معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت هشدار داد؛

افزایش تولید زباله در دوران کرونا / خطر شیوع ویروس از طریق زباله گردها

آنچه از رعایت نکته‌های بهداشتی در آرایشگاه‌ها و سلمانی‌ها باید بدانیم

از آخرین‌باری که با آرامش به آرایشگاه یا سلمانی رفته‌ایم، نزدیک به یک‌سال می‌گذرد! کرونا که آمد، چنان آرایشگاه‌ها را خلوت کرد که کسی مانند آن را به یاد ندارد. اعلام تعطیلی آرایشگاه‌ها از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا هم باعث شد مدت زیادی این مراکز فعالیت نداشته باشند.
کد خبر: ۱۲۹۴۷۵۱

هرچند بعد از مدتی این مراکز بازگشایی شدند، اما هنوز هم هراس رفتن به آرایشگاه با ماست. اما نمی‌شود این طور ادامه داد و گاهی ناگزیریم سری به این مراکز بزنیم.

چه آرایشگر باشید یا مشتری آرایشگاه، در این مدت حتما به راهکارهایی رسیده‌اید؛ از آرایش در خانه و امتحان‌کردن اصلاح موی سر با یک قیچی و شانه خانگی گرفته تا تهیه کیف شخصی لوازم آرایش به وقت مراجعه به آرایشگاه و استفاده از ماسک ایمن و مواد ضدعفونی‌کننده مخصوص.

با این حال بیایید یکبار نکات مهمی را که در آرایشگاه‌ها در دوران همه‌گیری کرونا لازم است رعایت شود با هم مرور کنیم.

احتمالا با ایده‌های جدیدی روبه‌رو می‌شوید و شاید هم اگر نکاتی را تا اینجا نمی‌دانستید و رعایت نمی‌کردید از این به بعد متوجه اهمیت آنها شوید.

نکاتی را که رعایت آنها برای مراجعان، صاحبان این مشاغل و افراد مشغول به کار در آرایشگاه‌ها الزامی است در سه بخش بررسی می‌کنیم.

اگر مشتری آرایشگاه هستید

بخشی از رعایت نکته‌های بهداشتی در سالن‌های آرایش و سلمانی‌ها به ما مربوط است. درواقع هرچقدر هم سالن موردنظر تمیز و مرتب باشد و نکته‌های بهداشتی را رعایت کرده باشد، اما اگر ما موارد بهداشتی را در زمان مراجعه رعایت نکنیم، شیوع بیماری کووید 19 متوقف نخواهد شد؛ بنابراین برای مراجعه به سالن‌های آرایشی و سلمانی‌ها باید این موارد را رعایت کنید:

با ماسک: تکراری‌ترین نکته چند ماه گذشته، تاکید بر استفاده از ماسک در زمان حضور در فضاهای عمومی و پرتجمع است.

با فاصله: در زمان انتظار در سالن‌های آرایشی یا سلمانی‌ها، حتما رعایت فاصله هنگام نشستن را فراموش نکنید.

بدون همراه: لطفا تا زمان پایان همه‌گیری کووید 19 از بردن همراه (حتی کودکان) به آرایشگاه خودداری کنید به این دلیل که علاوه بر شلوغ‌شدن فضا، بچه‌ها می‌توانند ناقل بیماری‌شده یا خودشان بیمار شوند.

با تجهیزات کامل: حوله شخصی، پد الکلی، الکل، ماسک، زیرانداز شخصی، وسایل مانیکور، وسایل اصلاح سر و صورت و... را همراه ببرید.

پس از اتمام کار نیز اگر وسایل یکبار مصرف است، آنها را داخل کیسه زباله انداخته و دور بریزید و اگر یکبار مصرف هم نیست، آنها را داخل نایلون گذاشته و جدا از وسایل دیگر خود نگهداری کنید.

* نکته: در بیشتر آرایشگاه‌ها هنوز هم خدمات تمیزکردن ناخن ارائه نمی‌شود، اما اگر انجام شد بهتر است این کار را فعلا انجام ندهید.

به صورت دست نزنید: توصیه بر این است که در این شرایط از آرایش صورت پرهیز کنید تا بتوانید به‌راحتی صورت را بشویید و لوازم آرایشی مورد استفاده مزیدبرعلت آلودگی نشود، اما اگر به هر دلیل مجبور به آرایش صورت هستید، فقط از وسایل آرایشی شخصی استفاده کنید.

حمام کنید: بعد از بازگشت از سالن آرایش یا سلمانی حتما دوش بگیرید.

اگر از پرسنل آرایشگاه هستید

شما درمعرض‌ترین آدم ماجرا هستید! به‌ویژه اگر کار شما به شکلی است که با تنفس و صورت مراجع فاصله نزدیک دارید مثل کار اصلاح ابرو؛ بنابراین شما هم به این موارد دقت کنید:

محافظ کامل: حتما از وسایل محافظتی استفاده و در زمان مناسب آنها را تعویض کنید.

ضدعفونی کنید: دست‌ها و وسایل کار را قبل و بعد از هربار کار با مراجع ضدعفونی و سعی کنید در طول کار صحبت نکنید تا تماس با ویروس در صورتی که شما یا مراجع ناقل باشید به حداقل برسد.

لباس کار داشته باشید: بهتر است بعد از رسیدن به محل کار، حتما لباس‌های بیرون را درآورده و لباس مخصوص کار، شامل روپوش، شلوار و کفش محل کار را بپوشید. به این ترتیب به جلوگیری از انتقال ویروس از بیرون به داخل سالن کمک خواهید کرد.

روی میز نگذارید: اگر به گذاشتن لیوان چای یا خوراکی روی میز کار عادت دارید، این کار را انجام ندهید.
این شکل استفاده از لیوان و خوراکی می‌تواند عامل آلودگی باشد. بهتر است از لیوان یکبار مصرف استفاده کنید و بعد از هربار مصرف آن را دور بیندازید.

خودداری کنید: از ارائه خدمات آرایشی- بهداشتی به افرادی که شیوه‌نامه‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، پرهیز کنید.

اگر مسؤول آرایشگاه هستید

بخش مهمی از تأمین سلامت مراجعان به رعایت نکته‌های بهداشتی از سوی مسؤولان سالن آرایش یا سلمانی‌ها مربوط است. اگر سالن آرایشی یا سلمانی دارید به این موارد دقت کنید:

ضدعفونی در مبداء: بهتر است از تونل ضدعفونی در ورودی سالن استفاده کنید. به این ترتیب امکان ورود آلودگی بسیار کاهش می‌یابد.

بسنجید: در بدو ورود، درجه حرارت بدن مراجعان را با تب‌سنج اندازه‌ بگیرید.

با فاصله: درست است که مدتی کار کساد بوده و وضعیت اقتصادی مناسب نیست، اما لطفا زمان مناسب برای انجام کارهای هر مشتری را درنظر بگیرید و با فاصله زمانی مناسب به مراجع بعدی وقت بدهید.

از نو بچینید: رعایت فاصله بین صندلی‌ها و نیمکت‌های سالن آرایش یا سلمانی ضروری است؛ بنابراین یکبار دیگر سالن را براساس شیوه‌نامه‌های بهداشتی بچینید.

نظافت پرسنل: ماسک، دستکش، موادضدعفونی‌کننده و... پرسنل را در محل کار تامین کنید تا نیازی به استفاده طولانی‌مدت از ماسک یا دستکش و تشدید آلودگی نباشد.

ممنوع کنید: از ورود همراه و از نشستن طولانی‌مدت مراجع پس از پایان کار جلوگیری کنید.

یکبار مصرف: بهتر است پذیرایی رایج در سالن‌های آرایش یا سلمانی‌ها متوقف شود، اما اگر دوست دارید این کار را انجام دهید، لیوان و بشقاب و... باید یکبار مصرف بوده و خوراکی‌ها نیز تکی و به‌صورت بسته‌بندی ارائه شوند.

اولویت با وسایل شخصی: بهتر است مراجعان وسایل شخصی از حوله تا دیگر وسایل را به همراه داشته باشند، اما اگر در مواردی امکان استفاده از وسایل شخصی مراجعان نبود، استفاده از لوازم یکبار مصرف در اولویت هستند. همه وسایل دیگر نیز باید بعد از هر بار استفاده ضدعفونی شوند.

لباس کامل: همه پرسنل باید به لباس کامل بهداشتی، ماسک، دستکش و... مجهز باشند.

بعد از هر مراجع: بعد از ورود و خروج هر مراجع، بهتر است کف زمین با موادضدعفونی‌کننده تمیز شود. علاوه بر این باید هواکش‌ها دائما فعال بوده و از ایستایی و تجمع هوا جلوگیری شود.

مهتاب خسروشاهی - سلامت / روزنامه جام جم 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها