به گزارش جام جم آنلاین، هر ساله گرمای هوا موجب بیماری و در شرایط سختتر حتی منجر به مرگ شماری از افراد آسیبپذیرتر میشود و طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا، سالانه بیش از ۷۰۰ نفر در این کشور بر اثر گرمای هوا جان خود را از دست میدهند.
با بالا رفتن دمای بدن چه اتفاقی می افتد؟
به گفته پزشکان، اگر دمای بدن خیلی گرم یا خیلی سرد باشد، بدن انسان واکنش نشان می دهد. در صورت قرار گرفتن بدن در معرض گرمای شدید، مشکلاتی مانند نارسایی کبد و کلیه و همچنین اختلال در عملکرد مغز ممکن است رخ دهد.
طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا، نشانه های بیماری های ناشی از گرمازدگی شامل سردرد، احساس گیجی و حالت تهوع است.
به گفته متخصصان سلامت، سطوح مختلفی از بیماریهای ناشی از گرمازدگی وجود دارد. گرفتگی عضلات، اولین نشانه گرمازدگی است که البته با تعریق زیاد و تشنگی نیز همراه می شود. مرحله بعدی خستگی ناشی از گرماست که شامل بالا رفتن ضربان قلب می شود. همچنین شدیدترین نوع آن سکته بر اثر گرماست که می تواند با آسیب های شدید به بدن همراه باشد.
چه افرادی مستعد ابتلا به بیماری های ناشی از گرما هستند؟
کودکان، افراد ۶۵ سال به بالا، افراد دچار اضافه وزن یا بیمار، بیشتر در معرض پیامدهای جسمی و روانیِ ناشی از افزایش دما هستند.
یکی از آسانترین روش ها برای خنک کردن بدن در هوای گرم و جایی که کولر ندارد، خودداری از قرار گرفتن در محیط های مرطوب است و بهتر است خنک کنندگی تبخیری بدن به حداکثر برسد.
یک بطری که قابلیت اسپری کردن داشته باشد و همچنین پنکه تهیه کنید، هر دو را کنار هم قرار دهید و آب را به صورت خود اسپری کرده و پنکه رو روشن کنید.
در صورت نبودن پنکه پس از اسپری کردن آب، خودتان را باد بزنید. این کار خنک کنندگی تبخیری را به همراه دارد که در پایین آوردن دمای بدن موثر است.
آب مورد نیاز بدن را تامین کنید
نوشیدن آب و هیدراته ماندن بدن ممکن است امری بدیهی هنگام افزایش دما باشد اما در واقع این کار نیز چندان ساده نیست. افراد نباید تمام روز تنها آب بنوشند بلکه می توانند آب میوه هم مصرف کنند.
به گفته متخصصان، دلیلی که افراد نباید تنها آب زیاد بنوشند این است که وقتی بدن عرق می کند، مقدار زیادی الکترولیت یا همان املاح معدنی و ضروری را از راه تعریق از دست می دهد و نوشیدن آب به تنهایی برای جایگزین کردن این املاح و در نتیجه کمک به رفع عطش و گرمازدگی کافی نیست بلکه مصرف آب میوه ها و نوشیدنی های ورزشی می تواند به شارژ مجدد الکترولیت بدن کمک کند. همچنین باید دقت داشت که زیاده روی در مصرف آب می تواند موجب مسمومیت شده و حتی خطرناک باشد.
منبع: ایسنا
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛