به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نمناک، تقریبا 40 درصد از ما در فصل زمستان لباس های گرمی می پوشیم و به رختخواب می رویم اما آنچه ما برای پوشیدن انتخاب می کنیم در واقع می تواند بر خواب، ظاهر و حتی سلامتی مان تاثیر بگذارد. به خاطر لباس گرمی که می پوشید، بیش از حد گرم می شوید و این ممکن است یکی از دلایلی باشد که باعث شود تا به راحتی خوابتان نرود و صبح ها خسته از خواب بیدار شوید.
در این قسمت از قصد داریم مضرات خوابیدن با لباس خیلی گرم را شرح دهیم. کافیست از این به بعد؛ لباس های گرم نپوشید و سعی کنید با پتو گرم شوید.
خوابیدن با لباس گرم باعث می شود تا در طول شب بی قرار بوده و خواب راحتی نداشته باشید زیرا بدن تان باید درجه حرارت مناسبی را حفظ کند. لباس های ایده آل برای خواب، از جنس کتان می باشد زیرا به پوست اجازه تنفس می دهد و به راحتی شما طی خواب کمک می کند.
گزینه مناسب دیگر لباس هایی از جنس لنین است که این جنس از پارچه هوا را از خود عبور می دهد و جاذب است اما ممکن است به نرمی کتان نباشد.
پوشیدن لباس خیلی گرم باعث می شود در خواب عرق کنید و دچار مشکلی به نام جوش ناشی از تعریق شوید. ترکیب گرما و اصطکاک لباس عرق کرده ؛ می تواند باعث مسدود شدن منافذ پوست و درنتیجه تحریک بیشتر آن شود.
انتخاب لباس خوابی از جنس بامبو ممکن است به پیشگیری از جوش زدن کمک کند زیرا این پارچه دارای خواص ضدمیکروبی است. این جنس از پارچه حتی از کتان نیز نرم تر است و جاذب می باشد. این ممکن است همان چیزی باشد که برای یک خواب خوب به آن نیاز دارید.
تعریق شبانه، احتمال ابتلا به عفونت پوستی را بیشتر می کند. باکتری ها در مکان های مرطوب و تاریک رشد بهتری دارند و بنابراین وقتی خود را با لباس های خیلی گرم و چند لایه پتو می پوشانید، در واقع بهترین محیط برای رشد میکروب ها فراهم خواهد شد.
بر اساس یک مطالعه، نپوشیدن شلوار هنگام خواب می تواند کیفیت اسپرم آقایان را بهبود ببخشد. خوابیدن با لباس زیر تنگ یا خیلی گرم احتمال تعریق در ناحیه تناسلی را افزایش می دهد که این می تواند روی قدرت باروری زنان تاثیر بگذارد زیرا تعریق زیاد ممکن است منجر به التهاب و عفونت شود.
اگر در رخت خواب خیلی گرم تان شود، بدن نمی تواند دمای خود را به طور طبیعی تنظیم کند بنابراین شما را از خواب راحت باز می دارد. دمای متعادل به بهبودی و متابولیسم سریع کمک می کند.
اگر به دنبال جنس پارچه ای به جز کتان هستید، ابریشم هم می تواند گزینه خوبی باشد. این پارچه ها دمای بدن را به طور طبیعی تنظیم می کنند و به لطف گرمایی که بین تارهای ابریشمی خود حفظ می کنند، شما را در شب های سرد زمستان گرم نگه خواهند داشت.
اگر در محیط گرم بخوابید و دمای هوا به دمای بدن شما نزدیک باشد، فراسازش موجب تغییر مسیر خون می شود تا خون بیشتری به پوست برساند. این عمل موجب افزایش ضربان قلب و شدت پمپاژ آن می شود. در یک روز گرم، قلب شما در هر دقیقه 2 تا 4 برابر روزهای سرد، خون را به گردش درمی آورد.
خوابیدن در اتاق گرم سبب می شود بدن، دما را با عرق از خود خارج کند. عرق کردن بیش از حد، سیستم قلبی- عروقی را به تلاش وامی دارد چرا که سدیم، پتاسیم و مواد معدنی مورد نیاز را برای انقباض ماهیچه ها، انتقال عصبی و توازن آب بدن به سمت خود می کشاند.
مراقب باشید سرمای بیش از حد نیز موجب تنگ شدن رگ ها می شود که می تواند مشکلات قلب را تشدید کند و منجر به حمله های قلبی شود پس دمای بدن و محیط خود را متعادل نگه دارید.
چنانچه در بخش بهداشت و سلامت نمناک خواهید خواند خوابیدن در اتاق سرد البته با دمای متناسب نه خیلی سرد فواید زیادی برای سلامتی دارد که عبارتند از:
برخی افراد به دلیل اینکه اتاق خوابشان دمای مناسبی نداشته از خواب چندین بار بیدار می شوند، خوابیدن در اتاق خنک تر می تواند به شما کمک کند بدن تان به دمای مناسبی برسد و خوابی عمیق تر داشته باشید زیرا بیخوابی زمانی روی می دهد که دمای بدن، تنظیم مناسبی ندارد.
هر چه سریعتر بتوانید بدن خود را سرد کنید، زودتر می توانید به خواب عمیق بروید. برای داشتن خواب عمیق بهتر است دمای اتاق خود را بین 19 تا 23 درجه تنظیم کنید.
خوابیدن در اتاق سرد، باعث می شود بدن ملاتونین بیشتری تولید کند. ملاتونین یک هورمون ضد پیری است و سبب به تعویق افتادن افزایش سن می شود. خوابیدن در اتاقی گرم تر از 70 درجه، مانع ترشح ملاتونین در بدن تان می شود.
آیا شنیده اید بی خوابی و نداشتن خواب کافی شبانه سبب افزایش وزن می شود؟ خوابیدن در اتاق خواب خنک سبب می شود بهتر و راحت تر بخوابید. با افت دمای بدن و ترشح هورمون رشد، هورمون استرس یا کورتیزول هم کاهش می یابد. با خواب بهتر و کاهش هورمون استرس شما کمتر پر خوری خواهید کرد.
همچنین مطالعات جدید نشان داده میزان چربی های قهوه ای در افرادی که در دمای پایین می خوابند، بیشتر است. چربی قهوه ای یک چربی مفید است که برای ایجاد گرما در بدن کالری می سوزاند.
تنها 60 گرم چربی قهوه ای می تواند روزانه چند صد کالری را در بدن بسوزاند که معادل 30 دقیقه ورزش است. به خاطر همه این دلایل افرادی که در دمای مناسبی می خوابند، کاهش وزن بهتری خواهند داشت.
خوابیدن در اتاقی با دمای 66 درجه از ابتلا به بیماری های متابولیکی مانند دیابت پیشگیری می کند. همانطور که گفتیم خوابیدن در اتاق خنک سبب می شود، مقدار چربی قهوه ای (چربی خوب) افراد افزایش یابد. چربی قهوه ای به بدن اجازه می دهد کالری کمتری ذخیره کند و این اتفاق ریسک ابتلا به بیماری های متابولیکی را کاهش خواهد داد.
تماس طولانی با حرارت بدون سرد شدن، عوارض شدیدی بر روی بدن به خصوص کلیه ها دارد و ممکن است منجر به گرما زدگی و سکته های کشنده می شود.
هوای سرد برای نفس کشیدن راحت تر است. دمای پایین تر عوارض تنفسی را کاهش می دهد و موجب کاهش آلرژی در افرادی می شود که دچارعوارض تنفسی مزمن هستند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد