به گزارش جام جم آنلاین، هنگامی که صحبت از میکروبیوم میشود معمولا افراد به روده فکر میکنند، اما میکروبیوم سینه نیز وجود دارد و نقشی که در سلامت و امکان ابتلا به سرطان سینه دارد، کاملا شناخته نشده است. میکروبیوم مجموعهای از میکروارگانیسمهاست که در یک محیط خاص در بدن زندگی میکنند.
در سال ۲۰۱۸ دانشمندان دانشکده پزشکی Wake Forest، نشان دادند که رژیم غذایی میتواند بر میکروبیوم سینه تاثیر بگذارد که نشان میدهد مانند میکروبیوم روده، میکروبیوم های سینه میتواند به رژیم غذایی پاسخ دهد.
اکنون تحقیقات جدید نشان میدهد رژیم غذایی از جمله مکمل های روغن ماهی، میتواند نه تنها میکروبیوم سینه بلکه تومورهای سرطان آن را نیز تغییر دهد. این مطالعه به صورت آنلاین در Cancer Research، مجلهای از انجمن آمریکایی تحقیقات سرطان نشان داده شده است.
محققان برای درک بهتر رابطه بین میکروبیوم، رژیم غذایی و خطر ابتلا به سرطان رویکرد چند شاخهای را برای مطالعه مدلهای حیوانی و بیماران سرطانی سینه در پیش گرفتند.
کاترین ال. کوک، استادیار جراحی در ویک گفت: چاقی که به طور معمول با مصرف رژیم غذایی پرچرب همراه است، یک عامل خطر شناخته شده در ابتلا به سرطان سینه افراد یائسه است؛ اما هنوز چیزهای زیادی در مورد پیوند چاقی با میکروبیومها و تاثیر آن بر سرطان سینه و نتایج آن نمیدانیم.
در قسمت اول مطالعه، موشهای مستعد ابتلا به سرطان سینه با رژیم غذایی پرچرب و کم چرب تغذیه شدند. موشهایی که رژیم پرچربی را مصرف میکردند، تومور بیشتری داشتند که در مقایسه با آنهایی که رژیم غذایی کم چرب دریافت کرده بودند، سریعتر رشد کرده و بزرگتر بودند.
در مرحله بعدی برای مطالعه میکروبیوم، محققان پیوند مدفوع را انجام دادند. موشهایی که رژیم کم چربی داشتند، پیوند میکروبیوم رژیم پرچربی و موشهایی که رژیم پرچربی داشتند، پیوند میکروبیوم رژیم کم چربی دریافت کردند؛ با کمال تعجب موشهایی که رژیم کم چربی مصرف کرده و میکروبیوم رژیم غذایی پرچربی را دریافت کرده بودند به همان اندازه موشهایی که رژیم غذایی پر چربی مصرف کرده و پیوند میکروبیوم رژیم غذایی کم چربی دریافت کرده بودند، تومورهای سینه را داشتند.
کوک گفت: جایگزینی میکروبیوم روده با رژیم کم چربی به میکروبیوم حیوانات رژیم غذایی پرچرب برای افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه در مدلهای ما کافی بود. این نتایج ارتباط بین میکروبیوم و سلامت سینه را برجسته میکند.
محققان یک آزمایش بالینی دوسوکور با کنترل دارونما با بیماران مبتلا به سرطان سینه انجام دادند. بیماران مکملهای دارونما یا روغن ماهی را تقریبا دو تا چهار هفته قبل از لامپکتومی یا ماستکتومی دریافت کردند.
نتایج نشان داد که مکمل روغن ماهی به طور قابل توجهی میکروبیوم سینه را در بافت سینه غیر سرطانی و بدخیم اصلاح کرد.
به عنوان مثال دانشمندان دریافتند مصرف طولانی مدت مکملهای روغن ماهی (چهار هفته) باعث افزایش فراوانی نسبت لاکتوباسیلوس در بافت پستانی طبیعی مجاور تومور میشود.
لاکتوباسیلوس نوعی باکتری است که رشد تومور سرطان سینه را در مدلهای بالینی کاهش میدهد که نشان دهنده خواص بالقوه ضد سرطانی این مداخله است.
محققان همچنین دریافتند که میزان فراوانی متناسب میکروبهای باکتریوئید و رومینوکوکوس در تومورهای سرطان در بیمارانی که از مکملها استفاده میکنند، کاهش یافته، اما اهمیت آنها مشخص نیست.
کوک گفت: این مطالعه شواهد دیگری را نشان میدهد که رژیم غذایی نقش مهمی در شکل گیری روده و میکروبیوم سینه دارد. در نهایت مطالعه ما نشان میدهد مداخلات بالقوه رژیم غذایی ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهد.
تیم کوک همچنین در حال انجام مطالعات تکمیلی در مورد اینکه آیا مکملهای پروبیوتیک میتوانند بر جمعیت میکروبیوم در غدد پستانی و تومورهای سینه تاثیر بگذارند یا خیر، است.
منبع: باشگاه خبرنگاران
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد