به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نی نی بان ، کم پشتی موی نوزادان گاهی اوقات از همان ابتدای تولد آغاز شده و ادامه پیدا می کند اما برخی از نوزادان هم با موی زیاد به دنیا می آیند اما با گذشت مدت زمانی موهایشان ریخته و کاهش پیدا می کند همین باعث نگرانی والدین آن ها می شود و والدین آن ها دائما به دنبال دلیل اصلی این اتفاق هستند و دوست دارند با استفاده از روش هایی از این کم پشتی جلوگیری کنند .
کم پشتی موی نوزادان
رخی مادرها تلاش می کنند با عمل به توصیه های بزرگ ترها در دوران بارداری موادغذایی مصرفی کنند که موی نوزاد را پرپشت و ضخیم می کند و برخی بعد از تولد نوزاد به دنبال راه هایی برای رسیدن به این هدف هستند.با دکتر ناصح، فوق تخصص نوزادان در رابطه با علل کم پشتی موی نوزاد، اینکه چطور می توان
موی نوزاد را پرپشت کرد و توصیه های قدیمی ها در این باره گفت و گو کردیم.
بسیاری از نوزادان وقتی متولد می شوند موهای نازک و کم پشتی دارند. این موضوع طبیعی است؟ کم پشتی موی نوزادان زمان تولد بسیار طبیعی است.جنس موی نوزاد بسیار نازک و لطیف است و همین موضوع باعث می شود در شرایط عادی از حالت معمول کمتر دیده شود.از طرف دیگر، برخی نوزادان موی کم پشت تر و برخی موی پرپشت تری دارند.
ریزش مو چطور؟ از ۲ تا ۳ ماهگی به بعد به تدریج موی نوزاد در ناحیه پس سر که در تماس سایشی با تشک و متکا قرار دارد دچار ریزش می شود و تا چند ماه این مسئله ادامه دارد.بعد از ۸ ـ ۷ ماهگی به تدریج موهای ریخته دوباره رشد می کنند.اگر کم پشتی موی کودک تا سن ۳ـ۲ سالگی همچنان ادامه داشت، آن وقت باید نگران بود و برای درمان با متخصص مشورت شود.
کمبودهای تغذیه ای بدن مادر در دوران بارداری یا شیردهی می تواند عامل کم پشتی یا ریزش موی نوزاد باشد؟در شرایط زندگی شهری و توجه ویژه ای که اغلب والدین به تغذیه مادران دارند، بعید به نظر می رسد که کمبودهای تغذیه ای در دوران بارداری باعث کم پشتی یا نازکی موی نوزاد شود.
خصوصیت فیزیولوژیک شیر مادر نیز این صورت است که فقیر و غنی نمی شناسد و به بهای تضعیف بنیه مادر شیر کیفیت خوبی دارد پس شرایط زندگی مادر تاثیری در رشد موی شیرخوار ندارد و بیشتر مسئله ژنتیک در میان است.با این حال عفونت های پوستی از جمله درماتیت سبوروییک و اگزما و مسائل آلرژیک می تواند در کندی رشد مو یا ریزش آن تاثیر داشته باشد.کمبود برخی املاح نیز می تواند باعث ریزش مو شود.اما در رژیم معمول این کمبودها بروز نمی کند و نیازی به دادن مکمل به شیرخوار نیست.
گاهی متخصصان پوست برای تقویت موی شیرخواران مکمل هایی مثل بیوتین، سلیوم، زینک و ویتامین های گروه B تجویز می کنند که چندان هم تاثیرگذار نیست.
شامپوهایی در داروخانه ها وجود دارد که گفته می شود پرپشت کننده موی کودک است. استفاده از آنها را توصیه می کنید؟ استفاده از این نوع شامپوها را در دوران نوزادی اصلاً توصیه نمی کنم.کافی است در این دوران برای شستشوی سر و بدن کودک از شامپوهایی استفاده کنید که خاصیت اسیدی یا قلیایی ندارند.
برخی مادران روی سر نوزاد کلاه نمی گذارند و می گویند برای آنکه فرزندشان موی خوبی داشته باشد باید سرش هوا بخورد. این باور چقدر درست است؟ هواخوردن پوست هم در بحث سلامت پوست سر، هم پوست سایر قسمت های بدن مهم است اما تحقیقی نشان نداده کلاه باعث کم پشتی یا ریزش موی نوزاد می شود.حتی توصیه می شود شب ها کلاه نخی نازکی سر نوزاد بگذارند تا از سر سرما نخورد.
دکتر علیرضا حسینی، متخصص اطفال و نوزادان:
بسیاری از نوزادان تا مدت ها بعد از تولد موهای نازک و کم پشت دارند. معمولا حدود شش، هفت ماهگی به بعد این موها می ریزد و موهای جدید شروع به رویش می کند که ضخامت و مقدار بیشتری دارد. در بعضی از نوزادان ممکن است تا یک سالگی رویش مو ها شروع نشود. سابقه خانوادگی، تغذیه و ژن در این زمینه تاثیر گذار است.
اگر کم پشتی موی کودک تا سن ۳-۲ سالگی همچنان ادامه داشت، آن وقت باید نگران بود و برای درمان با تخصص مشورت کرد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد