گفت و گوی جام جم آنلاین با پزشک متخصص بیماری های داخلی؛

کرونا رو به نابودی است / واکسن برکت مکانیزمی شبیه سینوفارم دارد

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا مطرح کرد

توزیع دوز دوم واکسن چینی از شنبه/ از خواب بیدار می‌شوند و می‌گویند سه ماهه مردم را واکسینه می‌کنیم!

رئیسی گفت: دوز دوم واکسن کرونا اسپوتنیک توزیع شده است و دوز دوم واکسن چینی از هفته آینده توزیع می‌شود.
کد خبر: ۱۳۲۰۸۶۲
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، جشنواره پویش سپاس از مدافعان و سفیران سلامت با شعار هر دانش آموز یک سفیر سلامت برگزار شد.

علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در این جشنواره، ضمن قدردانی از وزیر آموزش پرورش و مدیران کل سلامت که همکاری خوبی با وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی داشتند، اظهار کرد: ما احساس نزدیکی و قرابت بسیاری با آموزش و پرورش داریم، زیرا گروه هدف در پیشگیری و بهداشت دانش آموزان هستند و از سفیران سلامت تشکر می‌کنیم که اقدامات خوبی در حوزه سلامت داشتند.

او ادامه داد: حدود ١۵ ماه است که درگیر کرونا هستیم. ویروسی عجیب و غریب که با اجداد خود متفاوت بود. ما کرونا را می‌شناختیم قبلا باعث سرماخورگی می‌شد و در مراجع پزشکی تنها اشاره‌ای به این ویروس داشتیم، اما کرونا خودنمایی کرد و خود را با شکل سارس، مرس و کرونای کنونی را نشان داد.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: ویروس‌ها عمدتا فصلی هستند و تحت تاثیر عوامل مختلف قرار می‌گیرند، برای مثال ویروس آنفلوانزا در فصل پاییز و زمستان شیوع پیدا می‌کند.

رئیسی تصریح کرد: دنیا منتظر بود فصل گرما این ویروس از بین برود. علی رغم پیش بینی‌ها ما شاهد بودیم که کرونا در استان‌های جنوبی به دلیل بسته بودن در و پنجره‌ها و روشن شدن کولر‌ها بیشتر شیوع پیدا کرد؛ به همین دلیل تهویه اهمیت بسیاری دارد.

او افزود: در فضا‌هایی مانند مدرسه باید به تهویه اهمیت بدهیم؛ باشگاه‌های ورزشی اغلب در زیرزمین‌ها ایجاد شده اند و در آینده باید این فضا‌ها بازنگری شوند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا بیان کرد: کرونا از ٣٠ بهمن ٩٨ وارد و بلافاصله ورود آن اعلام شد و ما یکی از شفاف‌ترین کشور‌ها در حوزه ارائه آمار در منطقه و جهان هستیم. با وجود اینکه ٢ روز بعد انتخابات بود ورود کرونا را اعلام کردیم رسانه‌های معاند سعی کردند درباره آمار کرونا در ایران شبهه ایجاد کنند و طوری نشان دهند که ایران آمار‌ها را کمتر اعلام می‌کند، اما مشخص شد که ما آمار‌ها را به دقت و با شفافیت و مطابق استاندارد‌ها اعلام می‌کنیم کارشناسان آمار می‌توانند درباره این موضوع اظهار نظر کنند و حواشی بسیاری ایجاد کردند تا مدیریت کرونا را تحت تاثیر قرار دهند.

او ادامه داد: در کشور ما اولین جایی که تعطیل شد، مدارس بود. آموزش و پرورش کار بزرگی در راه اندازی شبکه شاد انجام داد البته وجود اشکالات طبیعی است و هیچ چیز جای آموزش حضوری را نمی‌گیرد. در آموزش مجازی فقط آموزش داریم، اما در آموزش حضوری علاوه بر آموزش، پرورش هم داریم که مقدم بر آموزش است.

اهمیت آموزش حضوری در مدارس بیشتر از دانشگاه هاست

رئیسی با اشاره به اهمیت آموزش حضوری در مدارس در مقایسه با دانشگاه‌ها گفت: بسیاری کشور‌ها مدارس را بازگشایی کردند و ما تلاش کردیم مدارس بازگشایی شوند، اما در بازگشایی موفق نبودیم و من آنقدر که نگران مدارس هستم نگران دانشگاه‌ها نیستم. بسیاری از فارغ‌التحصیلان تحصیلات تکمیلی حتی دانشگاه محل تحصیل را ندیده اند و اینکه بر آموزش حضوری در مدارس تاکید داریم چند دلیل دارد. باید دانست کسانی که وارد دانشگاه می‌شوند در دوران تحصیل پرورش دیده اند و سن‌ها بالاتر بوده و افراد بالغ‌تر هستند و توانایی بالاتری در استفاده از امکانات هوشمند را دارند، اما مدرسه اینگونه نیست و از طرفی کنترل افراد در سنین بالاتر راحت‌تر است.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در واکنش به اظهارات کاندیدا‌های انتخابات درباره واکسیناسیون مردم در سه ماه گفت: از خواب بیدار می‌شوند و می‌گویند ما سه ماهه مردم ایران را واکسینه می‌کنیم؛ فکر می‌کنند واکسن بستنی است و می‌گویند سه ماهه مردم را واکسینه می‌کنیم و شاید هم این‌ها شمردن بلد نیستند. اینگونه نیست که بتوان سه ماهه جمعیت کشور را واکسینه کرد؛ کشور‌هایی با نظام سلامت قوی به زانو درآمده‌اند و اگر با مسائل واقع‌بینانه برخورد کنیم، موفق خواهیم بود و با شعار نمی‌توان کار را مدیریت کرد.

تزریق دوز دوم از واکسن دیگر در دستور کار نیست

رئیسی درباره تزریق دوز دوم واکسن‌ها گفت: مردم نگران دوز دوم نباشند؛ دوز دوم واکسن اسپوتنیک توزیع شده است و دوز دوم واکسن چینی از هفته آینده توزیع می‌شود. درباره فاصله بین واکسن‌ها باید دانست تا ٨ هفته بعد می‌توان دوز دوم واکسن چینی را تزریق کرد و کسانی که واکسن روسی زده‌اند تا ١٢ هفته بعد می‌توانند دوز دوم را دریافت کنند. اینکه دوز دوم را واکسن دیگر بزنیم در دستور کار نیست، اما در آینده اگر ثابت شد و مطالعاتی داشتیم، ممکن است اقداماتی انجام دهیم.

او افزود: در دوران ابتدایی، دانش آموزان کمتر فاصله اجتماعی را رعایت می‌کنند. از طرفی می‌توان به استادان و دانشجویان واکسن تزریق کرد، اما برای دانش آموزان و افراد زیر ١٨ سال واکسن دسترس نیست. باید توجه داشت که بازگشایی مدارس نیاز به برنامه جامع دارد و با همکاری آموزش و پرورش باید ابعاد برنامه جامع بازگشایی مدارس را ببینیم. خانواده‌ها نقش مهمی در آموزش دانش آموزان دارند و ما این تجربه کنترل بیماری واگیر مانند آنفلوانزا را داشتیم و در فصول سرد اعلام می‌کردیم که دانش آموز مبتلا به بیماری، در کلاس حضور پیدا نکند.

معلمان و کادر مدارس مرداد ماه واکسینه می‌شوند

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا بیان کرد: ما معلمان و کادر مدارس را در مرداد ماه واکسینه خواهیم کرد. رانندگان سرویس مدارس که مورد تایید آموزش و پرورش باشند نیز از اواخر مرداد واکسینه شوند تا قبل از بازگشایی مدارس هر دو دُز را دریافت کنند.

او افزود: بحث توانمندی و آموزش معلمان بسیار مهم است و باید دانست استاندارد‌ها مشخص است و آموزش پرورش به قدری استاندارد‌ها را خوب آموزش داده است که مدیران خود اقدام به تدوین استاندارد‌ها کرده اند. برای مثال فاصله گذاری مناسب، تهویه مطلوب، مدیریت ورود و خروج دانش آموزان و نصب دستگاه اتوماتیک ضدعفونی و وجود ماده شوینده و بهداشتی استاندارد‌هایی بوده که یک مدیر مدرسه در استان خوزستان آن را تدوین کرده است.

رئیسی با اشاره به نحوه رعایت شیوه نامه‌ها در امتحانات حضوری پایه نهم و دوازدهم بیان کرد: امتحانات سایر پایه‌ها مجازی و امتحانات این دو پایه، چون سرنوشت ساز هستند برای برقراری عدالت، حضوری برگزار شدند. طبق بررسی‌ها در هیچ استانی میزان رعایت دستورالعمل‌ها کمتر از ٩٠ درصد نبوده است، این یعنی دانش آموز در زمان امتحانات ایمن‌تر از زمانی است که در جامعه حضور دارد.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره واکسیناسیون کرونا در ایران گفت: در فاز یک، کادر بهداشت و درمان را واکسینه کردیم و در فاز دوم افراد ٧٠ سال به بالا را در اولویت واکسیناسیون قرار دادیم. در استان تهران بالای ٨٠ درصد واکسیناسیون سالمندان اتفاق افتاد. همچنین گروه‌های دیگر مانند جانبازان را هم واکسینه کردیم.

او افزود: تا پایان سال ٧٠ درصد جمعیت کشور یک دُز واکسن دریافت می‌کنند. از هفته آینده اگر واکسن تولید داخل مجوز بگیرد، وارد برنامه واکسیناسیون و بازار می‌شود و تا پایان خرداد یک میلیون دُز به دستمان می‌رسد و در تیرماه این میزان به ٣ میلیون دُز خواهد رسید. در مرداد ماه تولید داخل، بالای ٧ میلیون دُز خواهد بود و از شهریور ماهیانه ١٠ میلیون دُز واکسن به دستمان می‌رسد و اگر حساب سرانگشتی داشته باشیم ما تا پایان سال بالای ٧٠ میلیون دُز واکسن به دستمان می‌رسد و با خیالت راحت جمعیت هدف را واکسینه می‌کنیم.

رئیسی یادآوری کرد: آبان سال گذشته ١۶.٨ دُز واکسن خریداریم کردیم که ١.۵ میلیون دُز به دستمان رسید البته از کشور‌های دیگر هم واکسن خریداری کردیم، اما محموله واکسن در فرودگاه توقیف شد و به ایران نرسید.

سال آینده نیازی به خرید واکسن کرونا نخواهیم داشت

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: ٥ واکسن ساز داخلی به سرعت کار خود را پیش می‌برند. از سال آینده هیچ نیازی به خرید واکسن کرونا نخواهیم داشت. اکنون ظرفیت تزریق تا ۵٠٠ هزار دُز را داریم و زیرساخت‌ها آماده است و مشکلی نداریم. روند واکسیناسیون از هفته‌های آینده مطلوب خواهد شد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۱ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها