رعایت استانداردهای ساخت و نگهداری و مهمتر از آنها افزایش دانش عمومی افراد در مورد این وسیله ضروری بوده و میتواند از بروز حوادث جلوگیری کند.
جدا از بحثهای مربوط به ایمنی و کارکرد این وسیله، آنچه در مورد مبتلایان به آسم مهم است این که برخی افراد با ورود به آسانسور احساس تنگینفس و خفگی میکنند. وارد فضای بسته و محدودشدن این تصور را القا میکند که محیط با کاهش اکسیژن همراه بوده و این ذهنیت موجب احساس تنگینفس در این افراد میشود.
آنچه مهم است بحث ساختار آسانسور و تصورات افراد در این زمینه است. بیشتر آسانسورها در ظاهر فضای سربسته و تنگی هستند ولی در واقعیت این محفظه کامل بسته نبود و سقف بالای آن عمدا به فضای نصبشده آسانسور مرتبط است که این فضا نیز با محیط ساختمان در ارتباط است.
از طرفی اکثر آسانسورها عایق صددرصد هوا نبوده و با درز و شکافهایی که در بدنه خود دارند امکان ورود و خروج هوا را میسر میکنند. از این رو احساس تنگی نفس بهخاطر نبود اکسیژن در آسانسور یک احساس تلقینی-روانی بوده و عمدتا بهخاطر تصور اشتباه فرد از کمبود اکسیژن ایجاد میشود و بهخاطر خفگی واقعی و کمبود اکسیژن نیست.
پس توصیه میشود مبتلایان به آسم با افزایش شناخت خود از کارکرد آسانسور، موجب کاهش ترس و تصور اشتباه خود از فضای سربسته شوند تا بتوانند بهراحتی از این وسیله استفاده کنند. در پایان رعایت نکات ایمنی و امنیتی مربوط به وسیله مذکور باید به دقت مدنظر قرار گیرد.
دكتر سید شمسالدین اطهاری - فلوشیپ آسم و آلرژی / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد