به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی صبح امروز در جلسه هیأت دولت با گرامیداشت یاد شهدای واقعه هفتم تیر و هفته قوه قضاییه اظهار کرد: امیدواریم قوه قضاییه با علم، دانش، دقت، در نظر گرفتن احکام الهی و قانون و با بی طرفی کامل و بدون وابستگی به احزاب و جناحها کار کند. آنچه میتواند قوه قضاییه را بشکند وابستگی جناحی است و امیدواریم قوه از این موضوع دور و کاملا بی طرف باشد.
وی ادامه داد: قوه قضاییه آخرین ملجأ مردم است و هر کسی ظلمی ببیند در آنجا تظلم خواهی میکند؛ البته باید امکانات را هم برای قضات فراهم کنیم. مقداری از حکم قاضی به گزارشات ضابطین وابسته است و قاضی زمان محدودی دارد. گزارش ضابط پایه پرونده است و بعد از آن گزارشات کارشناسان ردههای مختلف قرار دارد که در کل باید امکانات مناسبی برای قضات فراهم باشد.
روحانی با یادآوری شهادت آیت الله بهشتی در هفتم تیر ۱۳۶۰ خاطرنشان کرد: شهید بهشتی مظلوم بزرگ تاریخ انقلاب اسلامی ما بود. آنقدر جو را علیه او مسموم کرده بودند که هیچ کس نمیتوانست از او دفاع کند و آنقدر مظلوم بود که در جلسات خصوصی هم نمیشد از او تعریف و دفاع کرد. با وجود اینکه توهینهای زیادی به شهید بهشتی به عنوان رئیس قوه قضاییه میشد هر چند که این توهینها درست نبود، اما هیچ وقت نگران این نبود که به خاطر این کار مورد تعقیب قرار میگیرد یا دستگیر میشود.
رئیس جمهور در ادامه بر لزوم روابط مناسب قوا تأکید و عنوان کرد: بسیار مهم است که قوه قضاییه با دولت و مجلس رابطه مناسب و همکاری خوبی داشته باشد. ما در این مدت تجربه کردیم که وقتی دو قوه دیگر از دولت فاصله داشته باشند چقدر کار برای دولت و نظام سخت میشود که امیدواریم در آینده این فاصله کمتر شود.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به بمباران شیمیایی تیر ۶۶ شهر سردشت اشاره کرد و گفت: ما در تیر ۶۶ با بمباران شیمیایی یک شهر مواجه بودیم که چیز عجیبی بود و جنایت بزرگی رخ داد. دنیا باید از این اتفاق تکان میخورد. این کار در میدان جنگ هم سابقه کمی دارد و جنایت جنگی است، اما رژیم صدام در این روز یک شهر ما یعنی سردشت را بمباران شیمیایی کرد. ما باید این مسئله را دنبال کنیم و بخشهای سیاسی و حقوقی توانشان را باید برای شکایت در مراجع بین المللی به کار ببرند تا هم آنهایی که مواد شیمیایی را به عراق دادند و هم آنهایی که از آن استفاده کردند به دادگاه کشیده شوند.
روحانی اضافه کرد: امروز هم مردم ما باز درگیر یک تروریسم دیگر هستند و از سال ۹۷ و حدود سه سال و نیم گذشته ما وارد یک تروریسم اقتصادی شدیم. کاری که ترامپ کرد تحریم نبود و از جنگ هم بالاتر بود و یک تروریسم اقتصادی بود. جنگ حساب و چارچوب خاصی دارد، ولی چه کسی علیه بیماران، سرطانیها و سالمندان و معلولان میجنگد. آنها جلوی دارو و غذا را هم گرفتند و این کارشان هنوز هم ادامه دارد و جانشینان ترامپ در حال ادامه دادن این کار هستند.
رئیس جمهور همچنین تاکید کرد: میدانید کسی که با همه توان میخواست نگذارد برجام بوجود بیاید و بعد از ایجاد برجام نگذارد زنده بماند در رأس اش صهیونیستها بودند. اسرائیل و صهیونیستها میدانستند برجام چیست و معنی برجام را خوب میفهمیدند. ارتجاع هم در کنارشان بود و با تندروهای آمریکا که ترامپ هم جزوی از آنها بودند قاطی شدند و از برجام خارج شدند و این جنگ اقتصادی را علیه ما به راه انداختند.
وی اضافه کرد: مردم ما پیروزی بسیار بزرگی به دست آوردند؛ البته مردم در این مدت زجر و سختی زیادی را تحمل کردند. به هر حال جنگ بدون شهید، مجروح و ویرانی نیست، اما ملت تسلیم نشد و مقاومت کرد و امروز هم این مقاومت را ادامه میدهد. نتیجه این ایستادگی این شد که دولت جدید آمریکا که میخواست روی کار بیاید در تبلیغات انتخاباتی خود گفت که این کار ترامپ غلط بوده و مردم آمریکا با این ایده به او رأی دادند.
رئیس جمهور همچنین عنوان کرد: امروز اگر بایدن ذرهای در اجرای برجام تسامح کند به رأی ملت خودش خیانت کرده است. آنها مرتب هم تأکید کردند که برجام را قبول داریم و میخواهیم برگردیم. مردم ما هم متوقع هستند که این کار سریعتر اجرایی و عملیاتی شود، چه از آن طرف و چه از این طرف. دولت دوازدهم در این مسیر هیچ کوتاهی، تسامح و تساهلی نداشته و با قدرت و دقت از تمام فرصتها و ثانیهها استفاده کرده است. حالا یکسری مسائلی وجود دارد که امیدواریم از آن عبور کنیم و مردم به حق مسلم شان برسند.
رئیس دولت تدبیر و امید با تأکید بر اینکه ما هیچ گاه دنبال سلاح کشتار جمعی، میکروبی، شیمیایی و هستهای نبوده ایم، نیستیم و نخواهیم بود، گفت: در این مدت مشخص شد که تهمتها علیه ما بی دلیل بوده است. برجام سندی است که نشان میدهد جمهوری اسلامی به دنبال سلاح کشتار جمعی نیست و ما به دنبال مقاصد صلح آمیز هستهای هستیم.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه مردم باید بدانند در این مدت منشأ فشاری که به آنها وارد شده و مشکلاتش چه بوده است، بیان کرد: دو عامل اصلی برای کشور ما در این چند سال بود که باعث شد مردم در رنج و مشقت قرار گیرند. اولی جنگ اقتصادی بود و دومی کرونا. یک تهدید اقتصادی جدید صورت گرفته که اگر در این سه سال و نیم جنگ اقتصادی و کرونا نبود امروز شرایط اقتصادی ما چگونه بود و اگر این دو ویروس ترامپ و کرونا را کنار بزنیم وضعیت قیمت ارز، تورم و رشد اقتصادی ما چه میشد. اینها محاسبه شده و من خواهش میکنم منتشر شود و رسانهها و صداوسیما درباره آن صحبت کنند تا همه بدانند در کشور چه اتفاقاتی افتاده است.
رئیس دولت دوازدهم ادامه داد: این محاسبه به ما نشان میدهد که اگر جنگ اقتصادی و کرونا نبود امروز رشد اقتصادی غیرنفتی ما ۴.۱، رشد اقتصادی ما با نفت ۳.۸ و تورم ما به طور متوسط در این سه و نیم سال ۱۱.۵ درصد میشد، در حالی که الان ۳۲ درصد است. اگر این دو عامل نبود نرخ دلار زیر ۵۰۰۰ تومان بود، رشد سرمایه گذاری که منفی بوده مثبت ۴.۷ میشد و حجم تولید ناخالص کشور ما ۲۲ درصد بیشتر از آن چیزی میشد که امروز مشاهده میکنیم.
وی اضافه کرد: ممکن است کسی بگوید که میشد بهتر هم کار کرد. به هر حال اینها را نباید منکر شویم. در عین حال دولت در حد توان خود به مردمی که دارای حقوق ثابت بودند کمک کرد. البته ممکن است کسی بگوید برای جبران مشکلات کافی نبوده، اما به هر حال از سال ۹۲ تا امروز متوسط حقوق کارکنان دولت ۵.۱ برابر شده، متوسط سرانه پرداختی به خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی ۱۲.۷ برابر شده و متوسط حقوق بازنشستگان ۷.۳ برابر شده است و حداقل حقوق کارگران ۵.۵ برابر شده است.
روحانی ادامه داد: اینکه بعضیها میگویند شما چکار کرده اید ما در حد توان مان این کارها را کرده ایم، البته ممکن است مشکلات به طور کامل جبران نشده باشد، اما همین آمار نشان میدهد نسبت به آنهایی که دارای حقوق ثابت بوده اند در حد توان مان تلاش کرده ایم. در عین حال با اینکه دولت در ماه پایانی خود است در همه جلسات اخیر مثل جلسه دیروز ستاد اقتصادی تمام بحث ما این بوده که چگونه تأمین ارز کنیم و سفارش کالاهای اساسی و حرکت و حمل ونقل شان به کشور و رساندن به دست مردم را چگونه انجام بدهیم تا در ماههای بعدی خللی برای کالاهای اساسی بوجود نیاید و به خصوص در ماه اولیه دولت آینده مشکلی ایجاد نشود.
رئیس جمهور در بخش دیگری از صحبتهای خود به اعتصابات اخیر بخشی از کارگران اشاره کرد و گفت: امروز در گوشه و کنار کشور بحثی راجع به عدهای از کارکنان صنعت نفت مخصوصا آنها که در مناطق سخت فعالیت میکنند، وجود دارد. دولت به این مسئله توجه دارد. یک مشکلی در قانون بودجه امسال بوجود آمده، اما من به این کارکنان شرافتمند صنعت نفت قول میدهم که مشکلات آنها حل خواهد شد و ما این را دنبال خواهیم کرد و وزیر نفت این موضوع را دنبال میکند و ما این مشکل را پیگیری خواهیم کرد و نمیگذاریم که از نظر حقوق و دستمزدی که دریافت کنند مشکل و محدودیت داشته باشند. این محدودیت اگر هم در گوشهای از مقررات بودجه بوجود آمده این را برایشان حل و فصل خواهیم کرد.
وی در ادامه تصریح کرد:، اما برخی از کارکنان و کارگرانی که در اختیار پیمانکاران هستند، چون در مناطق نفتی پیمانکاران زیاد هستند و فعالیت میکنند و این پیمانکاران از کارگرانی استفاده میکنند. اگر اینها مشکلاتی دارند من الان به وزیر کار دستور میدهم که این موضوع را دنبال و پیگیری کند و اگر مشکلی دارند آن را حل و فصل کنند. البته این مشکل ربطی به بخش نفت ندارد و آنها ممکن است فقط در مناطق نفتی کار کنند منتها بحث کارگر و پیمانکار است که آنها باید حل و فصل کنند و وزارت کار باید این موضوع را پیگیری کند تا این مسئله حل و فصل شود. من در اینجا اعلام میکنم که هیچ مشکلی در تولید، انتقال، توزیع و صادرات نفت و فراوردههای نفتی نداشتیم و نخواهیم داشت. بیخود برخی دستگاههای تبلیغاتی ضدایرانی ماهوارهای تبلیغاتی میکنند که تبلیغات نادرست و غلطی است.
رئیس دولت دوازدهم در پایان اظهار کرد: ما همچنان در یک ماه پایانی دولت طرحهای بسیار مهمی را افتتاح خواهیم کرد که برخی از آنها بسیار استراتژیک و مهم است و در بخشهای مختلف از جمله نفت، گاز، راه آهن، راه ها، محیط زیست و بهداشت خواهد بود. به طور مثال بزرگترین بیمارستان ما با بیش از ۱۲۰۰ تخت خواب افتتاح خواهد شد. ان شاءالله بتوانیم در روزهای پایانی هم همچنان مثل روز اول خادم خوبی برای حل مشکلات مردم باشیم.