به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دانشگاه زندگی ، از عوامل اجتماعی شدن در زندگی انسانها، تجارب دوران کودکی وی در محیط خانواده است. فضای خانواده لبریز از مهر و محبت، فداکاری و گذشت، صمیمیت و گرمی و همچنین گاهی توام با حسادت، دشمنی و کینه توزی، نفرت و خشم است. کودکان در جریان اجتماعی شدن اینگونه عواطف را در کنار خانواده خود تجربه می کنند.
افراد خانواده چنان به یکدیگر وابستهاند که هر گونه مشکل یا مسئله یک عضو خانواده بطور مستقیم یا غیر مستقیم بر زندگی سایر افراد تاثیر می گذارد. از سوی دیگر خانواده به دلیل همین نفوذ و تاثیر بر افراد، گاهی به عنوان روشی برای درمان اختلالات بکار می رود. روان شناسان بالینی و مشاوران روانشناسی خانواده گاهی ترجیح می دهند در درمان یک فرد، همه اعضای خانواده را از نزدیک ملاقات کنند.
روانشناسی خانواده در حل مشکلات و مسائلی که در خانواده ممکن است پیش بیاید نقش مهمی دارد. روانشناسی خانواده باعث می شود افراد مهارتهای خود را در زندگی بشناسند و آنها را ارتقا دهند و نقش خود را در خانواده پیدا کرده و به آرامش خانواده کمک کنند.
در روانشناسی خانواده خیانت، بدعهدی، بیوفایی… با هر عنوانی هم که بیان کنیم از قبح این اتفاق کم نمیشود. خیانت میتواند حتی قویترین رابطهها را هم از بین ببرد، چرا که باعث ایجاد احساس گناه و خشم میشود. طبق تحقیقاتِ علمی صورت گرفته، کنار آمدن با این مسئله برای یک چهارم زوجهای متاهل، تقریبا غیرممکن است.
اما در برخی از مواقع زن و شوهر میتوانند با حمایت خانواده، دوستان، یک درمانگر خوب و همدیگر، این بحران را پشت سر بگذارند و حتی به عنوان یک زوج قویتر ظاهر شوند
برای طرف مقابل، تحمل این مسئله بسیار سنگین است، و شاید جدایی تنها راه چاره باشد. اما قبل از اینکه زوج به سمت جدایی بروند، میتوانند قدمهایی بردارند که ممکن است به آنها کمک کند تا به جای نابودی، رابطه را در مسیر بهبود قرار دهند. کارشناسان به ما میگویند که چرا کسی ممکن است مرتکب این کار شود، چگونه میتوان بر آن غلبه کرد و چگونه بدانیم زمان آن فرا رسیده است که آن را بپذیریم.
میشل واینر دیویس، که یک استادکار اجتماعی و رواندرمانگر خانواده در ایالت ایلینویز است میگوید: «دلایل مختلفی وجود دارد که ممکن است باعث شود یک فرد مرتکب خیانت شود». گاهی اوقات این امر صرفاً یکجور قضاوت بد است، ممکن است شخصی از ازدواج و رابطه زناشویی خود راضی باشد، اما یک شرایط یا موقعیت خاص باعث شده که نتواند وسوسهاش را کنترل کند و مرتکب این کار شده است. البته بیشترین دلیلی که باعث میشود مردم خیانت کنند، جستجوی یک پیوند عاطفی است، یعنی اینکه بخواهند کسی به آنها توجه کند، جذبشان شود و یا اینکه دوستشان داشته باشد».
اما به هر دلیلی که این اتفاق بیفتد باز هم تفاوتی ندارد، چون میتواند باعث نابودیِ رابطه شود.
در روانشناسی خانواده اینگونه بیان میشود که در این حالت آدمها میبینند که مدام در حال گریه کردن هستند، نمیتوانند تمرکز کنند، خیلی زود عصبی میشوند و یا اینکه احساس افسردگی میکنند. این ها همگی احساسات اولیهای هستند که فرد با کشف خیانت به آنها دچار میشود. با این حال نباید فراموش کرد، که احساسات در طول زمان تغییر میکنند.
بعد از اینکه شوک اولیه تمام میشود، حالا زمان آن میرسد که هر دو نفر (زن و شوهر) به این فکر کنند که هرکدام از آنها در این اتفاق چه نقشی داشتهاند:
در نهایت مراقب باشید، سراغِ مشاورانی که معتقدند خیانت، مرگ ازدواج است نروید، چون در واقع و در خیلی از موارد اینطور نیست، در بسیاری از اوقات میتوان با کمکِ یک مشاور خوب و همچنین تلاش و همکاریِ طرفین، از فروپاشی یک خانواده جلوگیری کرد.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: