در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نمناک ،دعوا و جر و بحث بخشی از یک زندگی معمولی می باشد و هیچ راهی وجود ندارد که بتوان به طور کامل از آن جلوگیری کرد اما همه ما وظیفه داریم به عنوان والدین، مسائل کاری و خانواده را از یکدیگر جدا کنیم تا بتوانیم آرامش بیشتری را برای فرزندان فراهم کنیم و از طرفی جر و بحث ما در مقابل فرزندان می تواند تاثیرات ناخوشایندی روی آن ها بگذارد . در این بخش می توان به برخی از اثرات جر و بحث در مقابل کودکان اشاره کرد.
در هر خانواده ای افراد دارای اختلاف عقاید می باشند که می تواند آرامش آن ها را به طور موقت به هم بزند اما باید قبل از هر کاری فکر کرد که این اتفاقات چه تاثیرات منفی روی کودکان می گذارد.
1. اضطراب عاطفی
خانواده هایی که در مقابل کودک خود جر و بحث می کنند ، نوعی اضطراب را به کودک القا می کنند . دعوای پدر و مادر می تواند تاثیرات منفی را از لحاظ عاطفی روی کودک بگذارد و این کار باعث احساس ناامنی در کودکان خواهد شد و در نتیجه این احساس نا امنی باعث می شود که کودکان در آینده از مشکلاتی مثل اضطراب و افسردگی رنج ببرند.
2. پرخاش
خانواده هایی که جلوی فرزندان خود دعوا می کنند، در واقع به فرزند خود این گونه یاد می دهند که برای حل مشکلات باید پرخاش کرد و دعوا راه انداخت و بنابراین کودکان سعی می کنند که مشکلات خود را از همین طریق حل کنند و نتیجه این اتفاق باعث روابط شکست خورده و پرخاش گری می شود.
3. شکست در روابط
کودکان سعی می کنند در روابط خود مانند پدر یا مادر شان رفتار کنند و اگر شما هم مدام در حال جر و بحث باشید، کودک تان در آینده همین رفتار را در رابطه به کار می گیرد و در نتیجه روابط کودک های شما در آینده دچار شکست خواهد بود و او نیز همیشه از این شکست ها آسیب می بیند.
4. مشکلات جسمی
دیدن دعوای خانواده می تواند باعث احساس اضطراب و افسردگی و درماندگی در کودک شود و در نتیجه این احساسات منفی بر روی سلامتی انسان تاثیر می گذارد و گاهی اوقات در بعضی از کودکان باعث غذا نخوردن و در بعضی دیگر باعث پرخوری می شود که تمام این ها روی سلامت جسمی آن ها نیز تاثیر گذار است .
5. خواب ناآرام
مشاجرات والدین روی الگوی خواب کودکان تاثیر منفی دارد و خواب آرام را از کودکان می گیرد و باعث زودرنجی و بهانه جویی کودک می شود.
6. ناتوانی در تمرکز برای مطالعه و افت تحصیلی
دعوا کردن در مقابل کودک باعث می شود که ذهن او یکسره مشغول باشد و در نتیجه نمی تواند فکر خود را از این دعوا ها به درس هایش متمرکز کند و تمرکز او پایین خواهد آمد .
7. اعتماد به نفس پایین
ترکیب احساساتی مثل گناه ، خجالت ، بی ارزشی و نا امیدی در کودکی با این شرایط ایجاد می شود و باعث می شود که او به طور کلی احساس اعتماد به نفس پایینی داشته باشد .
8. مشکلات ارتباطی با همسالان
مشاجرات والدین کودکان را غمگین، مشوش، پرخاشگر، لجباز می کند و سبب می شود مشکلات ارتباطی با همسالان خود داشته باشند.
خانواده هایی که در حضور کودک جر و بحث و دعوا می کنند، ممکن است که نشانه های زیر را در کودک خود مشاهده کنند :
نکته :
اگر کودک شاهد نزاع والدین نباشد و تنها تنش را در محیط خانه حس کنند ممکن است دچار علائم بالا شوند.
شاید هنگام دعوا کردن این موضوعات را فراموش کنید اما باید این مطالب را آنقدر بخوانید که در این زمان ها هم بتوانید از آن ها استفاده کنید و به گونه ای باید این نکات مهم را ملکه ذهنتان کرده باشید .
برای آینده کودک خود اختلاف را کنار گذاشته و مسئولیت پذیر باشید و بیشتر از قبل به کودک محبت کنید زیرا او نیازمند توجه و حمایت است و در صورت عدم حمایت دچار مشکلات روحی و آسیب خواهد شد.
در زمان طلاق هر دو والد باید کودک را دوست داشته باشند زیرا این توجه و دوست داشتن باعث افزایش اعتماد به نفس او می شود.آنها باید یکدیگر را در نظر کودک تخریب نکنند زیرا او به هر دو والد یعنی پدر و مادرش نیاز و علاقه دارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد