به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان، حفظ یک رژیم غذایی متعادل نیاز به خوردن غذاهای سالم و مغذی دارد اما چقدر مطمئن هستید که غذاهایی که میخورید به طور کامل عاری از سموم، مواد شیمیایی و سایر ترکیبات نامطبوع هستند؟ آیا میدانید هنگام بررسی لیست مواد تشکیل دهنده، منابع غذایی و برچسبهای تغذیهای به دنبال چه چیزی باشید؟ با اجتناب از سموم زیر بدن خود را ایمن و سالم نگه دارید:
مونوسدیم گلوتامات یک افزودنی غذایی است که برای افزایش عطر و طعم گوشت سوپ، خورش و غذاهای دیگر استفاده میشود.
مونوسدیم گلوتامات از اسید گلوتامیک گرفته میشود که یکی از اسیدهای آمینه فراوان در گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ است.
در حقیقت، حتی بدن شما نیز میتواند اسید گلوتامیک تولید کند. مطالعات همچنین نشان میدهد که گلوتامیک موجود در MSG و اسید گلوتامیک موجود در غذاهای ارگانیک اختلاف معنی داری در ترکیب شیمیایی و ارزش غذایی ندارند. پس چرا مونوسدیم گلوتامات چنین شهرت بدی دارد؟
کارشناسان پیشنهاد میکنند که دوزهای زیاد MSG میتواند مغز را بیش از حد تحریک کند. به همین دلیل، MSG به عنوان اکسیتوتوکسین برچسب گذاری شده است.
این دسته از آمینو اسیدها گیرندههای عصبی مغز را بیش از حد تحریک میکنند و در نتیجه فعالیت سلولهای مغزی را مختل میکنند.
در صورت ادامه، نورونهای فرسوده و بیش از حد تحریک شده میتوانند از بین بروند که منجر به تورم در مغز میشود.
علاوه بر این، MSG میتواند جوانههای چشایی شما را بیش از حد تحریک کند. به همین دلیل مصرف بیش از حد آن منجر به پرخوری و در نتیجه چاقی میشود.
چربی های ترانس به احتمال زیاد از ناسالمترین چربیهایی هستند که خورده اید. مصرف منظم غذاهای حاوی چربی ترانس به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماریهای جدی را افزایش میدهد.
HDL (لیپوپروتئین با چگالی بالا) یا کلسترول خوب نقش مهمی در حفظ جریان خون از LDL (لیپوپروتئین با چگالی کم) یا کلسترول بد دارد.
HDL همچنین به دیواره داخلی عروق و رگهای خونی کمک میکند تا از تجمع LDL جلوگیری شود. مصرف غذاهایی که دارای چربی ترانس هستند، منجربه جریان خون را با مقادیر زیادی LDL میشود.
در نهایت، مولکولهای LDL میتوانند در امتداد دیوارههای داخلی عروق شما جمع شده و باعث تنگی یا انسداد شوند.
این اتفاق شما را در معرض سکته مغزی، حمله قلبی، التهاب مزمن، بیماریهای قلبی عروقی و دیابت نوع ۲ قرار میدهد.
بسیاری از میوهها، غلات و سبزیجات حاوی قندهای طبیعی هستند که بدن آنها را به انرژی تبدیل میکند.
با این حال، مصرف بیش از حد قند اغلب منجر به افزایش سطح قند خون میشود، که خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش میدهد.
به همین دلیل است که باید از غذاهای شیرین و نوشیدنیها مانند نوشابههای گازدار، نوشیدنیهای انرژی زا، غلات صبحانه تصفیه شده و سوپهای آماده دوری کنید.
به طور خاص، بسیاری از غذاهای حاوی مقدار زیادی قند با شربت ذرت با فروکتوز بالا،(قند مایع ساخته شده از ذرت)پر میشوند.
بسیاری از متخصصان تغذیه و رژیم درمانی به دلیل کمبود ارزش غذایی و محتوای انرژی HFCS، از آن به عنوان بدون کالری یاد میکنند.
مصرف HFCS میتواند بر سطح قند خون و تولید انسولین تأثیر بگذارد که خطر سندرم متابولیک، دیابت نوع ۲، چاقی و بیماری کبد چرب را افزایش میدهد.
مصرف ویتامینهای ضروری به مقدار مناسب، به ویژه آنهایی که بدن نمیتواند به طور طبیعی تولید کند، مهم است.
مصرف ویتامین C به میزان کافی، میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن و تنظیم سطح فشار خون کمک کند.
مصرف بیش از حد ویتامین C باعث ناراحتیهای گوارشی مانند حالت تهوع، اسهال و رفلاکس معده میشود.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد