان بگویید این اتفاق افتاده، حالا چه باید بکنم؟ آیا می توانم بدون هیچ مشکلی بی خیال باشم، یا برای بی خیال بودن باید کاری انجام دهم؟

هر زمان که آمادگی بی خیال شدن را پیدا کردید، می توانید به خودتان یا دیگران آن را اعلام کنید و از شر احساس بد خلاص شوید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سلامت مهمان جیب خودتان!

در گفت‌وگوی «جام‌جم» با سرپرست اداره کل روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان نظام پزشکی کشور مطرح شد

سلامت مهمان جیب خودتان!

نیازمندی ها